window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Trendi vhodnih vrat skozi oči strokovnjakov

Vhod je eden najmarkantnejših elementov pročelja. Je točka, ki ob pogledu na hišo pogosto najprej pritegne našo pozornost. Zato ni čudno, da kupci izbiri vhodnih vrat namenjamo prav posebno pozornost. Toda kako izbrati oziroma zasnovati vhodna vrata, ki se na eni strani spogledujejo s trendi, na drugi pa izžarevajo tisto brezčasno eleganco, ki nas bo navduševala še dolga leta? Po nasvete smo se obrnili na strokovnjake na tem področju.

Največjega proizvajalca aluminijastih vhodnih vrat najdete …

V Prigorici v bližini Ribnice! Tako je, statusa vodilnega na tem področju si ne lastijo ne Nemci in ne Britanci ali Francozi. Titula največjega varno počiva na slovenskih, natančneje dolenjskih tleh, kjer v modernih proizvodnih obratih podjetja Inotherm nastajajo ena najboljših vhodnih vrat na trgu. Če za slednjega slučajno še niste slišali, vam kar takoj izdamo, da gre za izjemno uspešno družinsko podjetje z več kot tridesetletno tradicijo, ki s svojo inovativnostjo zaznamuje celotno industrijo vrat.

Inotherm View Prigorica

 

Inothermova vhodna vrata boste našli skoraj povsod po Evropi, pot pa si utirajo tudi na druge svetovne trge. Največ jih konča pri pregovorno zelo zahtevnih nemških kupcih, kar je le še en dokaz o njihovi prvorazredni kakovosti. Poleg izjemne trpežnosti aluminijaste konstrukcije, posebnega izolativnega polnila in že serijsko izvrstne protivlomne zaščite jih namreč odlikuje popolna prilagodljivost glede izgleda in opreme.

Tako je: kljub statusu velikana Inothermova proizvodnja deluje skorajda butično. Vsakega od več kot 400 modelov v njihovi ponudbi je mogoče popolnoma prilagoditi kupčevim željam in potrebam. Od dimenzij do barv, zasteklitve in dodatkov – možnosti je toliko, da lahko prav vsak ustvari svoj sanjski vhod.

 

Ino Pasica Weigerding 2023 2

 

Zdaj vam je najbrž jasno, zakaj smo se po informacije o trendih obrnili prav na Ribničane. Pri podjetju, ki letno proizvede prek 44.000 vrat po meri, zagotovo najbolje vedo, kaj imajo kupci najraje. Obenem nam kot eni največjih inovatorjev v svoji branži lahko ponudijo edinstven vpogled v prihodnost vhodov in vhodnih vrat. Kaj je torej in, kaj se obeta?

 

#1 Nič več le vrata!

Če bi Inotherm opisali kot proizvajalca vrat, bi vam vodilni v podjetju morda šaljivo namignili, da se s tem ne ukvarjajo več. Danes namreč v Prigorici ne želijo več ustvarjati le vrat, temveč vhode. Vhodna vrata so resda njihovo srce in najpomembnejši element, a mednarodno usmerjeni velikan zaznava potrebo po celostnih rešitvah, ki presegajo vrata kot samostojen produkt. Kupci si želijo končnih rešitev za vhod, tako da lahko vse potrebno dobijo pri enem ponudniku.

Na tovrstno potrebo so se že pred časom pričeli aktivno odzivati z vrsto inovacij, s katerimi lahko kupcu ponudijo več kot le vrata. Ena ključnih je nadstrešek, ki se namesti kar v okvir vrat. Kot razlagajo pri Inothermu, takšna rešitev ne nudi le stilske obogatitve in zaščite vhoda pred slabim vremenom, temveč kupcu prihrani čas in stroške. Ker je nastrešek integriran v vratni okvir, ni potrebe po dodatnih gradbenih delih. Kupec ga izbere in naroči v kompletu z vrati Inotherm, skupaj z njimi pa se nato tudi namesti. Obenem se nadstrešek stilsko popolnoma ujema z vrati in tvori ubrano celoto.

Vrata Z Nadstreškom Studio 3 Cmyk 2

 

 

 

Obsvetlobe s posebnim dodatkom

Sodobni gradbeni trendi se nagibajo k vedno večjim, vpadljivejšim vhodom, ki združujejo vhodna vrata in nad- ali obsvetlobe. Ti elementi ne doprinesejo le k veličastnemu vtisu, temveč poskrbijo tudi za svetlejši vhod. Podnevi na hodnik spustijo več sončnih žarkov in odpravljajo potrebo po prižiganju luči, ponoči pa pomagajo svetlobi potovati v obratni smeri. Luč iz notranjosti namreč osvetli tudi območje pred vhodom, s čimer zagotavlja varnejši dostop, saj je vhod viden že na daleč.

A pri Inothermu trdijo, da je iz preproste obsvetlobe mogoče ustvariti še več. Denimo z njihovim opcijskim oknom, ki poleg prenosa svetlobe omogoča tudi učinkovito, predvsem pa varno zračenje. Da bi ustvarili prepih, namreč ni treba odpreti celih vrat in tvegati, da v hišo zaide kak dvo- ali štirinožni vsiljivec. Tovrstna obsvetloba je tako odlična rešitev za vse, ki si želite velikega vhoda, ki vrata in okno združuje v stilsko zaokroženo celoto.

 Dpa2345

#2 Prihodnost je v pametnih vhodih

Kot poudarjajo pri Inothermu, je trend digitalizacije vhodov prisoten že nekaj časa, proizvajalci pa se nanj odzivajo z vse naprednejšimi rešitvami za odklepanje brez ključa. Kot njegova “naslednika” se uveljavljata predvsem prstni odtis in pametni telefon, kar je logično – prvi je del nas, drugega pa imamo skorajda povsod s seboj. Odpiranje je tako izjemno hitro in enostavno – nič več brskanja po torbicah, založenih ključev in drugih nevšečnosti.

A tu se potencial pametnih vhodov še ne konča, kar dobro vedo tudi v Prigorici. Inotherm namreč že nekaj let nudi enega najnaprednejših sistemov za pametno odklepanje in zaklepanje: Inosmart. Ta omogoča odklepanje na kar tri načine: s številčno kodo, prstnim odtisom ali pametnim telefonom. Za odpiranje s telefonom so sprva uporabljali tehnologijo NFC, ki je zahtevala, da se mobilna naprava popolnoma približa čitalcu, a so lani prešli na priročnejši Bluetooth, ki omogoča tudi odklepanje z razdalje nekaj metrov.

Sinonim inteligentnega odklepanja

Ribničani pravijo, da si lastniki novih vrat želijo rešitev, ki niso le napredne, temveč tudi zanesljive. Tudi najmodernejše tehnologije namreč ne pomagajo, če pravilno delujejo le v polovici primerov. Sami so zato perfekcionisti: napredne rešitve na trg lansirajo, ko so zares prepričani o njihovem vrhunskem delovanju.

Svoj sistem Inosmart so za popolno zanesljivost opremili celo z zmogljivim čitalcem prstnih odtisov, ki deluje s pomočjo algoritma za samostojno učenje. Ta nenehno zaznava malenkostne spremembe uporabnikovega prstnega odtisa in si jih zapomni. Če se ta ureže v prst ali rahno poškoduje prstno blazinico, ga bo zato sistem še vedno prepoznal in mu v sekundi odklenil vrata.

Takšna funkcija je izredno priročna tudi za najmlajše uporabnike, katerih prsti še rastejo. Po zaslugi Inosmartovih zmogljivih možganov jim ni treba vedno znova registrirati prstnih odtisov, saj sistem “raste” skupaj z njimi. Pomaga pa tudi odraslim: že ob registracijo analizira kakovost odvzetega odtisa in oceni, če je primeren za brezhibno izkušnjo pametnega odklepanja.

 

Inosmart 2

 

Spisek Inosmartovih talentov pa je še dolg, saj ga pri Inothermu nenehno dopolnjujejo glede na naraščajoče zahteve uporabnikov. V skladu z digitalizacijo je omogočeno upravljanje s pomočjo mobilne aplikacije. Za dodajanje novega uporabnika tako ni treba h ključavničarju – dovolj je že nekaj dotikov zaslona. In še nekaj dotikov več nam omogoči, da dostop tudi omejimo na točno določen dan in uro. Če vas obiskuje varuška, čistilka ali sosed, se tako lahko prepričate, da bodo v vaš dom vstopali le ob dogovorjenem času.

Mobilna aplikacija poleg vsega tega omogoča tudi nadzor dostopa. Lastnik lahko tako spremlja, kateri uporabniki vse so nazadnje odklepali vrata, zapomni pa si tudi neuspešne poskuse z napačno kodo, telefonom ali prstnim odtisom.

Razvoj gre še dlje

Kljub izjemnim zmogljivostim svojega hišnega sistema pri Inothermu ne počivajo, saj na trgu zaznavajo vedno nove potrebe za pametnimi rešitvami. Uporabniki si želijo predvsem integracije vrat v sistem pametnega doma in upravljanja na daljavo. Kot poudarjajo, so takšne funkcionalnosti priročne, a s seboj prinašajo tudi številna varnostna vprašanja, zato se razvoja lotevajo previdno. Nedavno so na Sejmu Dom predstavili novo nadgradnjo Inosmarta, imenovano Gateway. Ta uresničuje mnogo digitalnih želja sodobnih kupcev – med drugim omogoča delitev dostopa na daljavo, s pomočjo oblaka.

 

#3 Še višje, še širše

Vedno večje vhode smo že omenili, a skupaj z njimi rastejo tudi vrata. Pri Inothermu namreč opažajo, da si vse več kupcev želi vhodnih vrat nadstandardnih dimenzij. Pri tem gre tako za višja kot tudi za širša vrata. Ta ne pridejo prav le uporabnikom na invalidskih vozičkih, temveč tudi aktivnim športnikom ali obrtnikom, ki skozi vhod “tovorijo” večje športne rekvizite ali kose orodja. Pri dolenjskem proizvajalcu dodajajo, da manjšo “renesanso” doživljajo tudi dvokrilna vrata, ki so priljubljena tako v bolj rustikalnih kot modernejših izvedbah. Pri slednjih pogosto na prvi pogled sploh ni očitno, da gre za dvokrilna vrata.

Siroka Vrata

 

In kaj lahko ljubiteljem vhodov z veličastnimi proporci ponudi Inotherm? Veliko! Za začetek kupcem omogočajo, da si izberejo vhodna vrata z višino do 2,95 m, največja možna širina Inothermovih vrat pa znaša 1,4 metra. Komur to nu dovolj, so na voljo že omenjene ob- ali nadsvetlobe, na voljo pa so tudi dodatne fiksne konstrukcije v slogu izbranih vrat ali celo vrata v dveh nadstropjih – vhodna spodaj in balkonska zgoraj.

Enega takšnih impresivnih primerkov je bilo mogoče v živo videti tudi na marčevskem Sejmu Dom. Vhodna vrata v antracitno sivi nadstropje višje dopolnjujejo elegantna balkonska vrata s stekleno zaščitno ograjo. Skupna višina konstrukcije znaša več kot 5 metrov.

Ustvarite svoja

So omenjeni trendi v vas zbudili željo po novem vhodu? Če ste ob branju dobili navdih za nov vhod, lahko svoje ideje spremenite v realnost. Brez skrbi, ni vam treba takoj za volan in v Prigorico, dovolj je že obisk Inothermovega spletnega konfiguratorja. Z njegovo pomočjo lahko v le nekaj klikih ustvarite točno tak vhod, kakršnega si želite, nato pa zanj oddate povpraševanje. V približno 24 urah boste prejeli informativno ponudbo.

Inokalk 2024

Če niste prepričani glede sloga, lahko konfiguracijo tudi shranite in z njo nadaljujete kasneje. Ali pa jo delite s svojih arhitektom in najbližjimi. Tudi preverite lahko, kako bi se izbrana konfiguracija podala vašemu vhodu. V konfigurator preprosto naložite sliko svojega doma, vanjo pa vstavite vrata.

 

In če vam ni do klikanja, boste Inothermove zastopnike našli povsod po Sloveniji. Toplo vam priporočamo predvsem obisk novega salona na sedežu podjetja, kjer si lahko ogledate več kot 50 različnih modelov vrat in dodatkov.

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title