Hišna ali balkonska sončna elektrarna [PLUG&PLAY]

Hišne sončne elektrarne za samooskrbo gospodinjstev - neto meritve pomenijo od cene neodvisno oskrbo in znatno znižanje stroškov za električno energijo. O postopku vgradnje in trendih smo govorili s strokovnjaki podjetja BeSolar. 

Delovanje takšne elektrarne pomeni razpršen vir s proizvodnjo in porabo električne energije na objektu z razbremenitvijo električnega omrežja. Pogoji za izgradnjo in smiselnost investicije so, kadar je objekt priključen na elektro omrežje, ima vsaj 40 m2 ustrezne strešne površine za namestitev in da je poraba električne energije na objektu ustrezna. Ne spreglejte tudi opcije za montažo na nadstrešek vaše letne terase. Trend z izjemno funkcionalnostjo!

Foto: Male sončne elektrarne na stanovanjskih objektih, izvedba Besolar d.o.o.

In kakšni so razlogi za investicijo v lastno sončno elektrarno?

  • Vaš znesek na položnici bo nižji (v večini primerov se znesek kredita izenači z mesečnim stroškom elektrike),
  • postali boste energetsko samo oskrbovani in neodvisni od dražitve elektrike,
  • zrasla bo vrednost vaše nepremičnine in
  • zmanjšali boste škodljive izpuste v okolje in prispevali k bolj “zeleni” prihodnosti.

Poleg vsega naštetega je pomembna prednost tudi modularnost – namestitev točno takega števila modulov, kot ga potrebujete in tudi kasnejše dopolnjevanje, če je potreba. To je sistem, ki je povsem prilagojen potrebam posameznega gospodinjstva. Sonce je največji obnovljivi in neomejeni vir energije in predstavlja potencial. Zaradi pozitivno naravnanega okolja, finančnih spodbud in padca cen fotovoltaičnih modulov na svetovnem trgu, je zdaj izraba sončne energije dostopna vsem. Slabosti izgradnje lastne sončne elektrarne praktično ni.

 

HIŠNA SONČNA ELEKTRARNA je na voljo tudi v elegantni črni izvedbi.

Kot osnova so za trg na voljo standardni solarni moduli s srebrnimi okvirji in belimi polji med celicami. V podjetju Besolar pa nudijo module tudi v  izjemno estetski črni izvedbi, ki se zelo lepo podajo na strehe s črno ali drugo temno kritino, v tem primeru se moduli montirajo tudi na črno pod konstrukcijo.

 

 

[NOVOST] Balkonska sončna elektrarna

Vključite jo v vtičnico, eletrika pa je takoj na voljo za hišne uporabnike. Tako preprosto lahko po novem priključite sončno elektrarno, ki deluje po sistemu priključi in uporabljaj (plug & play). Pristojno ministrstvo je določilo nove tehnične pogoje za vtične naprave, višek električne energije se lahko odda tudi v omrežje.

Ministrstvo, pristojno za energijo, je na podlagi Energetskega zakona (EZ-1) izdalo pravilnik, ki določa tehnične zahteve za priključitev in obratovanje vtične proizvodne naprave na obnovljive vire energije. 

Vir foto: PROFIMEDIA

 

Oglejte si video: IZGLED in postavitev hišne sončne elektrarne v elegantni črni izvedbi 👌

 

Koliko časa traja montaža sončne elektrarne?

Izgradnja sončne elektrarne se začne s pridobivanjem Soglasja za priključitev, po izvedbi pa zaključi s podpisom pogodbe o dostopu do distribucijskega omrežja. Vse postopke s potrebno dokumentacijo nudimo na enem mestu, vključno z vlogo za Ekosklad. Slovenija ima zelo dobro osončenost in s sprejeto shemo odlične pogoje, zato se za ta korak danes odloča vedno več lastnikov hiš oz. objektov, predvsem iz finančnih razlogov in tudi zaradi trajnostnih pogledov v prihodnost. Montaža sončne elektrarne običajno traja dan do dva. v podjetju BeSolar poskrbijo za izvedbo celotnega postopka – strokovnega svetovanja, ogleda, urejanja dokumentacije, izračuna ustrezne velikosti elektrarne, načrtovanja in montaže.

In kakšni so stroški električne energije po priključitvi male sončne elektrarne?

Po priključitvi male sončne elektrarne bo sama raba elektrike zastonj, plačevati pa boste morali strošek obračunske moči ter prispevek OVE + SPTE. Hišna sončna elektrarna, prav gotovo je naložba, ki se izplača sama. zagotavlja povsem brezplačno električno energijo po povrnitvi investicije, gre za dolgoročno investicijo v trajnost in okolje, omogočeno je sprotno spremljanje delovanja in nadzor.

 👉 Sončna elektrarna je na voljo tudi v izvedbi kot prosojna kritina na nadstrešku terase!

Moduli za male sončne sončne elektrarne se večinoma postavljajo na strehah hiš ali poslovnih objektov. A tudi tukaj gredo v podjetju Besolar korak naprej! Na trg so predstavili izjemno inovativno rešitev, modul steklo – steklo, ki je izjemno funkcionalna in estetska rešitev za montažo na nadstrešek vaše terase. Moduli so zasnovani tako, da poleg osnovne funkcije (sončna elektrarna) služijo tudi kot prijetna prosojna kritina, ki prostor pod nadstreškom prijetno osenči in ob enem nudi zadostno prosojnost svetlobe na vašo letno teraso. V kolikor vas zanima tale praktična rešitev se za ponudbo lahko obrnete na podjetje Besolar. Potrebujete le mere nadstreška.

V podjetju BeSolar d.o.o. imajo več kot 10 let izkušenj na področju postavljanja sončnih elektrarn. Vgrajujejo tehnološko dovršeno opremo z dolgo življenjsko dobo, preverjenih proizvajalcev, ki so med največjimi na trgu. S tem lahko zagotavljajo kvalitetno delovanje vašega sistema, so nam zaupali v podjeju BeSolar.  Da pri montaži sončne elektrarne ne pride do morebitnih poškodb, sodelujejo z izkušenimi krovci. Trudijo se za odlično razmerje med kakovostjo in ceno ter poskrbijo, da je vaša sončna elektrarna dobra naložba. Dobavitelji: Luxor, SolarEdge, Viessman, JINKO SOLAR, PHONO SOLAR in LONGI SOLAR.

Kontaktirajte ponudnika:   info@obnovljiv.sipisarna@obnovljiv.si

prodaja@besolar.siwww.besolar.si

BeSolar d.o.o., Tržaška cesta 39, 2000 Maribor I  Telefon: 02 707 00 55

email: prodaja@besolar.si  telefon: 02 707 00 55

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title