petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaPrednosti centralnega sesalnega sistema in postopek vgradnje

Prednosti centralnega sesalnega sistema [BEAM] in postopek vgradnje

Vedno več posameznikov se odloča za vgradnjo centralnega sesalnega sistema. Pri centralnem sesalnem sistemu je centralni sesalec postavljen v enega od prostorov, npr. v kleti ali v garaži, cevi pa so napeljane po celotni hiši, tako da imamo v vsakem prostoru cev sesalca. Uporaba centralnega sistema prinaša uporabniku vrsto prednosti pred ostalimi načini sesanja in čiščenja bivalnih prostorov.

V kolikor ste v fazi gradnje ali se lotevate obnove doma je trenutek za vgradnjo centralnega sesalnega sistema idealen. Tudi v kolikor ste notranjost doma že obnovili in ste tik pred obnovo fasade, je vgradnja še vedno povsem enostavna in ne prinaša večjih gradbenih posegov v notranjih prostorih. Inštalacija PVC cevi za centralni sesalni sistem se namreč lahko namesti pod fasado, gradbeni poseg v objekt je tako minimalen.

Spoznajte ključne prednosti centralnega sesalnega sistema BEAM Elektrolux

  1. Popolna čistoča ambienta: BEAM Electrolux centralni sesalni sistem je popolnoma zanesljiv. Tako pri vsakodnevnem čiščenju, kot pri odpravljanju posledic packastih trenutkov. BEAM odstrani 100% sprijete umazanije in smeti iz vseh površin, izjemna moč sesanja pa se s časom ne zmanjšuje.

2. Sesanje brez hrupa: Med sesanjem prisluhnite zvoku ptičjega petja ali poslušajte glasbo, saj sesalnik ni nameščen v bivalnem prostoru in je zato zvok motorja neslišen. Vse kar slišite med sesanjem je le tih pretok zraka skozi cev. Tako lahko sesate kadarkoli, ne da bi kogarkoli motili pri njegovem opravilu ali spancu.

3. Priročno in preprosto: Z BEAM Electrolux-om je čiščenje preprosto opravilo in ne naporno dvigovanje in prestavljanje sesalnika. Lahka cev in ergonomično oblikovani dodatki vam omogočajo preprost prehod med prostori, etažami in enostavno čiščenje z različnimi nastavki. Povprečna teža celotnega klasičnega sesalnika znaša v povprečju 7 kg, med tem ko teža celotnega sesalnega kompleta BEAM (gibljiva cev, teleskop, krtača in pribor) znaša le pičle 3 kg.

4. Investicija, ki se izplača: Klasični sesalniki poskrbijo za cirkulacijo prašnih delcev, saj nobena filtracija ne zadrži 100 % delcev, čez čas, pa delež zadržanih delcev pri klasičnem sesalniku še dodatno upade, saj se filtri zaradi manjše površine hitreje uničijo in postanejo bolj prepustni. Obenem pa, pri sesanju s klasičnim sesalnikom, z izpihanim zrakom dvignete še ne posesan prah in drobne delce (ki veljajo za bolj alergene). Z BEAM Electrolux-ovim centralnim sesalnim sistemom iz vaših bivalnih prostorov odstranite 100 % umazanije, prahu, pršic, cvetnega prahu, prhljaja od živali in ostalih alergenov.

Velik motor in ohišje, omogočata BEAM-ovim sesalnikom, da ustvarijo do 50 % več sesalne moči na krtači kot klasičen sesalnik. BEAM centralni sesalnik ima samočistilni filter, ki ga je potrebno zamenjati (pri pogosti uporabi) na 6 let in velik rezervoar za umazanijo (cca. 15 l), ki ga je potrebno sprazniti 2-3 krat na leto. Sodobni centralni sesalniki za delovanje torej ne potrebujejo vrečk, ampak se umazanija nabira v rezervoarju, ki ga s centralnega sesalnika preprosto odstranite, vsebino stresete v koš za smeti in ga nato ponovno namestite. Klasični sesalniki pa imajo majhne filtre, ki jih je potrebno redno menjavati in majhne vrečke (cca. 3-6 l), ki so drage in jih je prav tako potrebno redno menjavati.

Centralni sesalni sistem BEAM odlikuje tudi dolga življenjska doba …
Eno izmed največjih prednosti sodobnega centralnega sesalnega sistema so prav gotovo dolge garancijske dobe posameznih komponent. Nepogrešljive pa so tudi nekatere druge prednosti, kot so dodatna vtičnica na centralnem sesalniku, ki investitorju omogoča prihranek pri inštalaciji dodatne vtičnice v prostoru, kjer je nameščen sesalnik. Vtičnica je lahko krmiljena, kar pomeni, da omogoča vse funkcionalnosti kot stenske tičnice, ali brez krmiljenja. Skrbno izbrani pripomočki in inovativni dodatki, uporabniku olajšajo in skrajšajo čas čiščenja. Vgradnja centralnega sesalnega sistema predstavlja dolgoročno investicijo, ki se investitorju zaradi dolgih življenjskih dob posameznih komponent, nizkih stroškov vzdrževanja in ugodnih cen, povrne že v nekaj letih.

Kako sistem deluje?

Pri BEAM centralnem sesalnem sistemu se ob inštalaciji vgrajujejo posebne PVC cevi z antistatičnim premazom, po katerih potuje 100 % posesanega prahu, smeti in alergenih delcev v centralni sesalnik, ki je nameščen nekje v kleti, shrambi ali garaži.

Za aktivacijo sistema vklopite lahko, gibljivo, sesalno cev v vtičnico in na ročaju cevi pritisnete na gumb za vklop/izklop. Za večino slovenskih domov je potrebna ena do dve vtičnici na etažo, kar v povprečju nanese nekje na štiri vtičnice. Lahka, gibljiva cev in sistem vtičnic vam tako omogoča povsem preprosto in priročno čiščenje.

  1. PVC cevi z antistatičnim premazom, ki so vgrajene v estrihe in stene povezujejo centralni sesalnik z vtičnicami (Vroom-om, WallyFlex-om, smetišnico …).
  2. Vtičnica, v katero se vklopi lahka, gibljiva, sesalna cev. Vtičnice so skrbno načrtovane, tako da lahko z minimalnim številom vtičnic in sesalno cevjo pokrijete celotno bivalno površino.
  3. Centralni sesalnik je nameščen nekje v kleti, garaži ali shrambi, tako da je oddaljen od bivalnih prostorov.
  4. Inovativni dodatki, kot so VacPan smetišnica (največkrat vgrajena pod omare ali kuhinjski pult), Vroom (največkrat vgrajen v kuhinji pod pomivalnim koritom ali v omaro), Wally (največkrat vgrajen v pralnici, kopalnici, ipd., na steno ali steno omare) in ostali, ki vam dodatno olajšajo vsakodnevno čiščenje.
  5. Velika izbira raznih nastavkov za čiščenje, kot so dolgi ozki nastavek, široki nastavek, čopasti nastavek, turbo ščetke za sedežne, krtače za živali, ipd.
  6. Posesan zrak z umazanijo potuje po ceveh v centralni sesalnik, kjer se umazanija nabira na dnu posode (zaradi posebne BEAM-ove ciklonske posode), ostali posesan zrak pa gre skozi poseben samočistilni filter in nato skozi izpušno rozeto iz hiše.

Izbor dodatkov in pripomočkov za udobno sesanje je izjemen!

Poleg tega, da je centralni sesalni sistem BEAM Elektrolux do 5x močnejši od klasičnega
sesalnika
(manj pogosto sesanje) ponuja tudi širok izbor dodatkov za udobno čiščenje. Vse opcije, ki so na voljo vam bodo ob ogledu na objektu tudi predstavili …

Inovativni dodatki, kot so VacPan smetišnica (največkrat vgrajena pod omare ali kuhinjski pult), Vroom (največkrat vgrajen v kuhinji pod pomivalnim koritom ali v omaro), Wally (največkrat vgrajen v pralnici, kopalnici, ipd., na steno ali steno omare), izvlečne cevi in ostali pripomočki vam dodatno olajšajo vsakodnevno čiščenje.

Robotski sesalnik s samočistilno postajo za centralni sesalni sistem …

Tudi za vse, ki se udobju čiščenja s pomočjo robotskega sesalnika, ne želimo odpovedati je poskrbljeno. Predstavljamo vam novost. Sesalnik TUBO ROBO TR800 z bazo za praznjenje s pomočjo centralnega sesalnega sistema, vgrajenim WiFi-jem in brezplačno aplikacijo za upravljanje. Ampak to pa še ni vse! Pri tej različici robotskega sesalnika vam rezervoarja za prah nikoli več ne bo potrebno prazniti! Praznjenje rezervoarja je avtomatsko, ko se TURBO ROBO zapelje na bazno postajo. Le ta je namreč priklopljena na centralni sesalni sistem in avtomatsko vključi centralni sesalnik, ko se robot vrne na postajo.

Kako poteka vgradnja centralnega sesalnega sistema?

Vgradnja je povsem enostavna in se izvede v dveh delih. Prvi del je inštalacija
v fazi gradnje ali obnove objekta (PVC cevi z antistatičnim premazom
se vgradijo v estrihe ali stene objekta). V drugi fazi pa se namestijo zunanje komponente, vključno s sesalno enoto. Celotna investicija (s centralnim sesalnikom vred) pa znaša od 1.300€ dalje.

Torej... V Približno 95 % obstoječih objektov - ne glede na starost objekta - je možna vgradnja centralnega sesalnega sistema. Za obstoječe objekte, ki se ne obnavljajo v celoti, se po navadi predvidi sistem z minimalno dolžino cevnega sistema in minimalnim številom vtičnic. Z namenom, da pride do čim manjšega posega v objekt in minimalnih stroškov. Pri vgradnji centralnega sesalnega sistema v obstoječ objekt je za izdelavo ponudbe in pozicioniranje vtičnic/centralnega sesalnika potreben ogled objekta. 

Če gradite, nameravate graditi ali prenavljate hišo, pokličite podjetje OMEGA d.o.o. in pripravili vam bodo brezplačno ponudbo za centralni sesalni sistem BEAM Electrolux. Zagotavljajo vam profesionalno izvedbo s strani tima za centralne sesalne sisteme BEAM Electrolux. Njihovi izkušeni komercialisti/projektanti pa vam bodo zagotovili profesionalno planiranje in svetovanje, izkušeni inštalaterji pa profesionalno izvedbo. V kolikor pa bi se odločili za samo vgradnjo vam (v poslan tloris objekta) vrišejo pozicije vtičnic in sesalnika ter pripravijo ponudbo za material, ki vključuje tudi (kot opcijo) ponudbo z montažo. V kolikor se odločite za samo vgradnjo vam prav tako pošljemo material po pošti s 24-urno dostavo. K materialu priložijo še kopijo navodil za inštalacijo s posebnimi opozorili pri montaži.

Kontakt ponudnika: Omega d.o.o.

Ljutomerska cesta 28, 9250 Gornja Radgona, Slovenija

T: +386 (0)2 561 1762 E: info@omegadoo.si

www.cistilnaoprema.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...