window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Na kaj biti pozoren, če si na podstrešju urejate bivalne prostore

Ali ste v postopku preoblikovanja podstrešnega prostora v udoben in privlačen bivalni prostor? Pomemben del tega procesa je zagotovo zamenjava starih strešnih oken. V tem vodiču vam bomo ponudili celosten pregled vsega, kar morate vedeti pred zamenjavo strešnih oken. Od koristi, ki jih prinaša zamenjava starih oken, do praktičnih nasvetov o izbiri, namestitvi in vzdrževanju novih oken, našli boste vse potrebne informacije za uspešno preoblikovanje vašega podstrešja.

Zamenjava strešnega okna ni bau bau.

Ne glede na to, kdo je proizvajalec  vašega starega strešnega okna, lahko sami izmerite višino in širino strešnega okna (od špalete do špalete), kar je osnova za zamenjavo strešnega okna s čim manj stroški.

Če je vaše staro strešno okno Veluxovo, potem ga enostavno odprite in na okenskem krilu boste našli kovinsko ploščico s podatki o velikosti okna. Enostavno jo slikajte s telefonom in nam sliko posredujte na mail ali sms. Pomemben podatek je tudi vrsta kritine, ki jo imate na strehi in namen prostora, ki bo deležen prenove. Teh par podatkov je dovolj, da vam pripravimo informativno ponudbo, in se pogovorimo o vseh podrobnostih in seveda vaših željah.

Homeoffice Hero Id10164375

Kaj pridobimo z menjavo?

  • prihranek energije in dodatno udobje

Strešna okna, tako kot vse stvari, postanejo dotrajana in izgubijo svojo funkcionalnost. Vendar pa zamenjava ni tako zastrašujoča, kot se zdi. Z odločitvijo za novo strešno okno lahko izboljšate kakovost bivanja, zmanjšate stroške energije in ohranjate svoje prostore svetle, zračne ter prijetne.

  • Zamenjava brez nepotrebnih skrbi:

Postopek zamenjave enega strešnega okna traja le uro do dve, kar zagotavlja minimalne motnje in neprijetnosti.

  • Prihranek energie in dodatne ugodnosti:

Nova strešna okna prinašajo izboljšano toplotno izolacijo, kar pomeni prihranek pri stroških ogrevanja. Hkrati pa pravilna višina vgradnje in oblika notranjih oblog okoli okna povečujeta udobje ter olajšujeta vzdrževanje.

  • Povečajte Svetlost in prihranite energijske stroške:

Če je prostor temen in pri menjavi strešnega okna vzamete samo nekoliko večjo dimenzijo, boste prihranili tudi pri stroških energije za osvetlitev. Nova, večja strešna okna prinašajo dodatno naravno svetlobo in s tem zmanjšajo potrebo po umetni razsvetljavi.

 

 

Neizdelano podstrešje je priložnost za več prostora

Veliko je prednosti, ki jih eno strešno okno prinese mansardnemu prostoru, ogromno pa lahko pridobite, če z njimi opremite neizdelano podstrešje. Projekt prenove neizdelane mansarde v svetel, sodoben funkcionalno zasnovan dom je zadnja leta v velikem porastu.
Poleg tega, da se celi hiši izboljša notranja klima, pridobite veliko dodatnega prostora po dostopni ceni. S strešnimi okni Velux ustvarite nov prostor z obilico dnevne svetlobe in boljšim počutjem in življenjem v njem

17 Hero Id10161852

Gradite? S strešnimi okni Velux bo vaša hiša popolna!

Sodoben videz vaše nove hiše, za katero živite in dihate, naj bo tudi kvaliteten, funkcionalen in hkrati udoben. Vse to lahko dosežete z eno potezo. Dobavimo in vgradimo vam strešna okna Velux, ki so z zanesljivo kakovostjo svojih izdelkov, številka ena že več kot 80 let. Od načrtov do izvedbe je dolga pot, vendar je dom več kot le zavetje. V njem negujemo svoje telesno, čustveno in duševno počutje, zato izkoristite moč dnevne svetlobe tudi v mansardnih prostorih.
Velux strešna okna, strešni balkon ali kombinacijo le teh vam predstavimo, naredimo ponudbo, dobavimo in zmontiramo. Tudi če se vam mudi, lahko od ideje do izvedbe pridete v zelo kratkem času.

 

Ste vedeli, da lahko ob zamenjavi starega strešnega okna za novo – energetsko učinkovitejše okno, uveljavljate  subvencijo?

Nova strešna okna so lahko začetek preprosto preoblikovane sodobne notranjosti vašega doma, še pomembnejša pa je ob zamenjavi toplotna učinkovitost, kar lahko vodi do precejšnjih prihrankov energije, kar spodbuja tudi Ekosklad z odprtim razpisom oz. spodbudo občanom za večjo energijsko učinkovitost stavb. Preverite možnosti, saj je subvencija namenjena prav zato, da vam omogoči kupiti strešna okna z boljšo toplotno prehodnostjo, kot bi si privoščili sicer.

 

Ste kdaj pomislili, da tudi vaše strešno okno potrebuje servis?

Če je vaše strešno okno staro že 10 ali več let, potem je prišel čas, da poskrbite zanj s servisom, saj boste le na ta način poskrbeli, da ne bo pričelo puščati, ter mu na ta način podaljšali življenjsko dobo, sebi pa prihranili dodatne stroške.

Če vaše »staro« strešno okno ob dežju ali močnejšem nalivu spušča, potem je servis že nujen in nikar ne odlašajte z njim. Strošek servisa strešnega okna je neprimerno cenejši kot zamenjava strešnega okna, če le ta zaradi dolgoletnega zamakanja zgnije ali strohni.

Življenjska doba strešnega okna je zelo odvisna od lege in območja, kjer stoji hiša, kot tudi od pozicije okna na strehi, saj na njegovo dobro kondicijo vpliva tudi sončna oz. senčna stran, drevesa ali gozd v bližini in nenazadnje tudi onesnaženost ozračja.

Z Marsan, ekipo strokovnjakov za vgradnjo in servis strešnih oken  VELUX bo celoten postopek načrtovanja in izvedbe zamenjave strešnih oken enostaven. Ekipa strokovnjakov vam bo ponudila tehnično podporo ter vam pomagala pri izbiri modela, ki ustreza vašim željam in potrebam. Vaša izkušnja menjave strešnih oken bo preprosta in brezskrbna. Osvetlite svoj dom z novimi strešnimi okni ter uživajte v svežini, naravni svetlobi in prihrankih pri energiji.

 

Logo Marsan

Kontakt za vprašanja, informacije in ponudbo: 031-301-616,  041-602-259 marsandoo@gmail.com

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]