window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Generalna obnova kamnite površine. [Izjemen rezultat]

Predstavljamo vam postopek diamantnega brušenja in poliranja naravnega kamna, s katerim dosežemo nov videz starih in obrabljenih površin, na katerih je z leti uporabe prišlo do obrabe politure (izguba sijaja) ali vidnih poškodb. Storitev se opravlja na površinah marmorjev in granitov, teraco tlakov, venecianskih tlakov, lahko tudi na betonskih površinah in na tlakih iz opeke. Lesk oziroma sijaj na kamniti površini je dosežen z mehansko obdelavo kamnite površine.

Nekdaj izjemno lep tlak na terasi stanovanjske hiše je zaradi pohodnosti površine ob letih uporabe izgubil refleksivnost in sijaj. Reflektivnost oziroma sijaj naravnega kamna je namreč posledica naravnih kristalov v kamnu.

Rešitev nudi izjemen rezultat tudi ob velikih globinskih poškodbah kamna. Tudi ob večjih poškodbah kamna in nastalih razpokah, globinskih poškodbah, madežih ali poškodbah v strukturi kamna obstaja rešitev. Najprej se, s posebno maso v prilagojeni barvi kamna, odpravijo poškodbe, nato se  uporabi postopek diamantnega brušenja površine, s poliranjem kamna pa ponovno dosežemo visok sijaj.

Kako lahko poškodovanemu Venecianskemu tlaku, ki je položen v bivalnih prostorih stanovanjske hiše povrnete izjemen videz, si oglejte TUKAJ

 

Na spodnji fotografiji je prikazana občutna razlika:

 

Izgled brušenega betona okoli hiše.

Kot agregat je bil uporabljen rečnati prodec. Fotografije prikazujejo končni izgled površine po končanem brušenju. Po brušenju površino očistijo in zaščitijo z impregnacijskim zaščitnim sredstvom na osnovi nanotehnologije.

Brušenje in poliranje betona. Poliran beton.

Primer prikazuje izvedbo diamantnega brušenja in oplemenitenja betona v poslovnem prostoru. Z diamantnim brušenjem in poliranjem so ustvarili polirano površino betona. Beton je zaščiten pred umazanijo z impregnacijskim zaščitnim sredstvom.

Ste že odpisali vaše teraco ploščice in jih želeli nadomestiti z drugo talno oblogo?Nikar! Pod utrujeno površino se skriva prava lepota teraco ploščic.

Oglejte si PRIMER izvedbe:

In kakšen je postopek obnove?

Diamantno poliranje je postopek obdelave naravnega kamna, kjer s strojnim poliranjem dosežemo sijajni učinek. Z diamantnim poliranjem odstranimo praske, ki na koncu niso več vidne, kar naravnim kristalom na površini dovoljuje, da efektivno odbijajo svetlobo. To je strokovno opravilo, ki zahteva izjemno potrpežljivost in izkušenost. V primerih, kadar pride do težjih poškodb kamna, se s poliranjem same površine pomanjkljivosti ne da odpraviti, zato uporabimo postopek diamantnega abrazivnega brušenja, poznanega pod imenom diamantno brušenje. Postopek se zaključi s poliranjem ali ostane le brušen, nato pa se nanese impregnacijsko zaščitno sredstvo, ki bo podaljšalo obstojnost površine v prihodnje. Zaščitno sredstvo preprečuje vstop umazaniji v strukturo kamnitega tlaka.

Obnova kamnitega tlaka z brušenjem in poliranjem do visokega sijaja. Stranka je dejala: “Nikoli si nismo predstavljali, da je to sploh možno!” Res ENKRATNO! Preverite še kako so do visokega sijaja obnovili kar 30 let star kamen položen v stanovanjski hiši. Oglejte si video.

Kako so obnovili kamniti tlak v frizerskem salonu najdete na video prispevku TUKAJ. Izvedba in končni rezultat sta izjemna. Prostor je napram prvotnemu izgledu skoraj neprepoznaven. Neverjetno!

Obnova tlaka iz Travertina – popravilo poškodb

Z brušenjem so odpravili poškodbe kamna in odpravili razmake med ploščami. Na točkah, kjer se posamezne plošče stikajo, se ob fugirni masi lahko pojavijo manjši odmiki med posameznimi ploščami. Če z roko potegnete po liniji mase, boste lahko občutili določeno neravnost med ploščama. Včasih se lahko zgodi, da je določena plošča nekaj milimetrov višja od sosednje plošče, kar je lahko moteče. Tudi tovrstne probleme je mogoče rešiti z brušenjem. Površina tlaka iz Travertina je na koncu polirana do visokega sijaja in zaščitena z impregnacijskim zaščitnim sredstvom. Politura se doseže z mehansko obdelavo, poliranjem do visokega sijaja, brez uporabe kemičnih sredstev! Naj tudi vaša tla ponovno zasijejo.

Tudi fasadne obloge lahko izgledajo zopet kot nove!

V podjetju SKOSAL opravijo tudi strokovna čiščenja kamnitih fasad in fasadnih opek. Zaradi nevarnosti prodiranja meteorne vode v strukturo kamna in posledično navlaženja kamnite stene se priporoča, da kamnito steno tudi impregniramo z zaščitnim impregnacijskim sredstvom za kamen, ki odbija meteorno vodo. Stena tako ne vpija vode. Zaščitno sredstvo je 100% paropropustno in omogoča izparevanje notranje vlage.

s problemom, ko je njihova kamnita površina po dolgoletni uporabi izgubila svoj prvotni izgled. V številnih primerih se z leti uporabe sijaj kamnite površine zmanjša zaradi manjših prask na površini, ki so poškodovale naravne kristale na površini kamna. Vsaki stranki vedno ponudimo brezplačen nasvet, kako rešiti nastali problem. S svojimi bogatimi izkušnjami smo primeren naslov za odpravo osnovnih in tudi kompleksnejših težav na področju obnove, restavriranja, čiščenja in impregniranja kamnitih površin. Na slovenskem trgu delujemo od leta 1993.” Še več izjemnih projektov je na voljo TUKAJ.

In katere težave se še lahko odpravijo?

Prevelika zdrsnost kamnitega tlaka ali prevelik sijaj.  S postopkom brušenja lahko kamnu odvzamemo tudi zdrsnost, postopek se izvaja na površinah, ki so izpostavljene vodi in lahko preveč fina struktura kamna povzroči veliko možnost zdrsa. Tudi v kolikor vas  moti prevelik sijaj kamna, lahko s prej opisanimi postopki (uporabimo obraten postopek) zmanjšamo sijaj kamna, da bolje sovpada z ostalimi površinami v objektu.

Očistijo se lahko tudi stare lesene površine:

Kamnita tla ali druge kamnite površine so izredno trpežne, pa vendar se po določenem času pojavi potreba po popravilu ali obnovi, da se jih obnovi na raven nekdanje lepote. Luknjice ali jamice, pojav kamnitih odlomkov in snetje posameznih delcev, bo potrebovalo zapolnitev, izguba leska pa zahteva potrebo po diamantnem brušenju in poliranju.

☝ Naj tudi vaša tla pišejo zgodovino v novi preobleki. Ohranite naravno. Ohranite, kar so ustvarili prednamci. Preproste razloge, zakaj za obnovo izbrati podjetje SKOSAL si oglejte TUKAJ.

Kontaktirajte ponudnika: Skosal, Lorenčak Aleksander s.p., Migojnice 52, 3302 Griže

Dela izvajajo na področju celotne Slovenije. Za več informacij pokličite na 041 63 88 61 ali obiščite www.skosal.com

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]