Električno talno ogrevanje [KOPALNICA in TOPLA TLA]

Talno ogrevanje velja za način ogrevanja, ki je najbliže človeku in njegovemu zaznavanju ugodja. Si predstavljate, da izpod tuša stopite na prijetno ogreta tla?

Talno ogrevanje velja za način ogrevanja, ki je najbliže človeku in njegovemu zaznavanju ugodja. Električno talno ogrevanje se vse pogosteje vgrajuje, sploh v primerih obnove objektov in hkratni vgradni sončne elektrarne. V tem primeru je ogrevanje doma praktično brezplačno. Lahko se torej vgradi kot osnovni vir ogrevanja in je ob enem tudi odlična rešitev za dopolnilno ogrevanje. Upravljanje ogrevanja je lahko ločeno za vsak prostor.

Nepogrešljivo v kopalnicah: Izpod tuša stopite na prijetno ogreta tla  

Talno ogrevanje v kopalnici je skorajda že postalo stalnica ob adaptacijah starejših hiš in pri novogradnjah, saj gre za majhno dodatno investicijo, ki pa daje veliko udobja. Obnova ali ureditev kopalnice je projekt, ki se ga po navadi lotevamo le enkrat v življenju, zato je dobro da pri načrtovanju predvidite tudi vgradnjo talnega ogrevanja. Ko je kopalnica enkrat končana vsak poseg za seboj potegne veliko nevšečnosti in stroškov. Poleg izbora keramike in kopalniškega pohištva je dobro da predvidite tudi udobje in topla tla. Ni lepšega kot stopiti iz tuša ali kadi na prijetna topla tla. Talno ogrevanje izjemno hitro zagotovi želeno toploto, in ravno iz tega razloga se tudi graditelji novih hiš kljub temu, da so vgradili klasično talno ogrevanje, odločijo, da v kopalnice vgradijo električno. V prehodnih obdobjih tako toplota v kopalnici ni odvisna od centralnega ogrevalnega sistema.

Električno talno ogrevanje zagotavlja udobje v kopalnici.

Električno talno ogrevanje – 360 dni udobja v kopalnici!

Električno talno ogrevanje kot osnovni ali dopolnilni vir ogrevanja

Električno talno ogrevanje lahko vgradimo z namenom ogrevanja objekta, kot osnovni vir ogrevanja ali kot dopolnilni vir ogrevanja. Iz vidika investicije je zagotovo med cenejšimi ogrevanji, saj ne potrebujemo kurilnice, dimnika, radiatorjev… Omogoča hitro regulacijo in se ponaša s kratkim odzivnim časom. Toplota se v primerjavi z radiatorji oddaja preko veliko večje površine, vsled česar v prostoru potrebujemo najmanj za dve stopinji nižjo temperaturo. Električno talno ogrevanje se najpogosteje vgrajuje kot dodatni vir ogrevanja, so nam zaupali v podjetju EGRO ZORMAN z namenom ogrevati prostore tudi takrat, ko centralnega ogrevalnega sistema še ne uporabljamo. To je zgodaj jeseni in pozno spomladi. V teh primerih je električno talno ogrevanje lahko zelo dobra rešitev, saj izjemno hitro zagotovi želeno toploto.

In kakšna je običajna praksa? Običajno električno talno ogrevanje vgrajujemo le v posamezne prostore, so nam zaupali v podjetju EGRO ZORMAN. Največkrat je to kopalnica, ki se obnavlja, ali pa kopalnica v novogradnji. Tudi otroške sobe so primerni prostori za električno talno ogrevanje, če jih sicer grejemo z radiatorji. Torej v prostorih, kjer želimo imeti bolj topla tla kot drugod.

Kontakt za informacije in izvedbo vgradnje: 01 83 41 583  I   blaz@egro.si 

 

 

Visoka stopnja bivalnega ugodja in maksimalen izkoristek energije

Bistvena prednost talnega ogrevanja je enakomerna porazdelitev toplote po vsej površini v prostoru, s tem pa je dosežena visoka stopnja bivalnega ugodja in maksimalni izkoristek energije. Gre za trajnostno rešitev brez izpustov v okolje, brez škodljivih sevanj in brez stroškov vzdrževanja. Gre za akumulacijsko ogrevanje, saj se toplota shrani v tleh, ki nato držijo temperaturo. Ravno zato, je električno talno ogrevanje aktivno le cca 4 – 5 ur na dan, toplota pa je zagotovljena čez ves dan, kar je ključno iz vidika porabe in stroškov ogrevanja.

Ostale prednosti električnega talnega ogrevanja 

 • gre za nizkotemperaturno in varčno ploskovno ogrevanje, temperatura tal ne presega 27°C
 • natančna regulacija temperature v vsakem prostoru
 • v prostoru ni vidnih nobenih toplotnih virov, ki bi zasedali bivalno površino in nabirali prah
 • mokre površine v kopalnicah se hitro posušijo
 • ni prisiljenega kroženja zraka in prepihov, ker ni vročih virov toplote
 • manj izsuševanja zraka v primerjavi s centralnim ogrevanjem

Vsak prostor lahko poljubno ogrevamo 

V kolikor se odločimo za vgradnjo električnega talnega ogrevanja, nismo odvisni od kurilne naprave. Upravljanje je ločeno za vsak prostor posebej. Vsak prostor lahko tako poljubno ogrevamo. V kolikor ogrevanja v posameznih prostorih ne potrebujemo, ga preprosto izklopimo. Vse kar potrebujete za ogrevanje enega prostora je ustrezen grelni kabel in termostat. V prostoru z vgrajenim talnim ogrevanjem za dobro bivalno počutje ustreza za 2 do 3°C nižja temperatura zraka kot pri klasičnem ogrevanju, ker toplota prihaja od tam, kjer jo najbolj potrebujemo – iz tal.

Poznamo tri opcije izvedbe električnega talnega ogrevanja 

 • akumulacijsko talno ogrevanje z grelnimi kabli GD vgrajenimi v estrih
 • hitro odzivno talno ogrevanje z grelnimi mrežami GM vgrajenimi tik pod talno površino
 • suhomontažno talno ogrevanje z grelnimi mrežami GML vgrajeno direktno pod laminat

podjetju EGRO Zorman vam bodo svetovali, sprojektirali in tudi izvedli grelni sistem, ki si ga želite in bo najbolj ustrezal vašim potrebam. Svetovali vam bodo glede varčnosti, uporabe in ustreznosti grelne opreme, ki bi bila za vas najbolj primerna. V spletni trgovini pa je možen nakup grelnih kablov in dodatne opreme, v kolikor se odločite za samo vgradnjo.   NAKUP ZA SAMOSTOJNO VGRADNJO: SPLETNA TRGOVINA

Kontakt za informacije in izvedbo vgradnje: 

EGRO Zorman d.o.o.
01 83 41 583  I  041 683 216  I  041 633 096

blaz@egro.si  I  www.ogrevam.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title