LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Hišni bar kot iz kataloga

Ali kdaj občudujete ideje v revijah, s spletnim zbiralnikom iščete umetnije in si zamišljate, da bi pri vaši hiši z vrtom imeli urejen prostor za odklop, sprostitev in ustvarjanje? Na osončenem bregu Trboveljske kotline najdemo prav takšno preobrazbo kot Iz naslovnice: sodobno letno kuhinjo s hišnim barom, jedilnico, TV kotičkom in razgledno ploščadjo. Skozi prispodobo klepeta (bla, bla, blah), ki je umetniško delo lokalnih grafitarjev, družina v svojem kreativnem domu ustvarja domislice za prihodnost.

Okolica hiše je potrebovala nekaj uporabnih izboljšav.

Zaradi varnosti je bilo potrebno pri avtomobilskem nadstrešku dograditi leseno stebrišče, na dovoznem parkirišču pa narediti ekološki otok za smetnjake, ki so zavoljo mestnega pregrevanja dobili streho z gomoljnicami. Zasebnost med dostopno cesto in letno kuhinjo smo ločili s pregradno steno, ki ji z zaklepanjem dodelimo tudi varnostni faktor. S tem smo optično podaljšali vkopani bivalni prostor in zaščitili vhod hiše.

Izzivov pri ureditvi sanjske kuhinje ni manjkalo.

Poletno bivanje ni bilo najprijetnejše, saj se je obstoječi kovinski nadstrešek pregreval, dodatno toploto je dajalo zahodno sonce, odmik od hiše pa je skrbel za občasne dežne tuše. Moteč dejavnik iz spodnjega nivoja je bila tudi toplotna črpalka s svojim brnenjem. Uporabniške ovire smo rešili z izoliranim spuščenim stropom, zapolnjenim prostorom z leseno konstrukcijo in stekleno kritino ter premičnimi lesenimi senčili na zahodni strani. Hrup TČ smo pridušili z zeleno streho in ji ob bok postavili še uto za vrtno orodje. Tako je nastal vizualni podaljšek jedilnice in sončne ploščadi. Ločnico med nivoji označuje macesnova ograja, ki smo jo v istem stilu prenesli tudi na balkon.

Bivanje je povezano tudi s svetlobo.

Družina veliko časa preživi zunaj, zato je bivalni prostor prilagojen za dnevno in nočno udobje, ki smo ga pridobili s skrbno načrtovano električno napeljavo. Elektriko za napajanje objekta smo pripeljali iz hiše do razdelilne omarice pod kuhinjskim pultom. Z usklajevanjem med stranko in izvajalci (gradbenik, električar, mizar, pleskar, itd.) ter namestitvijo skritih inštalacijskih cevi v tleh, stenah, stropu, stebrih, policah in vgradnjo ALU vgradnih profilov za LED trakove, smo lahko ustvarili estetske rešitve.

Če se moški zberejo okrog barskega pulta in uživajo ob ogledu nogometne tekme, ženske pa poklepetajo v kuhinji ali za mizo, bo njihov ambient prilagodil zatemnilnik svetlobe t.i. dimer. Včasih bi tudi pri klepetu potrebovali možnost regulacije jakosti in stikala za izklop, ampak v hišnem baru ni prepovedano, da si ob odlični družbi, hrani in pijači, vsakdo lahko privošči kakšen ustvarjalni bla, bla, blah.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Hišni bar kot iz kataloga

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title