Naredi sam: Kreativne ideje za zunanjo ograjo

Sanjarite o unikatni ograji, ki bo polepšala vaš dom? PVC ograje so odlična rešitev. Trajne, brez vzdrževanja in cenovno dostopne, predstavljajo odlično alternativo pri urejanju vašega zunanjega prostora. V tem članku bomo delili izjemne ideje in koristne nasvete za ustvarjanje lastne PVC ograje.

Koraki za gradnjo vaše ograje

Najprej je potrebno izbrati obliko in stil vaše nove ograje. PVC ograje so na voljo v različnih barvah in vzorcih, kar omogoča prilagajanje vašim željam in potrebam.

Nato je ključen korak priprava temeljev. Od višine vaše ograje je odvisna globina in velikost temeljev. Sledi natančno načrtovanje, izmera višine in dolžine, izbira barve letvic ter želenega razmika med njimi.

Če že imate temelje ali konstrukcijo, je potrebno upoštevati njihovo obstoječo strukturo pri gradnji nove ograje. Pomembno je tudi upoštevati različne kombinacije in rešitve, kot so različni razmiki med letvicami, različni zaključki in postavitev letvic.

A začnimo pri osnovah…

Kako pripraviti temelj za ograjo?

Globina in velikost temeljev sta odvisni od višine ograje, ki jo želimo postaviti. Temelj je v povprečju širok 30 in globok 50 do 60 centimetrov, kar velja za večino ograj. Za višje, ki segajo tri, štiri ali pet metrov visoko, pa naj bodo temelji širši in sicer 50 ali več centimetrov in globoki do 80 centimetrov. Vsi stebri naj bodo v enaki višini. Sama montaža letev je razmeroma preprosta in jo lahko montirate samostojno.

Začetek gradnje vaše ograje zahteva nekaj osnovnih korakov. Najprej morate natančno izmeriti višino in dolžino vaše želene ograje. Prav tako se odločite za barvo letvic in želeni razmik med njimi. Če že imate temelje ali konstrukcijo, to prav tako vpliva na način gradnje. Izbirate lahko med številnimi kombinacijami in rešitvami: razmiki med letvami so lahko poljubni, zaključki ravni ali polkrožni, postavitev letev pa horizontalna ali vertikalna.

Pripravili smo naslednja vprašanja, da vam bodo v pomoč pri načrtovanju. Ko boste imeli pripravljene odgovore jih pošljite na profilplast@profilplast.si in poslali vam bodo ponudbo za vaš projekt. Po naročilu letvic se zadeve postavitve ograje lahko lotite popolnoma sami.

  • Višina PVC ograje, dolžina plastične ograje.
  • Željena barva, željeni razmik med letvami.
  • Ali že imate temelje? Ali že imate konstrukcijo?
  • Mesto montaže PVC ograje.
  • Vaša telefonska številka za morebitna dodatna vprašanja.
  • Fotografija zdajšnjega stanja.

Montaža in vzdrževanje

Montaža PVC ograje je zelo preprosta so nam zaupali mojstri iz PROFILPLASTA. Potrebno je postaviti stebričke in izbrati želene letve. Izgled ograje lahko izberete sami z izbiro velikosti letev, razmakov in barve. PVC letve za ograjo so običajno široke okoli 12 cm in debele 2,5 cm in jih lahko montiramo tako vertikalno, kot horizontalno. Razmaki med letvami so lahko poljubni, vendar naj bodo zaradi preprečevanje padcev skozi ograjo široki največ 10 cm. Montaža PVC ograje je hitra in enostavna. Montažo ograje lahko izvedete sami, lahko pa le to, vključno z nosilno konstrukcijo, zaupate ponudniku ograjnih sistemov PROFILPLAST.

 

Naročite svojo PVC ograjo

Pričnite z gradnjo vaše lastne ograje že danes! Za natančno izračunano ponudbo vključno z montažo kontaktirajte  profilplast@profilplast.si. Poleg tega vam nudijo brezplačen vzorec ograjne letve, da boste lahko izbrali pravo barvo in debelino za vaš projekt. Zagotavljajo kakovost, konkurenčne cene ter hitro dobavo vaše nove PVC ograje.

 

Možno je veliko različnih kombinacij in rešitev za postavitev ograje

Ograjo si lahko zmontirate sami ali jo zaupate PROFILPLASTOVIM monterjem, vključno z nosilno konstrukcijo. Razmaki med letvami so lahko poljubni, zaključki ravni ali polkrožni, postavitev letev horizontalna ali vertikalna, bela, rjava ali siva barva, po naročilu možne še ostale barve. PVC ograjo odlikuje dolga življenjska doba, UV obstojnost, ni vzdrževanja, ni je potrebno barvati – ograjo preprosto operete z vodo in je preprosta in cenovno ugodna rešitev ograjevanja.

 

 

Primer izvedbe: Balkonska ograja v antracit barvi

Če želite vašemu domu dodati eleganten in sodoben pridih, je izbira balkonske ograje v antracit barvi odlična odločitev. Ta barva ne le da ustvarja izjemno privlačen videz, ampak tudi zagotavlja trdnost in trajnost vaše ograje.

Cena za t.m. letve v antracit barvi znaša le 4,27 eur. Za natančno izračunano ponudbo vključno z montažo kontaktirajte  profilplast@profilplast.si

 

Pvc Ograja Antracit Profilplast

Primer izvedbe: Visoka ograja brez razmaka za popolno zasebnost 

PVC ograja lahko, predvsem kadar ograjujete večje zemljišče in kadar postavljate visoko ograjo, pomeni velik prihranek in ugodno investicijo. Rešitev ograjevanja s PVC PROFILPLAST ograjnim sistemom je tudi na višjih ograjah nadvse simpatična. Možna je tudi kombinacija postavitve in sicer brez razmaka tam, kjer potrebujete zasebnost in z razmakom na ostalih delih zemljišča.  Za dodatne informacije pišite na profilplast@profilplast.si

 

Enostavna in popolnoma sodobna ograja iz ravnih letev

PVC ograja je odlična tudi za ograjevanje večjih zemljišč, kot je tole:

 

Pokličite na tel. 03 781 80 33 ali pošljite povpraševanje profilplast@profilplast.si. Z veseljem si bodo vzeli čas tudi za sestanek na vašem objektu. Zagotavljajo vrhunsko kvaliteto, najnižje cene ter hiter dobavni rok! Profilplast PVC letve ne rumenijo, ne pokajo, se ne zvijajo. Podjetje Profilplast, d.o.o. jamči, da bo proizvod PVC letev, ograja izpolnjeval kriterije kakovosti in funkcionalnosti v garancijski dobi 10 let.

Kontaktirajte ponudnika: Profilplast d.o.o.

03 781 80 33  I  profilplast@profilplast.si  I  www.profilplast.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title