Za vsako gospodinjstvo – Gel za gašenje začetnih požarov

FireEx 600 je novo, certificirano sredstvo za gašenje na osnovi gela, za vse začetne požare.

Uporabite ga lahko takoj, brez kakršnihkoli omejitev v primeru vseh začetnih požarov, ki se pojavljajo v domu, avtu, na vrtu in/ali med prostočasnimi aktivnostmi.

V mnogih primerih gasi učinkoviteje kot voda, pena ali prah.

Ognju ni mar kdaj izgine – važno mu je, da gori

Dom s časom postaja del našega življenja. Tega procesa, se v poteku večkrat ne zavedamo, vendar se prostor, kjer živimo napolni s spomini preživetih let in dogodkov. Ti spomini pa ne živijo samo v našem srcu. So tudi del našega doma – del pohištva, okraskov, sentimentalnih vsebin ter navsezadnje prostora kot celote.

Pri stvareh se zgodi, da kaj uničimo ter nato v nepopolnem stanju hranimo na posebnem mestu. S tem nam, ne glede na funkcionalnost, ostajajo spomini ter ostaja nostalgija skozi katero smo jadrali čez obdobje svojega življenja. Kaj pa se zgodi ko stvar za vedno izgine? Kaj se zgodi, ko izgine celoten dom? Ko z njim izgine del spominov? Del našega srca ter našega občutka varnosti?

Gledati dom, kako gori je težko – vendar resnična bolečina leži v tem, da se z ognjem ne znamo primerno spopasti. Resnična bolečina leži v tem, da se počutimo nemočne, ko nam spomini izginjajo pred očmi. Seveda lahko svoj življenjski prostor ponovno zgradimo, ga »dvignemo iz pepela« ter skozi čas ustvarjamo nov dom – vendar pa je s prejšnjim zoglenel tudi del naše topline, ljubezni in zaupanja.

Dom tako nikakor ni samo prostor. Dom je koncept. Dom je svetišče. Dom je pripadnost. Vendar ognju to ni mar – s svojimi plameni se dviga visoko v nebo ter uničuje. Brez slabe vesti in brez namena da izgine. Ampak – tako kot je naš namen in smisel ustvarjanje toplega doma, njegov smisel predstavlja gorenje. Gori in to počne s strastjo. Vendar pa – če lahko on uniči naš smisel, kdo pravi, da mi ne moramo njegovega?

 

»DUH V PLOČEVINKI« – varuh vašega doma

Ključ za pogasitev požara je v oknu prve minute, ko se ta pojavi. Vendar kako se v resničnosti spopasti z njim? Odzivni čas profesionalnih gasilcev je v povprečju tri minute in pol – sami pa ga za klic na pomoč porabimo še več, saj se z njim najprej spopademo z nepirmernimi sredstvi.

Ko govorimo o gospodinjskih požarih, do njih v skoraj petdesetih odstotkih pride zaradi kuhanja. Seveda obstajajo določene preventive, kako se temu izogniti – ko pa smo situaciji izpostavljeni, je potrebno da reagiramo hitro in učinkovito. V primeru kuhinjskega požara do gorenja največkrat pride zaradi olja ter gorenja maščob. Najprej zagori majhna površina, vendar pa se ogenj širi hitro ter začne neomajno zavzemati prostor okoli sebe ter pridobivati na svoji moči. Intuicijska reakcija posameznika je velikokrat, da ogenj gasi z vodo – vendar pa v primeru olj in maščob temu ni tako. S tem povzročimo reakcijo, ki se ji reče ognjeni steber – ta pa je zelo neposreden in nevaren za opekline ter rapidno razširitev požara po domu.

Temelj za boj proti gospodinjskim požarom vseh oblik je tako vaš »duh v pločevinki« in sicer – gel za gašenje požarov FireEx. Sredstvo temelji na biološki osnovi ter se uporablja za gašenje intenzivnih začetnih požarov ter zaustavlja možnost njihovega širjenja. Njegova aktivacija je takojšnja in intuitivna ter ne zahteva predhodnega znanja – na kar kaže tudi preprosta demonstracija uporabe: https://www.youtube.com/watch?v=cZRc-Vyo2nA

 • Pogasite ogenj brez izpostavljanja, saj ima FireEx gel domet curka za gašenje na razdalji pet metrov.
 • Varno pogasite gospodinjske požare olj ter maščob – gel je uporaben za požarne kategorije A, B, C in F.
 • Zagotovite varnost družine, ko ste odstotni – FireEx je enostaven ter hiter za uporabo tudi pri otrocih.
 • Onemogočite ponoven samovžig skozi impregnacijsko ter hladilno funkcijo sredstva FireEx.
 • Ohranite svoj dom čist ter nedotaknjen z gasilnim sredstvom, ki se po uporabi enostavno in hitro očisti

 

Imejte varnost svojega doma v vaših rokah

Gašenje doma je dogodek v katerem je prisotna visoka mera stresa  ter hitrih reakcij. Za klasična gasilna sredstva je potrebna pravilna uporaba, ki ni intuitivna. Reakcijski čas profesionalnih služb pa je velikokrat prepozen, da bi lahko rešili naš dom. Sredstvo FireEx je rešitev, ki je kos obema problemoma. Pločevinka je preprosta za oprijem, vsebina gela pa se sproži s preprostim pritiskom na sprožilec. Skozi šobo se tako izloča sredsvo, ki se oprime goreče površine ter jo pogasi. Na njeni površini se tako ustvari impregnacijski ter hladilni sloj, ki prepreči, da bi se zgodil ponoven samovžig požara – kar je pogosto pri gašenju z ostalimi sredstvi ter tehnikami.

Seveda pa se požar vedno ne začne v prostorih našega doma – lahko se ta na bivalni prostor razširi iz garaže, skladišč ali pa naravnega okolja, ki nas obdaja. Sredstvo FireEx je skozi to kos celotnemu spektru preprečevanja požarov in njihovega širjenja:

 • A – Pri požarih trdnih materialov, kot so les, papir, guma tj. tisto, kar nas obdaja ali skladiščimo.
 • B – Pri požarih vnetljivih tekočin, kot so goriva ter olja tj. avtomobilske tekočine.
 • C – Pri požarih vnetljivih plinov, kot sta propan in butan tj. pri hišnih instalacijah.
 • F – Pri požarih maščob ter olja tj.

Požari so najpogostejši v gospodinjstvih

Bodite sam svoja intervencija. Uporabite sredstvo FireEx hitro, učinkovito ter brez omejitev. Zavarujte svoj dom pred požari – postavite sebe in svojo družino na prvo mesto.

Za svetovanje ter naročilo izdelka FireEx nas pokličite na telefonsko številko 030 436 256 ali nam pišite na elektronski naslov nik.skorja@asf.si.

Obiščite spletno stran ponudnika: www.prevent-tec.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title