Vodovod – ožilje vsakega doma

Merus obroč kot zdravilo za bolezni vodovodnega sistema

Če organskim sistemom pri telesu ne nudimo kakovostne in primerne obravnave se čez čas pojavijo določene neskladnosti, ki lahko vodijo v bolezenska stanja. Nekateri so k tem stanjem bolj nagnjeni, vsekakor pa se tveganje za bolezni povečajo s starostjo. Enako velja za vodovodne napeljave – s časom, ko cevi v instalacijah niso podvržene pravilni oskrbi ter skozi njih teče voda, ki vsebuje precej vodnega kamna, se v njih naberejo usedline, ki onemogočajo dovolj velik pretok. Vendar pa se težava ne konča samo pri slabem pretoku, ki je direktna težava cevi – voda, ki je »bogata« z vodnim kamnom, se prav tako prenaša naprej v druge organske sisteme stavbe (bojlerji, pralni stroji, pomivalni stroji, tuškabine, bazeni, etc.) ter s tem povzroča pridružena »bolezenska stanja«. Težave prenosa vodnega kamna na ostale naprave ter elemente gospodinjstva tako povzročajo poslabšano delovanje, krajšo življenjsko dobo in precej višje stroške vzdrževanja ter popravil.

Na tem mestu je solucija za nastale »bolezni« Merus obroč, ki lahko deluje kot kurativa v obliki zdravila za stare vodovodne napeljave ali pa kot preventiva v obliki »prehranskega dopolnila«, da do zgoraj opisanih težav sploh ne pride. Rešitev, ki jo ponuja podjejte Merus, na problematiko vodnega kamna cilja brez invazivnih posegov v samo inštalacijo sistema ter ne zahteva dodatne porabe energentov. Delovanja obroča iz aluminijeve ter silicijeve zlitine temelji na fizikalnih značilnostih tresljajev oz. resoniranja, ki se po ceveh prenaša na vodo. Ta resoniranje prevzame voda, ki na molekulski ravni spremeni strukturo vodnega kamna, da njegova akumulacija v ceveh ne povzroča okvar in poslabšanega delovanja.

Posledice vodnega kamna brez Merus obroča

Učinkovit v energetski krizi

Poleg dražjega vzdrževanja ter stroškov nenehnih popravil, ki so potrebni pri neprestanem nabiranju vodnega kamna brez Merus obroča, se problematika pojavlja tudi na področju energentov ter količine njihove porabe. Sam pretok vode sicer ne vpliva na porabo energentov neposredno, se pa ta težava pojav ko se vodni kamen v ceveh prenaša npr. na bojlerje ter njihov ogrevalni sistem. Z nabiranjem vodnega kamna okoli ogrevalnega sistema v bojlerju se tako ustvari plast skozi katero je ogrevanje vode oteženo in je tako posledično potrebno tako več časa kot tudi energije, da se določena količina vode ogreje.

Strokovno dokazano, en milimeter vodnega kamna porabo energije poveča za enajst odstotokov – večanje plasti pa pri poslabšanju »bolezni cevi« porabe energentov  ne zvišuje linearno temveč eksponentno. To pomeni, da vsak milimeter plasti več, bolj drastično vpliva na porabo energentov ter posledično strošek položnice. Seveda pa se ne poveča samo poraba energije, temveč se vzročno posledično zmanjša tudi direkta storilnost naprave, za kar je glede pri študiji grelcev v bojlerjih bilo dokazana redukcija tudi do petdeset odstokov začetne zmogljivosti.

Posledice vodnega kamna brez Merus obroča

Obroč Merus tako omogoča, da tudi v času krize z utemeljeno, strokovno podprto ter ekonomično investicijo trajno preprečite finančno breme, ki se v gospodinjstvu pojavlja zaradi kolaterlanega efekta vodnega kamna. Kot podatek je pomembno vedeti, da: Štiričlanska družina, kjer se vsak član prha pet minut, na letni ravni porabi okoli stopetdeset tisoč litrov tople vode.  Ogrevanje takšne količine v normalnih okoliščinah pomeni anualni strošek v približni višini tisoč štiristo evrov (računano glede na stolitrski bojler). Če pa vodni kamen storilnost bojlerja poslabša za 35%, se na letni ravni strošek ogrevanja po navedenih postavkah dvigne za skorja petsto evrov.

Kot sklep statistike, je pomembno poudariti, da se investicija v Merus obroč v enem letu povrne že samo skozi stroške ogrevanja tople vode v bojlerju – če temu dodamo še ostale elemente gospodinjstva, Merus predstavlja temeljno ekonomično solucijo skozi direktno zmanjševanje vodnega kamna ter kolaterlanih posledic, ki jih ta povzroča.

Za celovito predstavo delovanja si oglejte videoposnetek delovanja Merus obroča.

 

 

Merus obroč je tehnološko ter ekonomično nenadomestljiv na področju raztapljanja vodnega kamna. Podjetje z več kot dvajsetletnimi izkušnjami, je znotraj problematike tako zavrnilo škodljivo delovanje kemikalij, ki jih uporabljamo za saniranje cevi ter se obrnilo v najstarejšo akademsko disciplino – fiziko. Preko naravnih zakonitosti resonirana ter molekularne sestave vodnega kamna, smo strankam tako omogočili trajno ter dostopno rešitev. Nameščanje obroča na »glavo žilo« vodovodnega sistema v gospodinjstvih tako omgoča čistejšo vodo, večji pretok, ekonomičnost pri porabi energentov ter zmanjšane stroške pri vzdrževanju naprav, ki so pri delovanju vezane na vodo. Rešitev podjetja Merus pa ni samo enoplastna ter usmerjena zgolj v vodni kamen, temveč znotraj cevi združeno vpliva tudi na zmanjšano nastajanje rje ter preprečevanje nabiranja biofilma ter alg.

Vabimo vas, da si na naši spletni strani ogledate katalog ter koristnost montaže KLINITE TU.

 

ALI STE VEDELI?

Zasičenost vode z vodnim kamnom ne vpliva samo na njen okus ter barvo, ki predstavja »estetsko« obliko tega vira življenja, temveč tudi na kakovost in neoporečnost le-te. Uživanje vode iz vodovoda, ki je zasičen z vodnim kamnom, povzroča povečano tveganje za bolezni dlesni in zob, rakastih obolenj ter srčno-žilnih bolezni, predvsem arterioskleroze. Paradoksalno rečeno, lahko »bolezen ožilja gospodinjstva« povzroči resično bolezen ožilja pri človeku – vendar pa je tu škoda ter cena te neprimerljivo večja.

Za naročilo ter instalacijo obročja Merus nas pokličite na 040 886 882 ali nam pišite na elektronski naslov info@merus.si. Glede prodaje ter svetovanja pa nas lahko prav tako obiščete na sedežu podjetja: Merus Slovenija, Medlog 16, 3000 Celje.

Obiščite spletno stran ponudnika: www.merus.si

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title