četrtek, 28 septembra, 2023
DomaGradnjaNaravni gradbeni materiali: Ključ do vrhunskih bivalnih pogojev in trajnostne gradnje

Naravni gradbeni materiali: Ključ do vrhunskih bivalnih pogojev in trajnostne gradnje

Uporaba naravnih materialov namesto tradicionalnih gradbenih materialov prinaša številne prednosti. Naravni materiali imajo odlične lastnosti toplotne in zvočne izolacije. To pomeni, da so stavbe, zgrajene z naravnimi materiali, energetsko učinkovitejše in zmanjšujejo porabo energije za ogrevanje in hlajenje. Poleg tega imajo naravni materiali tudi sposobnost reguliranja vlage v prostoru, kar prispeva k zdravemu bivalnemu okolju. Predstavljamo vam dva okolju in zdravju prijazna gradbena materiala na osnovi plute, ki številnih prednosti vgradnje zagotavljata izvedbo učinkovite toplotne izolacije brez brez stirodurja, stiropora ali steklene volne!

Z intenzivno gradnjo smo se v preteklosti vse bolj odmikali od uporabe naravnih materialov. S kemikalijami, posebnimi substancami in dodatki je sicer dosežena večja trajnost in odpornost gradbenih materialov, vendar so bivalni pogoji in vplivi na okolje s tem bistveno slabši. Pojav plesni, zatohlosti in pretiranega izsuševanja zraka terja vgradnjo sistemov za izmenjavo in filtriranje zraka ter uporabo raznih zaščitnih sredstev in čistil za izboljšanje razmer in zmanjšanje negativnih vplivov.

V prodajnem programu Koop Ekogradnja ponujajo okolju in zdravju prijazne gradbene materiale. V tem prispevku izpostavljamo fasadni toplotnoizolativni omet Diathonite Thermactive.037 in izsuševalni omet Diathonite Deumix+. Gradbena materiala na osnovi plute, ki zagotavljata dobro toplotno in zvočno zaščito, med njunimi najbolj pomembni odlikami pa je njuna visoka paroprepustnost. Na zidu, kamor ju nanesemo, ohranjata oziroma celo povečata difuzno odprtost, kar pomeni, da vodna para lahko prehaja skozi konstrukcijo. Ker sta oba materiala toplotna izolatorja, pa preprečujeta tudi kondenzacijo vodne pare na površini in s tem pojav plesni ter izločanje solitra.

Fasadni toplotnoizolativni omet Diathonite Thermactive.037 in izsuševalni omet Diathonite Deumix+ sta na voljo v novi, izpopolnjeni obliki „ready to use“, kar pomeni, da sta preprosta za uporabo. Pripravljeno mešanico, ki je sestavljena iz plute z dodanimi silikatnimi polnili in naravnimi vulkanskimi materiali, za vezivo pa je dodano naravno hidravlično apno NHL 5, ki deluje antibakterijsko in preprečuje pojav plesni in vlage, zmešano z vodo in na vse vrste podlag nanašamo ročno ali strojno.

PLUTA – ČUDEŽNA DOBRINA NARAVE. Pridobiva se iz lubja drevesa plutovca – luščenje odmrlega dela skorje debla, pri čemer drevesa ostajajo nepoškodovana, lahko rastejo dalje in se obnavljajo. Pluta je v gradbeništvu že dolgo znana kot toplotno izolacijski material, v obliki plošč ali drobljenca. Sedaj pa so na voljo tudi gradbeni materiali, za izdelavo fasad z učinkovito termo-izolacijo in tudi omet za izsuševanje vlažnih zidov.

Spoznajte celotno ponudbo naravnih gradbenih materialov iz ponudbe Koop Ekogradnja.

Termo-izolacijski omet za fasade [NA OSNOVI PLUTE]

Diathonite Thermactive.037 za izvedbo osnovnega sloja na fasadi je odličen izolator. To pomeni, da na zunanji zid ni treba vgraditi nobene druge toplotne izolacije, saj že s samim ometom Diathonite Thermactive.037 na osnovi plute, ki ima toplotno prevodnost (lambda) 0,037 W/mK, ustvarimo zadosten toplotni ovoj hiše. Z nanosom Diathonite Thermactive.037 ob enem tudi učinkovito preprečimo nastanek toplotnih mostov, obstoječe pa izničimo. Poleti varuje pred vročino, pozimi pa pred izgubami toplote. Njegova sestava omogoča učinkovit prehod difuzijske vlage, zato do nastanka kondenza, solitra in plesni ne prihaja.

Termo-izolacijski omet DIATHONITE THERMACTIVE.037 zagotavlja odlično izolacijo objekta in vzdržuje zračnost stene ali stropa. Narejen je iz visoko poroznih materialov – zrak zapolni prazne reže v konstrukciji in tako poveča toplotno izolacijo. Več informacij in nakup.

Z vgradnjo Diathonite Thermactive.037 najbolje izkoristimo prirojene lastnosti narave. Toplotno izolacijski omet Diathonite Thermactive.037 rešuje probleme v zvezi s toplotnimi mostovi in ​​zagotavlja zdravo okolje ter visoko bivalno udobje. Je do 10-krat bolj elastičen od tradicionalnih ometov, kar zmanjšuje tveganje za nastanek razpok. Ne gori. Ustvari simpatično površino in izolacijo, ki ohranja edinstveno značilnost obstoječih sten, jim omogoča dihanje in uravnava vlažnost v prostoru. Debelina nanosa 50 mm izboljša toplotno učinkovitost stene za približno 4-krat, tako da ohranja stene tople pozimi in hladne poleti! Omogoča izvedbo odlične toplotne izolacije brez stirodurja, stiropora ali steklene volne. Več informacij in nakup.

Razvlaževalni omet, ki je hkrati toplotna izolacija [PROBLEM KAPILARNE VLAGE]

Za starejše stavbe, v katerih je kapilarna vlaga skoraj da stalnica, je učinkovita rešitev Diathonite Deumix+. To je edinstven razvlaževalni omet, ki omogoča izsuševanje vlažnih zidov in hkrati deluje kot termoizolacijski omet.

Zaradi edinstvenih značilnosti naravnih sestavin, razvlaževalni sistem Diathonite Deumix+ lahko reši marsikatero težavo povezano s kapilarno vlago v zidu. Omogoča hitro odstranjevanje hlapov ter ščiti sistem in zidove pred poškodbami, ki jih povzroča soliter. Izboljšuje kakovost zraka v bivalnih prostorih, odpravlja zatohlost, zmanjšuje pojave alergij in ostalih bolezni dihal, zaradi bakteriostatičnih lastnosti preprečuje nastanek plesni. Je nepogrešljiv za kvalitetno obnovo starejših objektov prizadetih zaradi dviga vlage in soli.


Njegove zračne in kapilarno aktivne lastnosti hitro prenašajo odvečno vlago ali vlago iz stene na površino, kjer hitro in neškodljivo izhlapi. Lahko se nanaša na notranje ali zunanje trdne kamnite ali zidane stene. Preprečuje nabiranje soli (cvetenje).

Prodajna divizija Koop Ekogradnja podjetja Koop trgovine d.o.o. ponuja okolju in zdravju prijazne gradbene materiale na osnovi plute, zaščitne premaze in barve na vodni bazi, HPL plošče in tesnilno-lepilne materiale brez agresivnih kemikalij, kot so izocianati, kisline in topila. V tem prispevku vam predstavljamo le del ponudbe Koop ekogradnja, za gradnjo z naravnimi materiali. Spoznajte jih še več TUKAJ.

V kolikor gradite naravno, trajnostno hišo, ali obnavljate staro in se soočate s trdovratno kapilarno vlago, so predstavljene rešitve zagotovo prava izbira. Za več informacij o izdelkih in za ogled celotnega nabora naravnih gradbenih materialov obiščite spletno stran ekogradnja.si, pokličite na brezplačno telefonsko številko 080 73 07 ali pišite na elektronski naslov info@koop.si.

Kontakt: Koop trgovina d.o.o.

Brezplačna tel. številka: 080 73 07

www.ekogradnja.si I info@koop.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA