sreda, 29 novembra, 2023
DomaGradnjaGradnja in obnovaSpoznajte zračenje z REGEL-AIR zračniki

Spoznajte zračenje z REGEL-AIR zračniki

Regel-air® okenski zračniki zagotavljajo zdravo in udobno klimo v prostoru ter preprečujejo poškodbe zaradi vlage in plesni. Okenski zračniki imajo dve samodejno regulirani loputi, ki uravnavata volumski pretok glede na pritisk vetra. Loputi učinkovito preprečujeta prepih. Več v prispevku.

Dejstvo je, da stalen dotok svežega zraka v prostor povečuje bivalno ugodje, zmanjšanje vlago v prostoru in preprečuje nastanek plesni. Na trgu smo poiskali rešitev s katero lahko bivalne prostore prezračite povsem samodejno, brez da bi odprli okna.

Predstavljamo vam najbolj prodajan prezračevalni sistem v Nemčiji. Regel-air® okenski zračniki zagotavljajo zdravo in udobno klimo v prostoru ter preprečujejo poškodbe zaradi vlage in plesni. Okenski zračniki imajo dve samodejno regulirani loputi, ki uravnavata volumski pretok glede na pritisk vetra. Loputi učinkovito preprečujeta prepih.

Funkcionalnost in pretok svežega zraka

Zunanji zrak je speljan skozi izrezani del tesnila v okensko pripiro in nato skozi to do Regel-air® FFL. Na poti do zračnika se zrak predgreje in skozi njega dovaja v prostor. V samem zračniku sta nameščeni dve loputi, ki se odzivata na pritisk vetra na objekt.
Lopute se tako dvostopenjsko zapirajo in uravnavajo vstopni zrak. Način delovanja je čisto mehanski in ne potrebuje električne energije.

  • Primeren je za skoraj vsa običajna okna.
  • Način delovanja je popolnoma mehanski.
  • Primeren je za dovod zgorevalnega zraka.

Regel-air® okenski zračniki, funkcionalnost.

Univerzalni zračnik za plastična, lesena, les- aluminij in aluminijasta okna

Regel-air® FFL-uni je samodejno reguliran okenski zračnik, ki je primeren za naknadno vgradnjo v obstoječe zgradbe in novogradnje. Zračnik ustreza skoraj vsem oknom in vrstam oken s pripiro krila.

Univerzalni zračnik ima dve samodejno regulirani loputi, ki uravnavata volumski pretok v
dveh stopnjah glede na pritisk vetra. Loputi učinkovito preprečujeta prepih. Regel-air® FFL-uni se pritrdi na zgornji del okvirja s pomočjo šablone za vrtanje in rezanje.

Z uporabo Regel-air® FFL-uni je mogoče doseči nadzorovano izmenjavo zraka in varno raz-
vlaževanje brez prepiha. Pomembno je upoštevati kvadraturo celotnega stanovanja.

Regel-air® okenski zračnik

Področja uporabe

Uporablja se kot prezračevalni sistem, zlasti za naknadno vgradnjo, za zaščito pred vlago v
obstoječih stavbah in novogradnjah. Odličen je za preprečevanje poškodb zaradi plesni in vlage, ki je je preveč v prostoru.
Je neodvisen od uporabnika in brez rokovanja. Učinkovit je za odvajanje vlage s prečnim
prezračevanjem ob upoštevanju fizikalnih zakonitosti. Uporaben je kot zunanja komponenta dovoda zraka za sisteme odvoda zraka skozi prezračevalne tuljave.
Uporablja se tudi za dovod zgorevalnega zraka v kamine in plinske kotle.

Enostavna vgradnja sistema

Regel-air® FFL-uni je nameščen, neodvisno od vrste okovja, na zgornji del okvirja neposredno nad pripiro krila. Šablona za vrtanje in rezanje služi kot pomoč pri montaži tako, da izrežete tesnilo, nato pa pravilno izvrtate luknje. Univerzalni zračnik je pritrjen s tremi vijaki. Za dovod zraka do zračnika se odstranijo deli tesnila na sredini, v navpičnem delu okna, desno in levo. Če ima okno srednje tesnilo, se to odstrani vodoravno na vrhu neposredno pred Regel-air® FFL-uni vzdolž dolžine zračnika.

Oglejte si video in preverite kako enostavna je vgradnja Regel-air® univerzalnega zračnika.

Gre za cenovno nadvse dostopno rešitev zračenja. Proizvajalec je nemško podjetje Regel-air® Becks GmbH. Inovativno zasnovan zračnik se lahko vgradi v nova ali na že vgrajena okna. Montaža je možna na vse vrste oken.

Kontakt: Rudi Hajdinjak, s.p., 041 432 067, rudi@hajdinjak.si, www.regel-air.com


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Vgradnja prezračevalnega sistema

Kljub zračenju z odpiranjem oken je dotok svežega zraka količinsko premajhen. Z odpiranjem oken namreč ne zamenjamo vsega zraka, saj zračni tokovi niso učinkovito usmerjeni, zrak pa tudi ni prefiltriran. Sploh v zimskem času po navadi dvakrat premislimo, preden naredimo pravi prepih v stanovanju ali hiši.

VIDEO VSEBINE

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA