Vse, kar morate vedeti o vrtinah za ogrevanje

V tem članku vam predstavljamo vse, kar morate vedeti o vrtinah za ogrevanje, vključno z njihovo delovanjem, prednostmi in postopkom namestitve.

Dcim100mediadji 0023.jpg

Kaj so vrtine za ogrevanje?

Vrtine za ogrevanje, znane tudi kot geotermalne vrtine, so sistem ogrevanja, ki izkorišča stalno temperaturo zemlje pod površjem za ogrevanje in hlajenje prostorov. Ta tehnologija deluje na principu prenosa toplote med zemljo in tekočino, ki kroži skozi cevi v vrtini.

Kako delujejo vrtine za ogrevanje?

Vrtine za ogrevanje izkoriščajo stabilno temperaturo zemlje, ki se giblje med 10 in 16 stopinj Celzija na globini, doseženi s pomočjo vrtanja. V zimskih mesecih se toplota iz zemlje črpa v hišo, medtem ko se v poletnih mesecih odstranjuje odvečna toplota iz hiše in se oddaja nazaj v zemljo.

Prednosti vrtin za ogrevanje

 1. Nizki obratovalni stroški: Vrtine za ogrevanje imajo nižje obratovalne stroške v primerjavi z drugimi sistemi ogrevanja, saj izkoriščajo brezplačno energijo iz zemlje.
 2. Okolju prijazno: Ker vrtine izkoriščajo obnovljive vire energije in ne povzročajo izpustov toplogrednih plinov, so okolju prijazna možnost ogrevanja.
 3. Stabilno ogrevanje: Zemlja ima stabilno temperaturo skozi celo leto, kar omogoča stabilno in enakomerno ogrevanje prostorov brez nihanj v temperaturi.
 4. Dolga življenjska doba: Vrtine za ogrevanje imajo dolgo življenjsko dobo in zahtevajo malo vzdrževanja, kar zmanjšuje stroške lastništva na dolgi rok.

 

Izvedba1 1245x865

 

Postopek namestitve vrtin za ogrevanje

Postopek namestitve vrtin za ogrevanje običajno vključuje:

 1. Načrtovanje in projektiranje: Izvedenec za vrtine bo najprej ocenil vaše potrebe in načrtoval ustrezno velikost in vrsto sistema za vaš dom.
 2. Vrtanje vrtin: Z uporabo specializirane opreme se izvrtajo luknje globoko v zemljo, kjer se namestijo cevi za prenos toplote.
 3. Namestitev cevi in sistema: Cevi se položijo v vrtino, nato pa se sistem poveže s hišnim ogrevalnim sistemom.
 4. Testiranje in zagon: Po namestitvi se sistem preizkusi, da se zagotovi pravilno delovanje, nato pa je pripravljen za uporabo.

 

Ogled 1245x865

Naprave2 1245x865

Dumyy Image 2 1245x865

Vrtine Slider Dummy

O Nas 2017 1 1245x865

 

Vrtine za ogrevanje predstavljajo učinkovit, okolju prijazen in trajnosten način ogrevanja doma. Z njihovo stabilno temperaturo zemlje zagotavljajo udobno notranjo klimo skozi celo leto, pri tem pa zmanjšujejo stroške ogrevanja in negativne vplive na okolje. Če razmišljate o prehodu na geotermalno ogrevanje, se posvetujte z izvedencem za vrtine, da ugotovite, ali je to prava rešitev za vaš dom.

Rešitev je namenjena lastnikom novogradenj ali obstoječih objektov, ki želijo zanesljivo in ugodno ogrevanje. Sistem je primeren za ogrevanje s talnim ogrevanjem ali z radiatorji.

V podjetju Vrtine Palir poskrbijo za celostno storitev na ključ, imajo več kot 25 let delovnih izkušenj. Glede na potrebe vašega objekta svetujejo in izvedejo komplet vgradnjo geotermalnega ogrevalnega sistema. Investicija je podprta s subvencijo EKO SKLADA. Koristite lahko tudi ugoden EKO KREDIT. Uredijo in pripravijo kompletno dokumentacijo. Stopite v stik s strokovnjaki v podjetju Palir  in izkoristite  ponudbo storitev in paketov vrtin za ogrevanje!

 

Vrtine Logo

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title