nedelja, 2 oktobra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaInovativna rešitev ogrevanja na lesno biomaso

Inovativna rešitev ogrevanja na lesno biomaso

Slovenija je ena izmed najbolj pogozdenih držav v Evropi. Zato ne preseneča podatek, da je lesna biomasa, ki je v obliki drv, lesnih sekancev in lesnih pelet, najbolj priljubljen vir obnovljive energije pri nas. Tovrstnega vira energije kljub temu ne izrabljamo v tolikšni meri, kot bi ga lahko.

Uplinjevalni kotel na polena UKP SMART s pametnim nadzorom


V prvi vrsti je prednost ogrevanja na biomaso njena dosegljivost. Veliko Slovencev ima namreč na razpolago svoj gozd ali nekoga, ki je lastnik gozda in mu ta po nižji ceni proda ali podari drva. Druga prednost je cenovna ugodnost in delna avtonomija glede kurjave.
Iz navedenih razlogov so v podjetju Seltron razvili nov, varčen in cenovno zelo atraktiven uplinjevalni kotel na polena UKP Smart, za katerega je možna pridobitev EKO SKLAD subvencije. Slednji združuje robustnost in dolgoživost s svojim bogato dimenzioniranim toplotnim izmenjevalcem in velikim kuriščem ter varčnost in sodoben način upravljanja s serijsko integrirano lambda sondo in možnostjo oddaljenega nadzora preko pametnega telefona z aplikacijo SeltronHome.

Kotel na polena UKP SMART ima odlične lastnosti

Kotel UKP Smart dosega zavidljive izkoristke, ki segajo tudi do 92 %, kar ga uvršča med najbolj varčne kotle na trgu v tem segmentu.
Kotel UKP Smart je opremljen s posebej zanj razvitim regulatorjem Seltron BXD. Regulator vodi delovanje kotla z lambda sondo, omogoča varovanje povratka, varovanje kotla pred pregrevanjem, hitro polnjenje zalogovnika toplote in modulirano vodenje hitrosti ventilatorja.

Celotna nalagalna komora je obložena s paneli iz nerjavečega jekla, ki so odporni na visoke temperature in korozijo. Paneli v komori ne izboljšajo samo delovanja kotla, ampak tudi izredno poenostavijo samo vzdrževanje in čiščenje kotla ter podaljšajo njegovo življenjsko dobo. Panele je možno odstraniti in zamenjati z novimi.

Uplinjevalni kotel na polena Seltron UKP Smart odlikuje še veliko drugih domiselnih in koristnih detajlov. Na primer, dvojna vrata, ki nudijo bistveno boljšo toplotno izolativnost kotla, kar poveča učinkovitost delovanja, hkrati pa zmanjšuje nezaželeno pregrevanje kotlovnice. Ali pa odsesavanje dimnih plinov, kadar so vrata kotla odprta in tako preprečeno izhajanje dimnih plinov in vonja v prostor.

Zelo koristna lastnost uplinjevalnega kotla na polena Seltron UKP Smart v dobi mobilnih naprav in splošno dostopnega interneta, pa je možnost integracije njegove regulacije v storitev SeltronHome.
S pomočjo SeltronHome storitve je vsem uporabnikom omogočena možnost oddaljenega upravljanja ogrevanja, kar prinaša večje udobje in nižje stroške.

V podjetju Seltron vam nudijo sodoben in na vaše potrebe prilagojen uplinjevalni
kotel na polena UKP Smart in se veselijo vašega obiska v Centru varčnega ogrevanja na Tržaški cesti 85 A, v Mariboru. Za dodatne informacije so vam na voljo na brezplačni telefonski številki 080 13 55. Z veseljem vam bodo pomagali poiskati najboljšo rešitev.


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...