Vse o stropovih: Zanesljiva in lahka rešitev

Se sprašujete, kako izboljšati konstrukcijske rešitve za stropne sisteme? Sistem Ytong predstavlja rešitev z odličnimi izolacijskimi lastnostmi. Zaradi nizke mase sistema (samo 170 kg/m²) se lahko uporablja tudi pri skeletnih stavbah in pri rekonstrukcijah starejših objektov. Odkrijte, kako sistem Ytong revolucionira gradbeno industrijo in izboljšuje konstrukcijo stropov.

Ytong strop – dodatna varnost v primeru poškodovane strehe

Zaradi vse bolj pogostih ekstremnih vremenskih razmer bo vprašanje trajnostne in vremensko odporne gradnje vse bolj pomembno za investitorje. Naša regija je še posebej izpostavljena različnim vplivom, saj nas poleg poplav lahko preseneti tudi potres, vse bolj pogosta pa so tudi neurja z močnimi sunki vetra. Stroški sanacije objektov so mnogokrat velik finančni zalogaj za lastnike, prav tako pa je čakanje na razpoložljivost obrtnikov, ki sanacije lahko izvedejo, dolgotrajno.

Uničena strešna kritina

Neurja so z močnimi sunki vetra v zadnjem času povzročila kar nekaj uničenih strešnih kritin, posledično pa tudi poškodbe celotnega ostrešja. Lastniki se morajo pri poškodbah strešne kritine sanacije lotiti hitro, saj je škoda zaradi spremljajočih padavin lahko še hujša. Problem predstavlja predvsem voda, ki namoči sloje strešne konstrukcije, kot so toplotna izolacija in lesena podkonstrukcija ter vdor vode v bivalne prostore. Ključno je torej hitro ukrepanje, da se izognemo dodatnim stroškom sanacije bivalnih prostorov.

Ytong strop ščiti bivalne prostore

Ytong strop je lahek polmontažni sistem za izvedbo medetažnih in strešnih nosilnih konstrukcij, možne pa so tudi konzolne izvedbe. Ytong strop predstavlja monolitno ločnico med notranjim in zunanjim okoljem, kar pomeni, da pri morebitni poškodbi kritine dodatno zaščiti spodnje bivalne prostore pred vdorom vode. Ytong strop sestavljajo gredice in polnila, ki so izdelana iz porobetona, zato so odlično toplotno izolativna ter požarno in potresno odporna.

Zrakotesnost in požarna varnost

Ytong strop je toplotno stabilen sistem, ki učinkovito ublaži temperaturna nihanja zunanjega zraka. Pozimi pomaga zagotavljati toplo, poleti pa prijetno hladno notranjo klimo. Pravilno izveden Ytong strop pomaga zagotavljati zrakotesnost objekta in s tem zadostiti ključnim kriterijem nizkoenergijske ali pasivne gradnje. Ytong strop je tudi protipožarno odporen sistem (REI 120), v primeru požara v dimniku se ogenj ne bo širil v spodnje prostore.

Odlično nadomestilo AB plošče

Sistem Ytong strop je odlično nadomestilo armiranobetonske plošče, z dobrimi izolacijskimi sposobnostmi, sama izvedba pa je enostavna, hitra in učinkovita. Zaradi nizke mase sistema (170 kg/m²) se strop lahko namesti tudi pri skeletnih stavbah in pri rekonstrukcijah starejših objektov. Uporaba stropa je mogoča že 24 ur po betoniranju reber.

Kontaktirajte ponudnika: Xella porobeton SI, d.o.o.

Brezplačni telefon: 080 18 22
www.ytonghisa.si  I  info.si@xella.com 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title