Lesena preobrazba vrta → PREJ IN POZNEJE

Med večstanovanjskim blokom in tovarniško halo, že več kot 150 let stoji mogočna meščanska hiša. Njen biser je ogromen in prostoren zahodni vrt. Naročnik, ki živi in dela v prvem nadstropju, je zunanji zeleni del želel izkoristiti za sprostitev po napornem delovniku. Potreboval je pokrito uporabniško rešitev - letno rezidenco s hitrejšim dostopom.

V 19. stoletju so drugače razmišljali o pripravi hrane in počitku kot danes.

Značilnosti takratne gradnje so bile simetrično oblikovanje, velike prostorske dimenzije, figuralno antično okrasje in balkon, ki služi kot nadstrešek nad glavnim vhodom. Od tam je bil mimo južne fasade tudi edini možni dostop na zahodni vrt, kjer je stala zidana antična pergola s trto. Hojo okoli hiše do vrta smo naročniku skrajšali z odprtino v nadstropju ter preko macesnovega stopnišča z ograjo, pot speljali direktno na vrt. Uporabniška rešitev je vnesla oblikovno razgibanost ter poskrbela za optično zmanjšanje objekta.

Lesena preobrazba vrta.

Letna bivalna rezidenca je primerna za celodnevne aktivnosti.

Bivanje v takšni enoti nudi ves potreben komfort, zato lahko v hišo vstopite samo za prenočevanje. Pokriti vrtni prostor, ki ga ločujejo stebri, ima na voljo jedilnico, kuhinjo s kaminom, shrambo in toaleto. Konstrukcijo iz lesa smo statično vpeli v kovinska sidrišča, objekt podeskali, pokrili s PVC folijo in zaključili z aluminijastimi obrobami. Shrambo in toaleto pa pozidali. Ker sta estetika in rešitev detajlov naročniku izjemno pomembna, smo pozornost namenili skritemu odvodnjavanju in elektroinštalacijam. LED svetila in diodne trakove smo vgradili v strop, stene ute in stopniščni ročaj. Dobili smo kakovostno ambientalno osvetlitev, ki jo lahko preko stikal in senzorjev gibanja reguliramo glede na svetilnost in čas vžiga. Funkcijsko smo zapolnili tudi nišo pod stopnicami: z vodnim koritom, macesnovimi omaricami s podpultnim hladilnikom in skrito jeklenko za dva kuhališča.

Letna bivalna rezidenca.

Včasih so znali ustaviti čas in vedeli kaj je druženje brez tehnologije.  

Kombinacija materialov lesa, kamna, keramike in zelenja poleg vključitve elementa vode in ognja, poskrbi za sprostitveno bivalno okolje. V mislih dodajte še ležalnike, hladilnik napolnite s hrano in pijačo ter zakurite kurišče. Zavetje mestne rezidence se lahko v družbi prijateljev in družine spremeni v ‘elektronski detox’ preteklosti: pripovedovanju o dnevnih dogodkih, pitju kave ob zvokih mesta, pečenju kostanja ali neposredno peke na žerjavici, prebiranju dobrih zgodb, prepevanju pesmi iz mladosti ter igranju domin in kart.

Zunanja jedilnica.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon in muzej na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title