sreda, 29 novembra, 2023
DomaNa terasiLesena preobrazba vrta → PREJ IN POZNEJE

Lesena preobrazba vrta → PREJ IN POZNEJE

Med večstanovanjskim blokom in tovarniško halo, že več kot 150 let stoji mogočna meščanska hiša. Njen biser je ogromen in prostoren zahodni vrt. Naročnik, ki živi in dela v prvem nadstropju, je zunanji zeleni del želel izkoristiti za sprostitev po napornem delovniku. Potreboval je pokrito uporabniško rešitev - letno rezidenco s hitrejšim dostopom.

V 19. stoletju so drugače razmišljali o pripravi hrane in počitku kot danes.

Značilnosti takratne gradnje so bile simetrično oblikovanje, velike prostorske dimenzije, figuralno antično okrasje in balkon, ki služi kot nadstrešek nad glavnim vhodom. Od tam je bil mimo južne fasade tudi edini možni dostop na zahodni vrt, kjer je stala zidana antična pergola s trto. Hojo okoli hiše do vrta smo naročniku skrajšali z odprtino v nadstropju ter preko macesnovega stopnišča z ograjo, pot speljali direktno na vrt. Uporabniška rešitev je vnesla oblikovno razgibanost ter poskrbela za optično zmanjšanje objekta.

Lesena preobrazba vrta.

Letna bivalna rezidenca je primerna za celodnevne aktivnosti.

Bivanje v takšni enoti nudi ves potreben komfort, zato lahko v hišo vstopite samo za prenočevanje. Pokriti vrtni prostor, ki ga ločujejo stebri, ima na voljo jedilnico, kuhinjo s kaminom, shrambo in toaleto. Konstrukcijo iz lesa smo statično vpeli v kovinska sidrišča, objekt podeskali, pokrili s PVC folijo in zaključili z aluminijastimi obrobami. Shrambo in toaleto pa pozidali. Ker sta estetika in rešitev detajlov naročniku izjemno pomembna, smo pozornost namenili skritemu odvodnjavanju in elektroinštalacijam. LED svetila in diodne trakove smo vgradili v strop, stene ute in stopniščni ročaj. Dobili smo kakovostno ambientalno osvetlitev, ki jo lahko preko stikal in senzorjev gibanja reguliramo glede na svetilnost in čas vžiga. Funkcijsko smo zapolnili tudi nišo pod stopnicami: z vodnim koritom, macesnovimi omaricami s podpultnim hladilnikom in skrito jeklenko za dva kuhališča.

Letna bivalna rezidenca.

Včasih so znali ustaviti čas in vedeli kaj je druženje brez tehnologije.  

Kombinacija materialov lesa, kamna, keramike in zelenja poleg vključitve elementa vode in ognja, poskrbi za sprostitveno bivalno okolje. V mislih dodajte še ležalnike, hladilnik napolnite s hrano in pijačo ter zakurite kurišče. Zavetje mestne rezidence se lahko v družbi prijateljev in družine spremeni v ‘elektronski detox’ preteklosti: pripovedovanju o dnevnih dogodkih, pitju kave ob zvokih mesta, pečenju kostanja ali neposredno peke na žerjavici, prebiranju dobrih zgodb, prepevanju pesmi iz mladosti ter igranju domin in kart.

Zunanja jedilnica.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

Obnova dvižnih garažnih vrat

Predstavljamo vam edinstveno rešitev, s katero bodo stara dvižna garažna vrata dobila novo podobo. Postopek obnove je enostaven, hiter in v primerjavi z nakupom novih garažnih vrat tudi cenovno ugodnejši. Poglejte si to občutno razliko.

VIDEO VSEBINE

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA