Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les!

Trajna in sodobna rešitev, ki navdušuje trg! Gre za popolno rešitev za napušče, ograje in fasadne obloge iz visokokakovostne pločevine, ki je plod razvoja slovenskega podjetja Marex. Pustite domišljiji prosto pot in uresničite svoje individualne želje s pločevino, ki je lepa kot les in enostavna za vzdrževanje. Na voljo je v enajstih imitacijah lesa. 

MAREX DEKOR pločevina se odlično mehansko obdeluje (okroglo in oglato krivljenje) in je zato s svojo barvno in površinsko raznolikostjo idealna površina za arhitekturno oblikovanje objektov, hkrati pa omogoča številne možnosti uporabe tudi na drugih področjih gradbeništva, pohištvene industrije, bele tehnike, …

Novost v ponudbi Marex QUADRO – Odkrijte, kako lahko vaša arhitekturna vizija postane resničnost s tem izjemnim izdelkom 

Marex QUADRO je izjemna rešitev za arhitekte, oblikovalce in gradbenike, ki iščejo trajno, vsestransko in estetsko privlačno rešitev za oblikovanje objektov. Njihova edinstvena zasnova in prilagodljivost omogočata kreativno izražanje in funkcionalnost. Ne glede na to, ali gradite novo stavbo ali prenavljate obstoječo, razmislite o vključitvi Marex QUADRO panelov za odlične rezultate.

MAREX QUADRO fasadna obloga je z različnimi površinami in dimenzijami posameznih elementov idealna obloga za arhitekturno oblikovanje objektov, hkrati pa omogoča številne možnosti uporabe tudi na drugih področjih kot so obloge stropov, obloge za napušče objektov, stilski poudarki na stanovanjskih objektih (zatrep), polnila za ograjne elemente, fasadna obloga pod atiko ipd. Montaža elementov je možna horizontalno ali pa vertikalno.

Pri izbiri vrste pločevine se investitorji najbolj pogosto odločajo za MAREX DEKOR pločevino, pločevino v imitaciji lesa.

Dekor1 Dekor2 Dekor3 Marex Dekor Gal1  

Enostavna montaža in raznolike možnosti

Montaža Marex QUADRO panelov je preprosta in prilagodljiva. Lahko jih namestite horizontalno ali vertikalno, odvisno od vaših oblikovalskih potreb. Sistem na utor omogoča enostavno vgradnjo brez vidnih vijakov, kar zagotavlja čist in sodoben videz. Te panele lahko pritrdite na kovinsko ali leseno podkonstrukcijo, kar povečuje njihovo prilagodljivost in uporabnost.

Pri montaži MAREX QUADRO panelov je ključnega pomena upoštevati naslednje smernice:

Fasade:

 • Poravnana podkonstrukcija: Zagotovite, da je podkonstrukcija poravnana z natančnostjo približno +-1,5 mm na dolžini 3000 mm. Pravilna poravnava je ključna za estetski in funkcionalni vidik namestitve.
 • Končni zavihek za stabilnost: Za večjo stabilnost priporočamo opremiti panele na obeh koncih s končnima zavihkoma. To bo preprečilo morebitne odklone ali vibracije v panelih.
 • Uporaba distančnika za montažo s fugo: Če nameravate namestiti panele s fugami med njimi, priporočamo uporabo distančnika. Distančnik bo zagotovil enakomeren razmik med paneli in ustvaril estetsko privlačen videz.

Pritrjevanje panelov QUADRO:

 • Direktno pritrjevanje na podkonstrukcijo: Panele QUADRO pritrdite neposredno na podkonstrukcijo s strani, ki ima utor. To omogoča trdno in stabilno namestitev.
 • Omejitev dolžinskega raztezanja: Z omejitvijo panelnih polj lahko zmanjšate dolžinsko raztezanje panelov in ga izenačite z morebitnim odklonom podkonstrukcije. To je pomembno za zagotovitev enakomernega videza in trajnosti vaše fasade.

Upoštevanje teh navodil za montažo bo poskrbelo za uspešno in zanesljivo namestitev MAREX QUADRO panelov, ki bodo vašemu projektu dodali estetsko privlačnost in funkcionalnost ter zagotovili dolgoročno trajnost.

Različne barve in imitacije lesa

Marex QUADRO paneli so na voljo v številnih barvah in 10-ih imitacijah lesa, kar omogoča, da izberete videz, ki najbolje ustreza vašemu projektu. S temi različnimi možnostmi lahko dosežete želeno estetsko in funkcionalno harmonijo.

Barvna raznolikost: Fotografija prikazuje različne barvne možnosti MAREX QUADRO panelov.

 

Primeri uporabe: 

Marex DEKOR pločevina vgrajena kot senčna pergola na objektu s svojim izgledom in funkcionalnimi lastnostmi preprosto navduši. Je popolna zamenjava za les. Poleg tega, da je izjemno odporna na zunanje vplive, daje tudi povsem edinstven videz in izžareva toplino lesa. Uporaba inovativnih materialov in novih tehničnih rešitev danes zagotavlja učinkovito in smotrno investicijo v obnovo ali gradnjo vašega doma. Z vgradnjo Marex DEKOR (deske za fasade, napušče in ograje iz pločevine) bo vaš vložek dolgo ohranil svojo vrednost.

Objekt Jereb (na fotografiji spodaj) je popolnoma obnovljena stara kmečka hiša, kjer je investitor hotel obdržati izvirnost in zgodovino hiše v kombinaciji z novimi in modernejšimi materiali. Na strehi hiše je opečna kritina Creaton – model bobrovec v engobirani črni barvi, stranske obrobe so narejene iz aluminijaste pločevine PREFA. Največ pozornosti pa pritegne pločevina v imitaciji lesa Marex Dekor iz katere so narejene stranske letve, ki objektu dodajo avtentičen pridih naravnih materialov v barvi zlatega hrasta.

 

Rešitev je na voljo pri podjetju MAREX, ki je ponosen prodajni predstavnik blagovnih znamk Creaton, Prefa in Marex DEKOR, ki je tudi lastna blagovna znamka podjetja Marex. Poleg tega nudijo tudi celovito ponudbo strešnih sistemov. Od dobave do končne izvedbe, vključno s svetovanjem. Na enem mestu je tako na voljo celovita rešitev za poševne ter za ravne strehe. V  prodajnem programu so vse vrste strešnih kritin – opečne, betonske, pločevinaste, bitumenske, vlakno-cementne ipd. Na področju ravnih streh nudijo bitumenske trakove in trakove iz PVC/FPO umetnih mas različnih proizvajalcev vključno s tekočimi hidroizolacijami. Celovitost ponudbe pa dopolnjuje širok izbor kleparskih izdelkov iz različnih vrst in barv pločevine, strešna okna, toplotne izolacije, pritrdilni materiali ter ostali izdelki za izvedbo krovsko kleparskih del.

Izvedba na napušču v kombinaciji z ograjnim sistemom in zaključnimi strešnimi obrobami

Marex DEKOR pločevina se odlično mehansko obdeluje (okroglo in oglato krivljenje) in je zato s svojo barvno in površinsko raznolikostjo idealna površina za arhitekturno oblikovanje objektov, hkrati pa kot zamenjava za les omogoča številne možnosti uporabe – za zunanje in notranje ograje, čelne napušče, fasadne obloge, balkone itd. Gre za trajno rešitev. Velika je tudi izbira ostalih dekorjev (različni barvni odtenki, materiali) za notranjo in zunanjo uporabo.

Prednosti Marex DEKOR pločevine:

 • Primerna za zunanjo in notranjo uporabo
 • Videz in občutek topline lesa, moč in trajnost jekla
 • Enostavna za čiščenje in vzdrževanje
 • Ohranja videz
 • Profili in oblike po želji
 • Odporna na vremenske vplive

 

Oglejte si še nekaj izvedb na objektih in preverite 11 izjemnih vzorcev imitacije lesa Marex DEKOR pločevine.

KLIK ZA OGLED

Pri MAREX-u ponosno zastopajo priznane blagovne znamke strešnih kritin, fasadnih oblog in sistemov za odvajanje meteorne vode (žlebovi, cevi, …). Poleg tega nudijo tudi vse ostale pločevine predvsem za uporabo v kleparstvu pa tudi v industriji, kjer se zahtevajo kakovost, točna dobava ter ostale storitve. Na voljo je široka ponudba opečnih in betonskih strešnikov vrhunskih blagovnih znamk ERLUS, TONDACH, CREATON, BRAMAC, BRAAS, Strešniki GOLOB na enem mestu. Program dopolnjujejo s celostno ponudbo strešnih dodatkov.

Zakaj je MAREX prava izbira?

Preprosto! Ker v okviru njihove ponudbe zagotavljajo celovito storitev od svetovanja, dobave kompletnega materiala za izvedbo, vključno z vsem pripadajočim materialom. Ker svetujejo tako, da boste izbrali za vas najbolj ustrezno rešitev in za vas zagotovijo mojstra za kakovostno izvedbo, glede na izbrano rešitev za vaš napušč, ograjo, fasado in/ali strešno kritino ter za odvajanje meteorne vode iz objekta. Izvedba je tako zagotovo enostavnejša. V kolikor si želite sodobnega izgleda hiše in želite kompletno storitev na enem mestu kontaktirajte MAREX ali jih obiščite v najbližji poslovalnici v Grosuplju, Kranju, Brežicah ali v Slovenj Gradcu. Preverite MAREX-ovo široko ponudbo strešnih kritin, fasadnih oblog in sistemov za odvajanje meteorne vode. Dovolite, da vam poiščejo optimalno rešitev, ki zagotavlja ustrezno razmerje med kakovostjo in ceno glede na vaše želje in zahteve.

Kontakt za ponudbo: info@marex.si, 041 704 828

Lokacije poslovalnic so na voljo na povezavi TUKAJ.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title