ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaMoj domNaravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Naravna osvetlitev s sistemom Solatube®. Izjemno!

Naravna svetloba na človeka vpliva bolj, kot si to lahko mislimo. Od nje je namreč odvisno naše počutje, zdravje in storilnost, zato je izjemnega pomena, da je imamo dovolj. Vpliva na kakovost našega dela in sposobnost pomnjenja, ljudje pa se veliko raje zadržujemo v prostorih, kjer je naravne svetlobe dovolj in nam čez dan ni potrebno prižigati luči. Naravna svetloba ni samo privlačna na pogled, je tudi manj naporna za oči. Tudi prostori so videti večji, naš svet pa zaživi v naravnih barvah.

Predstavljamo izjemen sistem  Solatube®  za naravno osvetlitev vaših prostorov

Inovativen in energijsko varčen cevasti sistem, ki preusmeri največjo možno količino zunanje svetlobe v notranje prostore.  Sistem je primeren tako za novogradnje, kjer je osvetlitev z naravno svetlobo mogoče predvideti že v fazi projektiranja, pa tudi za starejše stanovanjske hiše, kjer imajo uporabniki naravno svetlobo skopo odmerjeno. Z vgrajenimi sistemi Solatube, s katerimi si boste zagotovili višjo kakovost bivanja, boste prihranili tudi pri električni energiji, ki jo potrebujete za razsvetljevanje.

👀 Oglejte si video o tem kako deluje sistem Solatube?

Cevasti svetlobnik svetlobo zajame s strehe, jo preusmeri skozi visoko odbojne cevi in preko stropnega razpršilnika učinkovito razprši po prostoru. Sistem tako preko celega leta omogoča naravno razsvetljavo od svita do sončnega zahoda, z dodatno vgradnjo varčne sijalke pa ponuja tudi rešitev osvetljevanja za nočni čas. Kupola, izdelana z brizgalnim vlivanjem akrilnega stekla, odpornega na udarce, s svojo edinstveno geometrijo omogoča kar največje prestrezanje svetlobe. Tehnologija v kupoli skorajda podvoji efektivno površino za prestrezanje dnevne svetlobe (Effective Daylight Capture Surface – EDCS), če jih primerjamo s klasičnimi prosojnimi kupolami, ki se običajno uporabljajo v “cevnih strešnih oknih”. Zatesnitev sistema onemogoča vdor zraka in prahu, strešna obroba pa zagotavlja popolno zaščito in ustvarja privlačen videz strehe.

Cevast svetlobnik, ki na strehi ujame svetlobo.

Zaščitena tehnologija odbojnih ceviuporablja revolucionarno večplastno polimerno površino, ki odbija več svetlobe, kot so fiziki mislili, da je mogoče. To je najbolj odbojen material na svetu, pri katerem niso uporabljene okolju škodljive kovine. Optične leče dajejo projektantom možnost osvetljevanja z dnevno svetlobo, ki je doslej še niso imeli. Optično učinkovita zasnova sistema namreč omogoča prenos večje količine svetlobe skozi manjšo odprtino v plašču zgradbe, kot jo zagotavljajo okna ali strešne line, kar pomeni tudi manjše toplotne izgube ali toplotne presežke. Sistem tako preprečuje vdor škodljivega spektra UV žarkov, ki povzročajo bledenje barv v prostoru, neželeno dodatno segrevanje prostora z vdorom IR žarkov pa preprečuje filter, integriran v cevasti sistem. Z vgradnjo sistema boste tako v svoj dom ali poslovni prostor prinesli razkošje dnevne svetlobe in naravnih barv, dodatno pa poskrbeli še za prihranek električne energije.

Sistem je primeren za vse prostore – kuhinje, dnevne prostore in kabinete, njihova vgradnja pa je še posebej priporočljiva v predelih hiše, ki so premalo ali preslabo osvetljeni, ali pa tam, kjer vgradnja klasičnih oken ni mogoča ali smiselna – to so običajno hodniki, kopalnice, wc-ji, delovni prostori, garaže in kleti.

Sistem Solatube®

Solatube® je izvrstna rešitev, če želite bivalne in delovne prostore preplaviti z dnevno svetlobo 

Vgradnja takšnega sistema je enostavna in hitra, brez nepotrebnega nereda ali večjega poseganja v obstoječo konstrukcijo. Sam sistem je odporen na vse vremenske vplive in vzdrževanja ne potrebuje, mogoče pa ga je vgraditi na vse vrste streh z različnimi kritinami in nakloni, pa tudi na osončene dele fasad in druge uporabne površine, pod katerimi se nahajajo podzemni prostori. Za montažo v individualne hiše so na voljo sistemi serije Brighten Up® v dveh dimenzijah:  Solatube 160 DS s premerom 25 cm in Solatube 290 DS s premerom 35 cm, ki učinkovito razsvetlita 10 m² oz. 16 m² prostora. Kateri sistem izbrati in koliko enot bo potrebnih za osvetlitev posameznega prostora, bo odvisno od njegove kvadrature, dimenzije, lege in namembnosti. Cevi je mogoče z ravnimi ali pregibnimi deli podaljševati do dolžine 16 metrov, ne da bi ogrozili rezultate svetilnosti, število uporabljenih cevi ter po potrebi kotnih elementov pa bo odvisno od razdalje in morebitnih ovir med kupolo in stropnim razpršilnikom.

Vgradnja sistema Solatube® je povsem enostavna 👌

Vgradnja sistema je resnično enostavna, skrb, da bi se ob vgradnji v obstoječo stavbo poškodovala strešna konstrukcija, pa je odveč. Standardni elementi vseh sistemov za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® serije Brighten Up® so kotni nastavki, katerih montaža je enostavna in omogočajo hitro prilagajanje poteka poteka cevi mimo različnih ovir na podstrešju. Zagotavljamo vam, da lahko sistem za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® brez vsakršnih nevšečnosti uporabite tudi pri vašem projektu. Sistemi za osvetlitev z dnevno svetlobo Solatube® so bili potrjeni s strani vseh večjih ustanov za preverjanje in potrjevanje gradbenih proizvodov.

Sistem Solatube® za osvetlitev z dnevno svetlobo daje mnogo več, kot je vidno očem. Preverite!

Oglejte si KATALOG sistema Solatube®

Podjetje Kerber d.o.o. je pooblaščen uvoznik in zastopnik za Slovenijo. Na izdelek nudijo jamstvo, obenem pa vam omogočijo brezplačno strokovno svetovanje.

Kontaktirajte ponudnika:  

Kerber d.o.o.  I   info@kerber.si   I  01 36 18 365  I  www.solatube.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA