ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaNa terasiLESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE ...

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Hišni bar kot iz kataloga

Ali kdaj občudujete ideje v revijah, s spletnim zbiralnikom iščete umetnije in si zamišljate, da bi pri vaši hiši z vrtom imeli urejen prostor za odklop, sprostitev in ustvarjanje? Na osončenem bregu Trboveljske kotline najdemo prav takšno preobrazbo kot Iz naslovnice: sodobno letno kuhinjo s hišnim barom, jedilnico, TV kotičkom in razgledno ploščadjo. Skozi prispodobo klepeta (bla, bla, blah), ki je umetniško delo lokalnih grafitarjev, družina v svojem kreativnem domu ustvarja domislice za prihodnost.

Okolica hiše je potrebovala nekaj uporabnih izboljšav.

Zaradi varnosti je bilo potrebno pri avtomobilskem nadstrešku dograditi leseno stebrišče, na dovoznem parkirišču pa narediti ekološki otok za smetnjake, ki so zavoljo mestnega pregrevanja dobili streho z gomoljnicami. Zasebnost med dostopno cesto in letno kuhinjo smo ločili s pregradno steno, ki ji z zaklepanjem dodelimo tudi varnostni faktor. S tem smo optično podaljšali vkopani bivalni prostor in zaščitili vhod hiše.

Izzivov pri ureditvi sanjske kuhinje ni manjkalo.

Poletno bivanje ni bilo najprijetnejše, saj se je obstoječi kovinski nadstrešek pregreval, dodatno toploto je dajalo zahodno sonce, odmik od hiše pa je skrbel za občasne dežne tuše. Moteč dejavnik iz spodnjega nivoja je bila tudi toplotna črpalka s svojim brnenjem. Uporabniške ovire smo rešili z izoliranim spuščenim stropom, zapolnjenim prostorom z leseno konstrukcijo in stekleno kritino ter premičnimi lesenimi senčili na zahodni strani. Hrup TČ smo pridušili z zeleno streho in ji ob bok postavili še uto za vrtno orodje. Tako je nastal vizualni podaljšek jedilnice in sončne ploščadi. Ločnico med nivoji označuje macesnova ograja, ki smo jo v istem stilu prenesli tudi na balkon.

Bivanje je povezano tudi s svetlobo.

Družina veliko časa preživi zunaj, zato je bivalni prostor prilagojen za dnevno in nočno udobje, ki smo ga pridobili s skrbno načrtovano električno napeljavo. Elektriko za napajanje objekta smo pripeljali iz hiše do razdelilne omarice pod kuhinjskim pultom. Z usklajevanjem med stranko in izvajalci (gradbenik, električar, mizar, pleskar, itd.) ter namestitvijo skritih inštalacijskih cevi v tleh, stenah, stropu, stebrih, policah in vgradnjo ALU vgradnih profilov za LED trakove, smo lahko ustvarili estetske rešitve.

Če se moški zberejo okrog barskega pulta in uživajo ob ogledu nogometne tekme, ženske pa poklepetajo v kuhinji ali za mizo, bo njihov ambient prilagodil zatemnilnik svetlobe t.i. dimer. Včasih bi tudi pri klepetu potrebovali možnost regulacije jakosti in stikala za izklop, ampak v hišnem baru ni prepovedano, da si ob odlični družbi, hrani in pijači, vsakdo lahko privošči kakšen ustvarjalni bla, bla, blah.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Hišni bar kot iz kataloga


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Ne mečite denarja skozi okno: prezračujte pametno in znižajte stroške

Revolucionarna Lunosova prezračevalna enota i-Vent, ki jo upravljate s pomočjo mobilne aplikacije, zagotavlja pametno prezračevanje, ki je učinkovito in brez toplotnih izgub. Sedaj v akciji Prezračimo Slovenijo do 50 % ceneje.

VIDEO VSEBINE

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA