window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Kdaj je najboljši čas za postavitev rastlinjaka?

Postavitev rastlinjaka je ključen korak za ustvarjanje optimalnih pogojev za gojenje rastlin skozi vse leto. Čeprav je postavitev mogoča v skoraj vseh letnih časih, je nekaj ključnih premislekov, ki jih je treba upoštevati, da dosežemo najboljše rezultate. V tem članku bomo raziskali, kdaj je najboljši čas za postavitev rastlinjaka, zakaj so rastlinjaki Profilplast tako priljubljeni in kako vam lahko pomagajo pri ustvarjanju bujnih vrtnih rajev.

Postavitev rastlinjaka: Od pomladi do pozne jeseni, kdaj je pravi trenutek?

Najboljši čas za postavitev rastlinjaka je odvisen od vaših specifičnih potreb, podnebja vaše regije in vrste rastlin, ki jih nameravate gojiti.  Običajno je najbolj priporočljiv čas za postavitev rastlinjaka spomladi.  Temperature se dvignejo, dnevi pa se podaljšajo, kar ustvarja optimalne pogoje za hitro rast rastlin. Postavitev rastlinjaka v zgodnji pomladi tudi omogoča, da se rastline hitro aklimatizirajo na nove pogoje in imajo dovolj časa za uspešno rast in razvoj pred poletno vročino. Čeprav je pomlad idealen čas za postavitev rastlinjaka, lahko rastlinjak postavite tudi poleti. Vendar pa je treba biti pozoren na visoke temperature, ki so značilne za poletne mesece. Pred postavitvijo rastlinjaka poleti je pomembno, da zagotovite dobro prezračevanje in senčenje, da preprečite pregrevanje rastlinjaka in poškodbe rastlin zaradi prekomerne toplote.

 

 

Če želite podaljšati sezono gojenja rastlin v hladnejših mesecih ga lahko postavite tudi v začetku jeseni. Postavitev rastlinjaka v jeseni vam omogoča, da rastline zaščitite pred zmrzaljo in podaljšate njihovo rastno sezono v hladnejših mesecih. Čeprav je postavitev rastlinjaka v zimskih mesecih mogoča, je to običajno manj priporočljivo, saj so vremenski pogoji pogosto neugodni in lahko otežujejo postavitev. Poleg tega je vzdrževanje optimalnih temperatur v rastlinjaku v zimskih mesecih lahko izziv, zlasti brez dodatnega ogrevanja. Splošno pravilo je, da je pomlad najbolj priporočljiv čas za postavitev rastlinjaka, saj omogoča rastlinam, da se hitro prilagodijo na nove pogoje in se razvijejo v bujne in zdrave rastline. Ne glede na to, kdaj se odločite postaviti rastlinjak, je ključno zagotoviti, da so ustrezno zagotovljeni pogoji za uspešno rast rastlin skozi vse leto.

 

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika varstva osebnih podatkov.
I Accept

 

Izjemna trajnost in kakovost

Rastlinjaki Profilplast so znani po svoji izjemni trajnosti in kakovosti materialov. Izdelani so iz visokokakovostnih kompozitnih materialov, ki so odporni proti vremenskim vplivom, koroziji in UV-žarkom. To pomeni, da lahko vaš rastlinjak prenese tudi najbolj zahtevne vremenske razmere, ne da bi pri tem izgubil svojo funkcionalnost ali privlačen videz. S Profilplastovimi rastlinjaki lahko torej brezskrbno gojite rastline vse leto, ne glede na to, kakšno je vreme zunaj.

Naročilo: profilplast@profilplast.si 03 781 80 33 www.profilplast.si

 

 

 

Inovativna tehnologija za najboljše rezultate

Poleg visoke kakovosti materialov rastlinjaki Profilplast navdušujejo tudi s svojo inovativno tehnologijo, ki omogoča optimalne pogoje za rast rastlin. Z naprednimi prezračevalnimi sistemi, avtomatiziranimi zalivalnimi sistemi in regulacijo temperature lahko enostavno nadzorujete okoljske pogoje znotraj rastlinjaka in tako poskrbite, da bodo vaše rastline rasle zdravo in bujno. Ne glede na to, ali gre za gojenje zelenjave, cvetja ali zelišč, vam Profilplastovi rastlinjaki omogočajo, da dosežete najboljše rezultate.

Prilagodljive možnosti za vsak vrt

Profilplastovi rastlinjaki so na voljo v različnih velikostih in modelih, kar vam omogoča, da izberete tisto, ki najbolje ustreza vašim potrebam in prostoru. Ne glede na to, ali imate majhen vrt na dvorišču ali večji komercialni vrt, boste našli rastlinjak Profilplast, ki bo ustrezal vašim zahtevam. Poleg tega so rastlinjaki enostavni za montažo in vzdrževanje, kar vam omogoča, da se lahko hitro lotite gojenja rastlin brez nepotrebnega zapletanja.

Naročilo: profilplast@profilplast.si 03 781 80 33 www.profilplast.si

Rastlinjak lahko nadgradite tudi z drsnim oknom in tako zagotovite ustrezno zračenje

Rastlinjak je sestavljen iz UV stabiliziranih plastičnih profilov in veznih elementov. Ogrodje je stabilno, trdno. Naknadno vzdrževanje ni potrebno, razen zamenjave folije po nekaj letih. Odsidran rastlinjak lahko prenesete na drug prostor in s tem omogočite kolobarjenje. Zaradi optimalne konstrukcije dobro prestane tudi sneženje, saj sneg sam spolzi dol. Rastlinjak deluje tudi kot zaščita pred divjadjo in ostalimi škodljivci. Naročila na 03 781 80 33. Dostava po pošti na dom.

👉👉 Oglejte si še ostalo opremo za vrt.

Med njo najdete tudi enostaven namakalni sistem po ugodni ceni.

KLIK TUKAJ ZA OGLED

Rastlinjaki Profilplast so odlična izbira za vse ljubitelje vrtnarjenja, ki si želijo gojiti rastline vse leto na enostaven in učinkovit način. Z njihovo izjemno trajnostjo, inovativno tehnologijo in prilagodljivimi možnostmi so rastlinjaki Profilplast nepogrešljiv dodatek k vsakemu vrtu. Ne glede na to, ali ste začetnik ali izkušen vrtnar, vam bodo rastlinjaki Profilplast pomagali doseči najboljše rezultate in uživati v bogatem obilju sveže pridelane hrane skozi vse leto.

 

Kontaktirajte ponudnika:  PROFILPLAST d.o.o., Zavrh nad Dobrno 10, 3204 Dobrna

profilplast@profilplast.si  I  03 781 80 33 www.profilplast.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]