ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaMoj domNasveti za nego in vzdrževanje kerrocka!

Nasveti za nego in vzdrževanje kerrocka!

Kuhinjski pulti in kopalniški umivalniki, ki so videti kot marmor ali granit, dajejo vašemu domu pridih prestiža. Kaj pa če rečemo, da ti pomembni elementi v prostoru niso občutljivi na madeže, se preprosto čistijo. Tudi razpok se vam ni treba bati, saj govorimo o sodobnem materialu, ki ga poznamo pod imenom Kerrock. Toliko prednosti, kot jih ima Kerrock, jih ima malokateri material.

Kaj je Kerrock?

Kerrock je kompozitni material iz anorganskega polnila in visokokvalitetnega akrilnega polimernega veziva. Ustvarja vtis naravnega marmorja ali granita, vendar je topel, neporozen in se obdeluje kot les ali mehka kovina.

Mogoče ga je žagati, brusiti, polirati in termično obdelovati. Velja za ekološki material, ki ga lahko uporabljate v kopalnicah, kuhinjah in za opremo drugih prostorov, kjer si želite trpežne, a vseeno estetske opreme.

Ta material se ponaša z mnogo izjemnih lastnosti:

 • Fleksibilen: material omogoča raznoliko oblikovanje, s čimer ga lahko prilagodite svojim željam in potrebam v prostoru.
 • Vzdržljiv: Kerrock je material, ki je odporen na mehanske poškodbe, vlago in temperature. Praske lahko spolirate in material je spet kot nov.
 • Preprost za vzdrževanje: površine iz Kerrocka niso porozne, zato so preproste za čiščenje, bakterije in plesni pa se na njih ne razvijajo. Že redno čiščenje z vodo in blagim detergentom zadostuje za popolno higieno. Zadovoljuje pa tudi najvišje standarde v laboratorijih in zdravstvenih ustanovah.
 • Prijeten na dotik: za razliko od kamna je Kerrock topel, gladek in prijeten na dotik.
 • Estetski: na voljo je široka paleta barv in vzorcev, da ga lahko umestite v vsak prostor. Lepo se poda k drugim materialom, kot so les, kovina ali steklo.

Vzdrževanje Kerrocka

Kot rečeno, je Kerrock hvaležen material za vzdrževanje. Za vsakodnevno čiščenje je dovolj brisanje z mehko krpo in blago raztopino vode in detergenta. Za bolj specifično čiščenje pa upoštevajte naslednje nasvete.

Trdovratne madeže kave, čaja ali barvil je najbolje pobrisati takoj in ga sprati s toplo vodo. Lahko uporabite blago abrazivno sredstvo ali razredčeno belilo v razmerju (3:1).

Najbolje pa je uporabiti specialno čistilo za Kerrrock – Keril, površino sprati in obrisati s suho krpo.

Predvsem v kopalnicah se na površinah hitro naberejo obloge vodnega kamna in mineralov. V tem primeru lahko uporabite običajno gospodinjsko čistilo za odstranjevanja vodnega kamna ali pa kis. Z mehko krpo lahko madeže zdrgnete s površine, sijajne površine pa še dodatno spolirate.

Praske in ureznine na Kerocku se da popraviti z brušenjem in poliranjem. Pri globokih praskah priporočamo brušenje z brusnim papirjem granulacije od 180 naprej do granulacije 1000.

Zbrusiti je treba celotno površino, da ostane enakomerna, vseeno pa ta postopek prepustite strokovnjaku, ki ima izkušnje in vam lahko zelo hitro in kakovostno povrne prvoten videz površine.

Maščobne obloge na površinah ne nastajajo samo v kuhinji, pač pa tudi v kopalnici, saj mila in detergenti spirajo maščobo s kože. Zato Kerocku v obeh prostorih privoščite odmaščevanje s čistili za gospodinjstvo na bazi klora.

Že mešanica belila in vode zadostuje, če jo pustite na površini delovati približno 10 minut. Površino potem sperete, po potrebi opravite še odstranjevanje vodnega kamna in potem obrišete do suhega.

Posebna opozorila glede uporabe Kerrocka

Kljub temu, da gre za telo trpežen material, Kerrock vseeno ni neuničljiv, zato naj velja nekaj opozoril:

 • Vroče posode ne odlagajte neposredno na površino, ampak uporabite zaščitno podlago.
 • Ne vlivajte vročih tekočin (vode, olja) direktno v Kerrock pomivalna korita, ne da bi pred tem odprli mrzlo vodo.
 • Na kuhališčih uporabljajte ustrezno veliko posodo, da vroči robovi ne pridejo v stik s pultom iz Kerrocka.
 • Ne režite in sekljajte hrane brez deske. Kerrock kuhinjski pulti se tako lahko opraskajo.
 • Na temnih barvah Kerrocka se praske, prah in obraba bolj poznajo kot na svetlih.
 • Razlitje kemikalij (razredčila, topila, čistila, lak za nohte …) takoj nevtralizirajte z vodo in milnico, saj dolgotrajna izpostavljenost kemikalijam lahko povzroči poškodbe površine.

S pravilno nego Kerrock površin si zagotavljate dolgotrajno zadovoljstvo s tem neverjetnim materialom. Proizvajalec vam to zagotavlja z 10-letno garancijo. Kerrock je resnično odlična rešitev za dom in poslovne prostore, kjer morata lepota in funkcionalnost iti z roko v roki.


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA