petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaPasti prenove otroške sobe in prezračevanje

Pasti prenove otroške sobe in prezračevanje

Rojstvo otroka je čudovit dogodek, ki ga pogosto spremlja selitev v nov dom ali prenova doma. To je povsem običajna praksa, saj gre za obdobje gnezdenja, ko si novonastala družina ureja bivanjske prostore, ki jim bodo rekli dom. Za novega člana želimo prostore osvežiti z beležem, stenskimi tapetami ali nalepkami, zamenjati okna, ki bodo bolje tesnila in povzročala manjše toplotne izgube, vgraditi nove omare, sestaviti najmodernejšo otroško posteljico in prelakirati starega gugalnega konjička. Vse za dobro dojenčka, ki bo kmalu v svoji preurejeni otroški sobici preživel veliko časa. Vendar pozor! Ravno v novodobnih gradbenih materialih, lepilih za pohištvene elemente, zidnih barvah, lakih za parket in stavbnem pohištvu se skriva največ onesnaževalcev notranjih prostorov, ki lahko slabo vplivajo na zdravje odraslih in tudi otrok, katerih pljuča se šele razvijajo. Zato je treba poskrbeti za konstantno in učinkovito prezračevanje.

Pazljivo pri prenovi otroških sob

Pri prenovi otroških sob ali katerihkoli drugih bivalnih prostorov bodite pozorni na vrsto gradbenih materialov, ki jih uporabljate, saj lahko ti vsebujejo škodljive hlapne organske spojine, ki onesnažujejo kakovost notranjega zraka. Zato, če se le da, uporabite materiale z ničnimi ali nizkimi vrednostmi teh kemikalij, ki so natančno določene v evropskih normativih. Pri vsem tem pa je ključno, da poskrbite še za ustrezno prezračevanje tistih prostorov, kjer se boste z dojenčkom in starejšimi sorojenci zadrževali večino časa. Namreč običajno mehansko prezračevanje z odpiranjem oken ne bo zadostovalo za vzdrževanje optimalne kakovosti, temperature in vlage notranjega zraka, zato je priporočljiva uporaba prisilnega prezračevanja, ki ves čas skrbi za najvišjo kakovost notranjega zraka. Lokalni prezračevalni sistemi z ali brez rekuperacije so enostavni za vgradnjo v enega ali več prostorov in so primerni tako za hiše kot stanovanja.

Poznate prednosti prezračevalnih naprav?

Ker preživimo v zaprtih prostorih skoraj 90 odstotkov časa, je res pomembno, da poskrbimo za kakovost notranjega zraka v prostorih, kjer spimo, se igramo z otroci, delamo ali kuhamo. Dokazano je, da slaba kakovost zraka škodljivo vpliva na vse ljudi, zlasti na otroke in ženske ter tudi starejše in osebe z boleznimi dihal, srca in ožilja. Kratkoročne posledice so lahko utrujenost, glavobol, razdraženost, slaba koncentracija, dolgoročne posledice pa so lahko povezane s številnimi resnimi obolenji, tudi razvoj raka v poznejšem življenju. Z vgradnjo SIKU lokalne prezračevalne naprave z rekuperacijo v otroško sobo, boste poskrbeli za učinkovito prezračevanje, odzračevanje in izravnavo vlage ter najvišje udobje bivanja v tem prostoru. Na ta način dojenčku in starejšim sorojencem zagotovite konstantno visoko kakovost notranjega zraka s tiho delujočo napravo, ki je enostavna za vzdrževanje in skrbi za njihovo dobro počutje.

Z vgradnjo prezračevalnega sistema SIKU si zagotovite konstantno in učinkovito prezračevanje brez toplotnih izgub. Foto: Airabela d.o.o.

Prezračevalna naprava s pomočjo filtrov preprečuje tudi vdor zunanjih onesnaževalcev

Poleg konstantnega prezračevanja in odzračevanja lokalne prezračevalne naprave s pomočjo filtrov še učinkovito preprečuje vdor zunanjih alergenov, mikroorganizmov in prahu. Osnovni zračni filtri tako zagotavljajo čiščenje svežega zraka ter ščitijo pred različnimi zunanjimi nečistočami, insekti in delujejo protibakterijsko. Nadstandardni filtri pa poskrbijo še za zanesljivo odstranjevanje cvetnega prahu in prašnih delcev iz svežega zraka. Za brezhibno delovanje prezračevalne naprave je filtre treba zamenjati enkrat na leto, kar predstavlja stroške v višini vrednosti dveh kino vstopnic.

Lepota je v zraku

Podjetje Airabela je uvoznik in distributer prezračevalnih sistemov blagovne znamke SIKU, zato ponujajo svetovanje pri izbiri primerne lokalne prezračevalne naprave za vse tipe bivalnih prostorov. Pokličite jih lahko na brezplačno telefonsko številko 080 88 50 in pridobite informacije o prednostih prezračevalnih sistemov, njihovem videzu in delovanju. Zagotovite si maksimalno udobne bivalne razmere za vse člane družine, tudi najmlajše.

Kontakt ponudnika:

narocila@airabela.si   I   080 88 50  I   www.airabela.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...