Razpoke in posedanja temeljev

Za večstanovanjske objekte, ki se soočajo z izzivi posedanja temeljev in s tem povezanimi razpokami, je Uretek prava rešitev. S posegom brez razbijanja in umazanije ter z uporabo geotehnične smole Geoplus omogočajo sanacijo neposredno v pritličju, brez potrebe po izselitvi stanovalcev. Njihova tehnologija omogoča natančno lokalizacijo in učinkovito reševanje težav, občutno zmanjšuje stroške priprave gradbišča in zagotavlja stabilnost objekta ter varnost stanovalcev.

Sanacija stanovanjskih objektov

V primeru utrjevanja in niveliranja pohodnih površin, ki so zaključene npr. s keramiko, marmorjem ali granitom, lahko sanirajo do 40,0 m2 na dan. Na tlakovanih površinah izvedejo vrtine premera 6 mm ali 12 mm, po možnosti na fugi, da ne poškodujemo površine.

»Večstanovanjski objekti imajo pogosto težave s posedanjem temeljev. Posledica tega so razpoke, ki se razprostirajo preko več stanovajskih enot, po hodnikih, stopniščih, itd. Pri tem sta lahko ogrožena stabilnost objekta in varnost stanovalcev.«

Uretek ima pravo rešitev za tovrstne težave, saj stanovalcem v pritličju ni potrebno zapustiti svojih prostorov v teku del. Poseg izvedejo brez razbijanja in umazanije. Izvedbo vrtin in injektiranje geotehnične smole Geoplus lahko izvajajo vse do 15,0 m v globino. Zaradi majhnih stroškov priprave gradbišča in lokaliziranje posega na točno določeno mesto posedanja, je cena tovrstnih posegov nižja kot pri alternativnih tehnologijah.

 

Uretek Deep Injections
Uretek Deep Injections je vodilna tehnologija za sanacijo posedenih temeljnih tal, katere odlika sta hitro dokončanje del in izvedba posega brez razkopavanja.  Geoplus® je smola, ki se jo injektira pod temelje, kjer se razširi in tako utrdi temeljna tla. Cilj posega je zaustaviti razpoke na steni.

 

Kdaj uporabimo Uretek Deep Injections
Pravilna ocena razpok na objektu že lahko nakaže vzrok in možno rešitev težave. Uretekovi strokovnjaki vsako leto opravijo na stotine ogledov. Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Uretek Deep Injections je sistem takojšnjega reševanja težav s posedanjem.

 

Metoda
Metoda je zelo enostavna. Ko se določi območje, ki ga je potrebno učvrstiti, naredijo vrtine neposredno v temelj. Skozi te vrtine injektirajo smolo Geoplus®, katere značilnost je, da se v nekaj sekundah razširi in utrdi zemljino. Učinek posega je viden takoj, ko opazimo najmanjši dvig konstrukcije. Poseg sicer spremljajo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverijo s primerjalnimi geotehničnimi preizkusi. Uretek Deep Injections zelo učinkovito zaustavi posedanje temeljev in razpoke na steni.

»Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Uretek Deep Injections je sistem takojšnjega reševanja težav s posedanjem.«

Utrjevanje Tal Slika2 200x200 Utrjevanje Tal Slika1 200x200 Utrjevanje Tal Slika3 200x200

Kontaktirajte izvajalca:  Uretek d.o.o., Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica

01 78 78 386  I  www.uretek.si  I  uretek@uretek.si

Oip

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title