sreda, 29 novembra, 2023
DomaNa terasiLESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE ...

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA → PREJ IN POZNEJE Hišni bar kot iz kataloga

Ali kdaj občudujete ideje v revijah, s spletnim zbiralnikom iščete umetnije in si zamišljate, da bi pri vaši hiši z vrtom imeli urejen prostor za odklop, sprostitev in ustvarjanje? Na osončenem bregu Trboveljske kotline najdemo prav takšno preobrazbo kot Iz naslovnice: sodobno letno kuhinjo s hišnim barom, jedilnico, TV kotičkom in razgledno ploščadjo. Skozi prispodobo klepeta (bla, bla, blah), ki je umetniško delo lokalnih grafitarjev, družina v svojem kreativnem domu ustvarja domislice za prihodnost.

Okolica hiše je potrebovala nekaj uporabnih izboljšav.

Zaradi varnosti je bilo potrebno pri avtomobilskem nadstrešku dograditi leseno stebrišče, na dovoznem parkirišču pa narediti ekološki otok za smetnjake, ki so zavoljo mestnega pregrevanja dobili streho z gomoljnicami. Zasebnost med dostopno cesto in letno kuhinjo smo ločili s pregradno steno, ki ji z zaklepanjem dodelimo tudi varnostni faktor. S tem smo optično podaljšali vkopani bivalni prostor in zaščitili vhod hiše.

Izzivov pri ureditvi sanjske kuhinje ni manjkalo.

Poletno bivanje ni bilo najprijetnejše, saj se je obstoječi kovinski nadstrešek pregreval, dodatno toploto je dajalo zahodno sonce, odmik od hiše pa je skrbel za občasne dežne tuše. Moteč dejavnik iz spodnjega nivoja je bila tudi toplotna črpalka s svojim brnenjem. Uporabniške ovire smo rešili z izoliranim spuščenim stropom, zapolnjenim prostorom z leseno konstrukcijo in stekleno kritino ter premičnimi lesenimi senčili na zahodni strani. Hrup TČ smo pridušili z zeleno streho in ji ob bok postavili še uto za vrtno orodje. Tako je nastal vizualni podaljšek jedilnice in sončne ploščadi. Ločnico med nivoji označuje macesnova ograja, ki smo jo v istem stilu prenesli tudi na balkon.

Bivanje je povezano tudi s svetlobo.

Družina veliko časa preživi zunaj, zato je bivalni prostor prilagojen za dnevno in nočno udobje, ki smo ga pridobili s skrbno načrtovano električno napeljavo. Elektriko za napajanje objekta smo pripeljali iz hiše do razdelilne omarice pod kuhinjskim pultom. Z usklajevanjem med stranko in izvajalci (gradbenik, električar, mizar, pleskar, itd.) ter namestitvijo skritih inštalacijskih cevi v tleh, stenah, stropu, stebrih, policah in vgradnjo ALU vgradnih profilov za LED trakove, smo lahko ustvarili estetske rešitve.

Če se moški zberejo okrog barskega pulta in uživajo ob ogledu nogometne tekme, ženske pa poklepetajo v kuhinji ali za mizo, bo njihov ambient prilagodil zatemnilnik svetlobe t.i. dimer. Včasih bi tudi pri klepetu potrebovali možnost regulacije jakosti in stikala za izklop, ampak v hišnem baru ni prepovedano, da si ob odlični družbi, hrani in pijači, vsakdo lahko privošči kakšen ustvarjalni bla, bla, blah.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Hišni bar kot iz kataloga


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA