window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

AirUnit prezračevalni sistemi – manj enot, manj odprtin v steni

V svoj dom lahko svež in zdrav zrak vnesemo na dva načina - redno zračenje prostorov, kar zahteva veliko samodiscipline in žrtvuje nekaj udobja ter energije, ali z vgradnjo sodobnega prezračevalnega sistema ...

Novogradnje so običajno zgrajene na podlagi veliko višjih tehničnih standardov kot zgradbe, zgrajene pred nekaj desetletji. Energetsko so veliko bolj učinkovite, predvsem zaradi boljše toplotne izolacije. A vendarle najdemo tukaj tudi nekaj pomanjkljivosti: za udobno bivanje naši domovi potrebujejo redno kroženje zraka oz. prezračevanje. Prezračevanje na način, da odpremo okna povzroči večjo porabo energije in pogosto ni zadostno. Vgradnja prezračevalnega sistema je tako, ob obnovah objektov in novogradnjah, postala skorajda stalna praksa.

Naj gre za prenovo ali novogradnjo, eno- ali več družinske hiše – AirUnit je univerzalno uporaben in tehnično dovršen prezračevalni sistem.

Predstavljamo vam novost na našem tržišču, bivalne prezračevalne sisteme AIRUNIT, ki so prilagodljivi, praktični in tehnično izpopolnjeni. Ne glede na to ali gre za samostojno hišo, večstanovanjsko zgradbo, poslovne prostore ali pa samo za en prostor, prezračevalne enote vedno delujejo energetsko učinkovito in zagotavljajo najvišje udobje bivanja. Vgradnja se, zaradi specifičnih tehničnih značilnostih obeh modelov AirUnit Gemini in AirUnit Solus (zlasti pri obnovah) izvede hitreje in enostavneje. 

AirUnit poleg zračenja poskrbi tudi za razvlaževanje!

S tem, ko v prostorih ni odvečne vlage, pomeni, da bo vaša zgradba bolj „zdrava“, oprema bolj čuvana, bivanje pa bo udobno in kakovostno.

Rekuperacija (prezračevanje z vračanjem toplote) običajno obdrži približno dve tretjini do treh četrtin toplote, ki bi se običajno izgubila skozi klasično prezračevanje z odpiranjem oken. Tehnično dovršen prezračevalni sistem AirUnit pa zagotavlja celo do 90% odstotkov manj izgub. Gre za resnično varčen in dovršen prezračevalni sistem, ki ga odlikujejo še nekatere prednosti napram klasičnim prezračevalnim sistemom.

Prezračevalne sisteme z rekuperacijo AirUnit, poleg zelo tihega, prilagodljivega
in avtomatiziranega delovanja, odlikujeta še funkciji razvlaževanja
in regulacije temperature prostorov
, kar omogoča optimirano delovanje prezračevanja in dodatno funkcijo ohlajevanja prostora, pod zagotovljenimi pogoji v določenih letnih časih. Oba delujeta v energijskem razredu A+, kar je najboljše, kar se lahko dobi pri lokalnih prezračevalnih sistemih na trgu.

Optimalna vgradnja prezračevalnega sistema je ključna!

Ob vgradnji prezračevanja v stanovanje ali hišo strokovnjaki podjetja MFH Systems priporočajo kombinirano vgradnjo sistemov. Enojni sistem AirUnit Solus za odprte prostore (npr. spodnja etaža stanovanjske hiše, kjer so prostori med seboj povezani). Za posamezne sobe (spalnica, otroška soba, pisarna) pa priporočajo vgradnjo sistema AirUnit Gemini, ki je sestavljen iz dveh enot, kateri delujeta v zahtevanem ciklu (odvod zraka / dovod zraka v eni enoti). Model Gemini torej nadomesti dve napravi Solus (oziroma drugi, Solusu enaki napravi, ki jih ponuja slovenski trg). Za enako prostornino je tako potrebnih manj enot in temu primerno manj odprtin v steni, kar pa se pozna tudi na skupni ceni materiala, predvsem pa na stroških montaže.

Kombinirana vgradnja prezračevalnega sistema AirUnit Solus in AirUnit Gemini:

AIRUNIT GEMINI – Odgovor na vedno večje zahteve glede kakovosti zraka.


AirUnit Gemini, ki se vgrajuje samostojno ali v kombinaciji z enoto AirUnit Solus je NOVOST na slovenskem trgu. Je edina naprava za prezračevanje doma z rekuperacijo toplote, razvlaževanjem in dodatno funkcijo odvoda zraka. V načinu rekuperacije toplote se prostor prezračuje uravnoteženo, kar zagotavlja prijetno sobno klimo in stalno visoko kakovost zraka.

V tem popolnoma samodejnem in senzorsko nadzorovanem delovanju AirUnit Gemini nenehno preverja vlažnost izpušnega zraka in po potrebi neodvisno poveča ali zmanjša raven zmogljivosti v načinu rekuperacije toplote od 5 – 30 m³/h. Če zvišanje nivoja zraka v načinu rekuperacije toplote ne zadošča za odstranitev nastale vlage, naprava preklopi na način čistega odvoda zraka 40 m³/h, dokler ni ponovno dosežena normalna raven.

Enosobna prezračevalna naprava AirUnit Gemini je opremljena z dvema ventilatorjema, dvema hranilnikoma toplote in dvema filtroma kakovosti ISO Coarse 50% (G3). Zaradi tega združevanja ventilatorjev AirUnit Gemini ne izpolnjuje le zahtev za uporabo v prostorih za odvod zraka, temveč je tudi popolna rešitev za eno sobo v velikosti od 20 m² do 25 m².

Postopek montaže sistema AIRUNIT GEMINI v video:

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika varstva osebnih podatkov.
I Accept

AIRUNIT SOLUS 2.0 – ponuja rešitev tudi za mokre prostore!

Poleg standardiziranega prezračevanja celotne bivalne enote je model AirUnit Solus 2.0 namenjen tudi za mokre prostore (najpogosteje se vgrajuje v kopalnice). Gre za edino tovrstno rešitev na slovenskem trgu!

Tako AirUnit Gemini, kot AirUnit Solus sta zelo učinkovita ter med najtišjimi in najvarčnejšimi sistemi na trgu. Zelo pomembno je tudi, da ste vgrajena v izolacijsko ohišje z integriranim naklonom in ne samo v navadno plastično cev. Za postavitev sistema prezračevanja je v samem objektu, potrebnih manj enot oz. manj odprtin na zidovih, kot pri do sedaj poznanih prezračevalnih sistemih. Tudi zadušitev zvoka iz zunanjosti je boljša. Oba sistema imata vse ustrezne certifikate in sta subvencionirana s strani Eko Sklada.

For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Politika varstva osebnih podatkov.
I Accept
Rešitev je razvila nemška družba MFH Systems z dolgoletno tradicijo na področju razvoja izdelkov in celotnih sistemskih rešitev za ogrevanje, prezračevanje in ohlajevanje objektov. MFH Systems GmbH je za svoje inovativne rešitve prejela tudi prestižno nagrado  TOP 100 Inovator.

Vgradnja dovršenih in napredno zasnovanih prezračevalnih sistemov AirUnit, se zaradi
specifičnih tehničnih lastnosti obeh modelov AirUnit Solus in Gemini (zlasti
pri obnovah) izvede hitreje, enostavneje in v določenih situacijah tudi
ceneje! Preverite več!

V podjetju MFH Systems Slovenija Vam z veseljem svetujejo, predstavijo vse prednosti, opravijo ogled na objektu in pripravijo ponudbo.

Kontakt: MFH SYSTEMS Slovenija, Dejan Dobrijevič

040 841 611    I   dejan.dobrijevic@mfh24.com

www.mfh-systems.com

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]