window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Sodobna vrata za sodoben dom

Pot do lastnega doma v poplavi venomer novih tehnologij in pametnih rešitev predstavlja vse kompleksnejši projekt. Kupci se pri izbiri materialov in opreme soočamo z neštetimi dilemami: v katere komponente vložiti več, kje prihraniti kakšen evro, kako izbrati dolgoročno najboljše rešitve, kaj pa okolje ...?

Eno od področij, na katerih se nikakor ne splača skopariti, je brez dvoma vhod oziroma vhodna vrata. Ponudba vhodnih vrat je namreč v preteklih letih doživela pravo revolucijo. Le ta se odraža tako na področju izolativnosti in varnosti kot tudi na področju pametnih rešitev odklepanja. In zakaj pametna izbira šteje?

Tudi 10-% nižji stroški ogrevanja

Ob nepredvidljivih razmerah na trgu in strmoglavi rasti cen energentov nas večina dvakrat premisli, kdaj in koliko bomo ogrevali svoja stanovanja. Kakovostno izoliran dom, ki topel zrak zadrži v notranjosti, je tako edino upanje za dolgoročen prihranek. Toda ali ste vedeli, da lahko skozi slabo izolirana vrata in okna uide več toplote kot skozi neizolirano fasado?

Še več: pri ribniškem podjetju Inotherm, pravijo, da lahko z izbiro kakovostno izoliranih vhodnih vrat za desetino znižamo stroške ogrevanja! In pri največjem proizvajalcu alu vhodnih vrat v Evropi ne ostajajo le pri teoriji, saj njihove modele vrat odlikuje nadpovprečno nizka toplotna prevodnost, celo do 0,61 W / m2K.

In v čem je skrivnost tako dobro izoliranih vrat? Dolenjci, ki zadnja tri desetletja krojijo razvoj vhodnih vrat na globalni ravni, natančnega recepta seveda ne izdajajo. Izpostavljajo pa izjemno močno konstrukcijo vratnega krila z inovativnih polnilom, kar troslojno izolativno steklo z nadpovprečno debelimi sloji, termično prekinjen prag in tesnila z vulkaniziranim vogalom.

Inothermova vhodna vrata zagotavljajo najvišjo raven kakovosti.

Le najvarnejše je dovolj varno

Varnost je neprecenljiva vrednota, ki jo še vedno prepogosto jemljemo za samoumevno. Pri vprašanju, ali se odločiti za vrata s protivlomno zaščito ali brez slednje, ni dileme. Bolje se je zavarovati kot kasneje obžalovati. In kako vedeti, da si ogledujemo varna vrata?

Eden od indikatorjev protivlomne zaščite je oznaka RC (ang. resistance class), ki predstavlja evropski standard na področju protivlomne zaščite. Obstaja 6 stopenj standardizirane zaščite, za stanovanjske objekte pa se običajno uporabljajo prve tri:

  • RC 1 vhodna vrata ščiti pred priložnostnimi vlomilci, zato se uporablja za vhodna vrata objektov z nizko stopnjo tveganja.
  • RC 2 nudi zaščito pred izkušenejšimi nepridipravi in se priporoča za stanovanjske objekte z običajno stopnjo tveganja.
  • RC 3 velja za najvišjo stopnjo zaščite na področju stanovanjskih zgradb, saj so tako zavarovana vrata odporna tudi na napade najizkušenejših vlomilcev in zato priporočljiva v vseh območjih z visoko stopnjo tveganja.

Tudi pri Inothermu varovanje oseb in imetja predstavlja eno osnovnih vodil pri razvoju vrat. Vsa njihova vhodna vrata namreč dosegajo standard RC 2 ali RC 3. Obenem so že serijsko opremljena s kar 5-točkovno ključavnico, varnostno rozeto (ki ščiti cilinder pred vrtanjem), cilindrom z dvostranskim delovanjem ter tridelnimi varnostnimi tečaji, ki preprečujejo, da bi nepridiprav snel vhodna vrata.

Aluminijasta vhodna vrata zagotavljajo protivlomno varnost.

Nikakor ne gre pozabiti tudi na nadpovprečno debeli aluminijasti plošči krila, ki zagotavljata še dodatno zaščito.

Prihodnost je trajnostna …

Izbira vhodnih vrat predstavlja iskanje najboljšega razmerja med trajnostjo, trpežnostjo in preprostostjo vzdrževanja. Najbolj ekološki material je razumljivo les, a lesena vrata za brezhiben izgled pogosto zahtevajo skrbno nego. Pri Inothermu že tri desetletja stavijo izključno na aluminij. Le tega je mogoče v celoti reciklirati, obenem pa ga lahko natančno oblikujemo. Aluminijasta vrata so prav tako preprosta za vzdrževanje, saj ne zahtevajo večkratnega lakiranja in barvanja.

Ribniški proizvajalec vsa svoja vhodna vrata prašno lakira v lastni robotizirani lakirnici, s čimer zagotavlja konsistentno kakovost nanosa. »Če jih redno čistimo, vrata z značko Inotherm tudi po več letih izgledajo kot nova!« povedo s ponosom.

Aluminijasta vrata so preprosta za vzdrževanje.

… in pametna

Brez pridevnika »pametni« si marsikaterega vsakdanjega predmeta ne predstavljamo več in kot kaže, se v to smer razvijajo tudi vhodna vrata. Klasične sisteme odklepanja namreč počasi izpodrivajo napredne rešitve, kot so odpiranje na prstni odtis ali prek pametnega telefona. Napredni načini odklepanja ne rešujejo le večne težave pozabljenih ključev, temveč zagotavljajo tudi visoko stopnjo zaščite in nadzora nad lastnim vhodom.

Tudi na tem področju smo Slovenci po zaslugi Inotherma med vodilnimi inovatorji. Ribničani so namreč upravičeno ponosni na sistem odpiranja Inosmart, ki združuje kar tri načine odklepanja: s prstnim odtisom, numerično kodo in mobilnikom (tehnologija NFC).

Srce sistema je napredni 3D čitalnik prstnih odtisov! Le ta omogoča branje pod kotom 360 stopinj (zato lahko prst nanj položite pod katerimkoli kotom), opremljen pa je tudi z algoritmom za samostojno učenje, ki zaznava malenkostne spremembe prstnega odtisa in si jih zapomni.

Sistem je najučinkovitejši v kombinaciji z aplikacijo Inosmart, ki beleži vsa odklepanja, omogoča preprosto dodajanje in odstranjevanje uporabnikov ter celo omejevanje časa vstopa. V aplikaciji si po novem lahko ogledate celo odčitavo vsakega registriranega odtisa ter tako presodite, če je primeren za vsakodnevno uporabo.

Preprosto upravljanje sistema za odpiranje vhodnih vrat Inosmart poteka kar preko mobilnega telefona.

Podjetje, ki presega cilje

V le treh desetletjih se iz proizvodnje stekel v Prigorici ni razvilo le največje evropsko podjetje za proizvodnjo aluminijastih vhodnih vrat, temveč tudi eden izmed vodilnih igralcev na trgu, ki z nenehnimi inovacijami sooblikuje prihodnost branže.

Njihova ekipa šteje že več kot 300 članov, ki vrata od lanskega leta ustvarjajo na dveh lokacijah – poleg domače Prigorice še v IC Ribnica. Njihove moderne proizvodne površine se tako razprostirajo kar na 36.600 m2, kmalu pa se jim bo pridružil še popolnoma nov razstavni salon.

Uspešno družinsko podjetje je v preteklem letu veliko vložilo tudi v nadgradnjo digitalne nakupne izkušnje in tako obdržalo tudi status pionirja na tem področju. Poleg naprednega konfiguratorja, ki omogoča popolno personalizacijo kateregakoli modela Inothermovih vrat, je namreč luč spleta ugledal tudi virtualni salon, skozi katerega se obiskovalci lahko sprehodijo kar iz udobja domačega kavča.

Virtualni razstavni salon vhodnih vrat Inotherm

Da je bilo leto 2021 zanje še eno prelomno leto, pa dokazujejo tudi rezultati. Izdelali so kar 40.000 novih vrat, od katerih jih je največ svoj dom našlo na zahtevnem nemškem trgu. Z 81 milijoni prometa tako predstavljajo enega od branikov dolenjskega gospodarstva, ki ni le eden ključnih zaposlovalcev v regiji, temveč tudi družbeno angažirana ustanova, ki podpira kulturne in športne dogodke v domačem okolju, ob strani pa stoji celo slovenskim skakalnim asom. Inothermovci so aktivni tudi na humanitarnem področju: med drugim vsako leto poskrbijo, da se morja naužijejo tudi otroci iz socialno ogroženih družin.

Celotno ponudbo Inothermovih vhodnih vrat si lahko ogledate v spletnem katalogu, prav vsakega od njih pa lahko personalizirate v konfiguratorju in si že v 24 urah zagotovite informativno ponudbo.

 

www.inotherm.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title