Nasveti za nego in vzdrževanje kerrocka!

Kuhinjski pulti in kopalniški umivalniki, ki so videti kot marmor ali granit, dajejo vašemu domu pridih prestiža. Kaj pa če rečemo, da ti pomembni elementi v prostoru niso občutljivi na madeže, se preprosto čistijo. Tudi razpok se vam ni treba bati, saj govorimo o sodobnem materialu, ki ga poznamo pod imenom Kerrock.

Toliko prednosti, kot jih ima Kerrock, jih ima malokateri material.

Kaj je Kerrock?

Kerrock je kompozitni material iz anorganskega polnila in visokokvalitetnega akrilnega polimernega veziva. Ustvarja vtis naravnega marmorja ali granita, vendar je topel, neporozen in se obdeluje kot les ali mehka kovina.

Mogoče ga je žagati, brusiti, polirati in termično obdelovati. Velja za ekološki material, ki ga lahko uporabljate v kopalnicah, kuhinjah in za opremo drugih prostorov, kjer si želite trpežne, a vseeno estetske opreme.

Ta material se ponaša z mnogo izjemnih lastnosti:

 • Fleksibilen: material omogoča raznoliko oblikovanje, s čimer ga lahko prilagodite svojim željam in potrebam v prostoru.
 • Vzdržljiv: Kerrock je material, ki je odporen na mehanske poškodbe, vlago in temperature. Praske lahko spolirate in material je spet kot nov.
 • Preprost za vzdrževanje: površine iz Kerrocka niso porozne, zato so preproste za čiščenje, bakterije in plesni pa se na njih ne razvijajo. Že redno čiščenje z vodo in blagim detergentom zadostuje za popolno higieno. Zadovoljuje pa tudi najvišje standarde v laboratorijih in zdravstvenih ustanovah.
 • Prijeten na dotik: za razliko od kamna je Kerrock topel, gladek in prijeten na dotik.
 • Estetski: na voljo je široka paleta barv in vzorcev, da ga lahko umestite v vsak prostor. Lepo se poda k drugim materialom, kot so les, kovina ali steklo.

Vzdrževanje Kerrocka

Kot rečeno, je Kerrock hvaležen material za vzdrževanje. Za vsakodnevno čiščenje je dovolj brisanje z mehko krpo in blago raztopino vode in detergenta. Za bolj specifično čiščenje pa upoštevajte naslednje nasvete.

Trdovratne madeže kave, čaja ali barvil je najbolje pobrisati takoj in ga sprati s toplo vodo. Lahko uporabite blago abrazivno sredstvo ali razredčeno belilo v razmerju (3:1).

Najbolje pa je uporabiti specialno čistilo za Kerrrock – Keril, površino sprati in obrisati s suho krpo.

Predvsem v kopalnicah se na površinah hitro naberejo obloge vodnega kamna in mineralov. V tem primeru lahko uporabite običajno gospodinjsko čistilo za odstranjevanja vodnega kamna ali pa kis. Z mehko krpo lahko madeže zdrgnete s površine, sijajne površine pa še dodatno spolirate.

Praske in ureznine na Kerocku se da popraviti z brušenjem in poliranjem. Pri globokih praskah priporočamo brušenje z brusnim papirjem granulacije od 180 naprej do granulacije 1000.

Zbrusiti je treba celotno površino, da ostane enakomerna, vseeno pa ta postopek prepustite strokovnjaku, ki ima izkušnje in vam lahko zelo hitro in kakovostno povrne prvoten videz površine.

Maščobne obloge na površinah ne nastajajo samo v kuhinji, pač pa tudi v kopalnici, saj mila in detergenti spirajo maščobo s kože. Zato Kerocku v obeh prostorih privoščite odmaščevanje s čistili za gospodinjstvo na bazi klora.

Že mešanica belila in vode zadostuje, če jo pustite na površini delovati približno 10 minut. Površino potem sperete, po potrebi opravite še odstranjevanje vodnega kamna in potem obrišete do suhega.

Posebna opozorila glede uporabe Kerrocka

Kljub temu, da gre za telo trpežen material, Kerrock vseeno ni neuničljiv, zato naj velja nekaj opozoril:

 • Vroče posode ne odlagajte neposredno na površino, ampak uporabite zaščitno podlago.
 • Ne vlivajte vročih tekočin (vode, olja) direktno v Kerrock pomivalna korita, ne da bi pred tem odprli mrzlo vodo.
 • Na kuhališčih uporabljajte ustrezno veliko posodo, da vroči robovi ne pridejo v stik s pultom iz Kerrocka.
 • Ne režite in sekljajte hrane brez deske. Kerrock kuhinjski pulti se tako lahko opraskajo.
 • Na temnih barvah Kerrocka se praske, prah in obraba bolj poznajo kot na svetlih.
 • Razlitje kemikalij (razredčila, topila, čistila, lak za nohte …) takoj nevtralizirajte z vodo in milnico, saj dolgotrajna izpostavljenost kemikalijam lahko povzroči poškodbe površine.

S pravilno nego Kerrock površin si zagotavljate dolgotrajno zadovoljstvo s tem neverjetnim materialom. Proizvajalec vam to zagotavlja z 10-letno garancijo. Kerrock je resnično odlična rešitev za dom in poslovne prostore, kjer morata lepota in funkcionalnost iti z roko v roki.

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title