Lesena preobrazba terase→ PREJ IN POZNEJE

V soseski dvokapnic bivalno klimo določa bližina Kamniško-Savinjskih Alp. Tam je na žgočem soncu zrasel gorski macesen uporabljen pri gradnji nadstreška na terasi. Zaradi globokega koreninskega sistema se macesnove drevesne lastnosti odražajo v trpežni, elastični konstrukciji in odpornosti na pozebe in mraz. S promocijo lesene dobe in vgradnjo lokalnega lesa želimo drevesne funkcije preslikati v hiše slovenskih družin.

Bivalni nadstandard so naši zunanji prostori.

Zaradi sodobnega življenjskega sloga veliko časa preživimo v zaprtih prostorih, zato prostočasne (tudi službene) aktivnosti premikamo navzven. Osrednji povezovalni prostor za druženje in sprostitvene dejavnosti je običajno terasa. Ker je bila izpostavljena in s hišno nišo le delno zaščitena, njena razširitev predstavlja logično nadgradnjo. Lesena konstrukcija z ravno streho je spodaj zaprta z montažnim stropom, zgoraj pa zaščitena s folijo in srebrno aluminijasto pločevino. Prostor pod nadstreškom je postal podaljšek notranjosti oz. zunanja jedilnica z letno kuhinjo.

Lesena terasa

Vroča JZ lega pogojuje obvezno senčenje.

Tridelna macesnova senčila, s fiksnim in dvema premičnima kriloma so gosto letvičena. Primarni namen je preprečevanje pregrevanja terase in zaustavljanje močnih zahodnih vetrov in padavin. Vrt je usmerjen proti prometni ulici, zato je sekundarna funkcija zastiranje pogledov s ceste. Za naravno senčenje poskrbi olesenela vzpenjavka na pergoli. Minimalizem z ravnimi linijami narekujejo skriti sistem odvodnjavanja, integrirana vodila ter nevidno sidranje kovinskih nosilcev.

Tridelna macesnova senčila

Komplementarnost terase je njena okolica.

Oljeni macesnovini se v barvnih odtenkih od rumene do rdeče pridružuje viseči stol, vrtna garnitura, kamnito-lesena kuhinjska niša ter keramični žar. Dopolnjujoče nasprotje je modro-zeleni razgled izpod nadstreška, ki ga aktivna družina skupaj s psom dopolnjuje z vzponi nad drevesno mejo. Tam pa na visoki nadmorski višini srečuje rastoče macesnove viharnike, ki kljubujejo vetru, ledu in strelam.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title