sreda, 29 novembra, 2023
DomaGradnjaVse o stropovih: Zanesljiva in lahka rešitev

Vse o stropovih: Zanesljiva in lahka rešitev

Se sprašujete, kako izboljšati konstrukcijske rešitve za stropne sisteme? Sistem Ytong predstavlja rešitev z odličnimi izolacijskimi lastnostmi. Zaradi nizke mase sistema (samo 170 kg/m²) se lahko uporablja tudi pri skeletnih stavbah in pri rekonstrukcijah starejših objektov. Odkrijte, kako sistem Ytong revolucionira gradbeno industrijo in izboljšuje konstrukcijo stropov.

Ytong strop – dodatna varnost v primeru poškodovane strehe

Zaradi vse bolj pogostih ekstremnih vremenskih razmer bo vprašanje trajnostne in vremensko odporne gradnje vse bolj pomembno za investitorje. Naša regija je še posebej izpostavljena različnim vplivom, saj nas poleg poplav lahko preseneti tudi potres, vse bolj pogosta pa so tudi neurja z močnimi sunki vetra. Stroški sanacije objektov so mnogokrat velik finančni zalogaj za lastnike, prav tako pa je čakanje na razpoložljivost obrtnikov, ki sanacije lahko izvedejo, dolgotrajno.

Uničena strešna kritina

Neurja so z močnimi sunki vetra v zadnjem času povzročila kar nekaj uničenih strešnih kritin, posledično pa tudi poškodbe celotnega ostrešja. Lastniki se morajo pri poškodbah strešne kritine sanacije lotiti hitro, saj je škoda zaradi spremljajočih padavin lahko še hujša. Problem predstavlja predvsem voda, ki namoči sloje strešne konstrukcije, kot so toplotna izolacija in lesena podkonstrukcija ter vdor vode v bivalne prostore. Ključno je torej hitro ukrepanje, da se izognemo dodatnim stroškom sanacije bivalnih prostorov.

Ytong strop ščiti bivalne prostore

Ytong strop je lahek polmontažni sistem za izvedbo medetažnih in strešnih nosilnih konstrukcij, možne pa so tudi konzolne izvedbe. Ytong strop predstavlja monolitno ločnico med notranjim in zunanjim okoljem, kar pomeni, da pri morebitni poškodbi kritine dodatno zaščiti spodnje bivalne prostore pred vdorom vode. Ytong strop sestavljajo gredice in polnila, ki so izdelana iz porobetona, zato so odlično toplotno izolativna ter požarno in potresno odporna.

Zrakotesnost in požarna varnost

Ytong strop je toplotno stabilen sistem, ki učinkovito ublaži temperaturna nihanja zunanjega zraka. Pozimi pomaga zagotavljati toplo, poleti pa prijetno hladno notranjo klimo. Pravilno izveden Ytong strop pomaga zagotavljati zrakotesnost objekta in s tem zadostiti ključnim kriterijem nizkoenergijske ali pasivne gradnje. Ytong strop je tudi protipožarno odporen sistem (REI 120), v primeru požara v dimniku se ogenj ne bo širil v spodnje prostore.

Odlično nadomestilo AB plošče

Sistem Ytong strop je odlično nadomestilo armiranobetonske plošče, z dobrimi izolacijskimi sposobnostmi, sama izvedba pa je enostavna, hitra in učinkovita. Zaradi nizke mase sistema (170 kg/m²) se strop lahko namesti tudi pri skeletnih stavbah in pri rekonstrukcijah starejših objektov. Uporaba stropa je mogoča že 24 ur po betoniranju reber.

Kontaktirajte ponudnika: Xella porobeton SI, d.o.o.

Brezplačni telefon: 080 18 22
www.ytonghisa.si  I  info.si@xella.com 


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA