Pametna rešitev za prašne poti

Protiprašna zaščita podjetja Vianova je inovativna rešitev za prašne poti, ki temelji na premazu makadamske podlage. Ta sistem zagotavlja trajno zaščito pred prahom in obrabo, hkrati pa ohranja naravni videz okolice. Uporaba te tehnologije je še posebej primerna za krajinske parke, območja pod spomeniškim varstvom in druge naravne lokacije.

Ste tudi vi nejevoljni zaradi prahu, ki se dviga s poti ali dovozne poti? Če je odgovor pritrdilen, potem je čas, da razmislite o rešitvi, ki vam lahko olajša življenje in hkrati ohrani naravno okolje. Predstavljamo vam protiprašno zaščito – MAK, inovativno rešitev, ki je primerna za srednje in manj obremenjene ceste ter dovozne poti.

Protiprašna zaščita, znana tudi kot MAK, predstavlja površinsko prevleko, ki se izvaja na makadamski podlagi. Ta obrabna plast, sestavljena iz različnih dimenzij drobirja, je izdelana po hladnem postopku, kar zagotavlja njeno vzdržljivost in trajnost. Postopek vključuje nanos dveh do treh plasti drobirja na pripravljeno tamponsko podlago z dvema pobrizgoma bitumenskega veziva, kar ustvari obstojno zaporno plast.

Prednosti: 

  1. Manj prahu: S Protiprašno Zaščito – MAK se lahko poslovite od nadležnega prašenja, ki ga povzroča makadamska podlaga. Vaše ceste in dovozne poti bodo ostale čiste in brez prašnih oblakov.
  2. Naravni videz: Zaradi naravnega videza, ki ga ustvari bela cesta, je Protiprašna Zaščita – MAK bolj sprejemljiva za krajinsko arhitekturo v primerjavi s klasičnim asfaltiranjem. Vaše poti bodo lažje vključene v naravno okolje, saj ohranjajo videz makadama.

 

Kje se najpogosteje uporablja in nekaj primerov skozi fotografije:

Protiprašna zaščita (MAK) je primerna za srednje in manj obremenjene ceste in dovozne poti.
Zaradi naravnega videza (bela cesta) je protiprašna zaščita za krajinsko arhitekturo bolj sprejemljiva od klasičnega asfaltiranja. Poti, obdelane s tem postopkom, pa lažje umestimo v naravno okolje. Ceste in poti dajejo naravni videz (videz makadama) in se brez zadržkov vključujejo v prostor naravnega okolja.

 

Dav

Posebno v krajinskih parkih in ob objektih v naravi, ki so pod spomeniškim varstvom je obdelava s protiprašno zaščito najprimernejši sistem za ureditev okolice objektov, izdelavo cest, sprehajalnih poti in kolesarskih stez.

Vožnja, kolesarjenje, sprehodi in tek na takih površinah ponujajo mehkobo gibanja, z občutkom sobivanja z naravo.

Mak Spomenik Žale (6)

Protiprašna žaščita – MAK je pametna rešitev za tiste, ki želijo ohraniti čisto in urejeno okolje brez odvečnega prahu. Z njenimi številnimi prednostmi je primerna izbira za urejanje cest in dovoznih poti v krajinskih parkih, naravnih območjih in območjih pod spomeniškim varstvom. Zadovoljni boste tako vi kot narava!

Če želite izvedeti več o Protiprašni zaščiti – MAK in kako lahko koristi vašemu projektu, obiščite spletno stran Vianova.

 

info@vianova.si  I  01 24 15 700  I  www.vianova.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title