window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Spoznajte Ytong strop: Inovativna rešitev za hitro in učinkovito gradnjo

Ytong strop predstavlja inovativno rešitev v gradbeni industriji. Gre za polmontažni sistem, ki je bil razvit posebej za potrebe hitre in učinkovite gradnje nosilnih konstrukcij, bodisi medetažnih ali strešnih, ne glede na to, ali so ravne ali poševne. Ta stropni sistem je postavil nov standard v industriji gradbeništva, saj omogoča enostavno nadgradnjo ali obnovo obstoječih objektov, prav tako pa je prilagodljiv tudi pri novogradnjah in različnih konzolnih izvedbah ter integracijah v lesene ali jeklene konstrukcije.

 

Izvedba Ytong stropa poteka hitro in enostavno. Pred izvedbo za vsak objekt s pomočjo statičnega izračuna določimo količino Ytong polnil in potrebnih dimenzij ter tipov armirano betonskih gredic. Zaradi enostavne vgradnje, ki poteka brez izvedbe zahtevnih opažev, je Ytong strop primeren tudi za samograditelje.

 

Postopek vgradnje Ytong stropa

Vgradnja gredic:

Prvi korak pri vgradnji Ytong stropa je postavitev AB gredic v predvidenem osnem razmaku, ki ga določa statični izračun. Gredice morajo biti pravilno podprte na razdalji največ 2,0 m in glede na statični izračun nadvišane. Naleganje gredic mora biti minimalno 10 cm.

Vgradnja Ytong polnil:

Nato se začne postopek vgradnje Ytong polnil med pripravljenimi in ustrezno podprtimi gredicami. Posebna polnila z utorom se uporabijo kot opaž za prečna AB rebra in se vgradijo glede na statični izračun.

Armiranje vzdolžnih in prečnih reber ter horizontalnih vezi:

Po postavitvi Ytong polnil sledi armiranje. Prečna rebra se armirajo s po eno armaturno palico v zgornjo in spodnjo cono, vzdolžna rebra pa dodatno armiramo v zgornji coni. Horizontalne vezi se izvedejo na obodu stropne konstrukcije.

Vgradnja betona v rebra:

Beton ustrezne kvalitete se vlije med armaturo do vrha Ytong polnil. Beton se med vlivanjem vibrira, da se prepreči nastanek zračnih mehurčkov. Pomembno je tudi namakanje površine pred vlivanjem betona, da se prepreči prehitro strjevanje.

Izvedba in vgradnja samorazlivne malte:

Po betoniranju reber se vgradi samorazlivna malta, ki se pripravi iz Ytong lepilne malte in vode. Ta malta služi za zapolnitev morebitnih manjših reg med polnili in prispeva k vodotesnosti konstrukcije.

 

 

Pravilna vgradnja Ytong stropa je ključna za zagotovitev njegove trajnosti, varnosti in učinkovitosti. S pravilno izvedenim postopkom vgradnje lahko hitro in enostavno dosežemo zanesljivo konstrukcijo, ki ustreza najvišjim gradbenim standardom.

 

Kontaktirajte ponudnika: Xella porobeton SI, d.o.o.

Brezplačni telefon: 080 18 22
www.ytonghisa.si  I   info.si@xella.com 

 

Ne spreglejte tudi:

 

Na povezavi spodaj najdete članek, ki predstavlja novo ponudbo podjetja Ytong Hiš, podružnice Xella gradbene storitve. Novost, ki jo uvajajo, predstavlja inovativno rešitev na področju gradnje hiš, ki združuje visoko kakovost gradbenega materiala Ytong z naprednimi tehnikami gradnje. Članek podrobno opisuje prednosti in lastnosti te nove ponudbe, ki obljublja trajnostno in učinkovito gradnjo ter visoko energetsko učinkovitost objektov.

 

Poglejte: Virtualni ogled nove hiše, zgrajene s pomočjo materiala Ytong. Sprehodite se skozi prostorne prostore in si ogledate detajle ter kakovost gradnje, ki jo omogoča ta inovativni material. Virtualni ogled vam omogoča vpogled v moderno in funkcionalno zasnovano hišo, ki združuje estetiko, udobje in trajnostno gradnjo.

 

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]