četrtek, 28 septembra, 2023
DomaMoj domVOMIT-SAFE: Nov higienski standard čiščenja tekočin

VOMIT-SAFE: Nov higienski standard čiščenja tekočin

Nič več neprijetnega vonja ob izločanju telesnih in drugih tekočin, kot so izbruhana vsebina, urin, kri, ...! VOMIT-SAFE® preprosto potresemo na neprijetne izločke, da absorbira neprijetne tekočine in vonj. Naj gre za poškodbo doma ali na delu, otroško slabost ali mokro presenečenje našega ljubljenčka, ... za vse situacije v življenju, človeške, živalske, mlade, stare, doma ali na poti. VOMIT-SAFE® je VAŠA REŠITEV!

Bodite pripravljeni na tekočine

Mogoče se naslov sliši nesmiseln ali pretiran, pa vendar je razliv tekočin resnična nadloga. Če pri tem pripetljaju ne urgiramo pravočasno ter učinkovito, lahko tekočine poškodujejo talne obloge. Madež, ki ostaja na oblazinjenem pohištvu nas nato opominja, da se polivanje dogaja povsod in tako ga je tudi znotraj svojega doma nemogoče preprečiti. Polivajo otroci. Polivajo gostje. Polivamo tudi sami ter tako pri ravnanju s tekočino vedno ravnamo po »protokolu« že doživetega. Seveda je od tekočine odvisno kako ravnamo ob razlitju. Znotraj gospodinjstva so najpogostejše razlite tekočine v obliki pijač, juh ter raznih čistilnih sredstev. Potrebno pa je biti pozoren na tiste izlive znotraj gospodinjstev, ki niso običajni. Tu lahko govorimo o raznih izrednih razlivih kemikalij, goriva ter ostalih nevarnih snovi. Med to pa lahko uvrščamo tudi telesne izločke živali ter ljudi, ki so svoje mesto našli tam, kamor ne sodijo. Zaradi neobičajnosti takšnih razlivov ob tem ne vemo kako ravnati, kar povzroči dodaten kaos ter težave pri čiščenju. Pri vsem tem pa je seveda potrebno paziti še na pridružene nevarnosti takšnih snovi. Lahko je to njihova kemijska struktura, ki je vnetljiva ali strupena za vdihavanje, lahko pa je njihova bakterijska oporečnost, ki nam onemogoča pravilno rokovanje. Sanacija takšnih snovi je zato potrebna hitro, učinkovito ter brez ostalih madežev in ostalih posledic.

Kako smo lahko korak pred madeži tekočin?

Kot pri vsakem spodrsljaju, ki se nam pripeti, je tudi pri tem pomembno pravilno ter hitro ravnanje. Odločitev glede postopka razreševanja ter pravočasna odzivnost je seveda človeški faktor, vendar pa to ponavadi ni dovolj. Veliko gospodinj ve, da, če želimo biti pri čiščenju tekočin učinkoviti potrebujemo malodane čudež. Pri podjetju Prevent Tec smo tako razvili rešitev imenovano Vomit-Safe. Ta produkt zastopa temeljne lastnosti absorbenta v obliki granulata na bazi mineralov. Kot pove že njegovo ime, je poleg aborbcije ter čiščenja splošnih tekočin specializiran tudi za čiščenje izločkov. Ta postavka je pomembna predvsem v gospodinjstvih s hišnimi ljubljenčki, otroci ter starejšimi, ki trpijo za raznimi boleznimi. Odstranjevanje urina, bruhanja, krvi ter blata je zahtevno ter nehvaležno opravilo. Poleg samega izgleda, težave tu povzroča še vonj, potencialna možnost širjenja škodljivih bakterij ter zahtevno in dolgotrajno čiščenje. S produktom Vomit-Safe rešujemo celoten nabor teh problematik saj:

  • Veže tekočino ali izloček – odstranjevanje je hitro ter učinkovito, samo z metlo in smetišnico.
  • Volumensko vpije do petindvajsetkratnik tekočine glede na svojo težo.
  • Njegova sestava poskrbi za nevtralizacijo vonja absorbiranega izločka ali tekočine.
  • Pri bakterijsko oporečnih izločkih deluje dezinfekcijsko ter tako omeji možnost okužbe.
  • Je biorazgradljiv ter nestrupen – lahko ga odlagamo med gospodinjske odpadke.
  • Ne pušča madežev.

Izdelek je pri uporabi preprost. Tekočino ali izloček zgolj posipamo z granulatom in počakamo, da absorbent začne delovati. Mehanizem delovanja sredstva je, da tvori kompaktno strukturo, ki je učinkovito ter hitro odstranljiva. Z njegovim nanosom smo svojemu domu zagotovili brezhibno čistost ter visok higienski standard pri sanaciji izločkov naših hišnih ljubljenčkov ali otrok. Prav tako pa tudi pri običajnem polivanju ni potrebno skrbeti, da bo gospodinjski spodrsljal pomenil resnični zdrs. Vomit-Safe namreč absorbira vso tekočino ter za seboj ne pusti zdrsljive ali lepljive površine.

Čiščenje ter ekološka ozaveščenost

Ob eksponentnem pospeševanju človeškega tempa ter večanja potreb celotne populacije se tako veča tudi število odpadkov ter vpliva na okolje. Z vsakim malim doprinsom k temu, omogočamo, da kot celota živimo bolj celovito, zdravo ter v skladu z naravo. Vomit-Safe s svojo sestavo okolju omogoča preprostost njegove razgradnje tako v smislu vsebine kot vsebnika. Sam granulat namreč ne vsebuje težkih kovin ali fluorosurfaktantov, ki so značilni za absorbente ter čistila njegovega značaja. Embalaža v kateri je shranjen pa sestoji iz biorazgradljivega ter recikliranega materiala.

Da lahko njegovo ustreznost potrdimo formalno ter skozi trdne reference, se produkt podjetja Prevent Tec ponaša z visoko kakovostnim certifikatom. Njegova ustreznost in učinkovitost je bila preverjenja in ovrednotena s strani oddelka za toksikologijo okolja znotraj Inštituta za higieno v Porurju. V skladu z njegovo sestavo in aplikativnostjo so mu izdali certifikat v direktive DWA-A-716-1. Kot temelj zaščite uporabnikov za zdravo ravnanje pri delu ter ničelnem vplivu na okolje direktiva ocenjuje njegovo funkcionalnost za uporabo na ravni reševalnih služb ter ostalih profesionalnih intervencij.

Za svetovanje ter naročilo izdelka Vomit-Safe nas pokličite na telefonsko številko 030 436 256 ali nam pišite na elektronski naslov nik.skorja@asf.si.

Obiščite spletno stran ponudnika: www.prevent-tec.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA