nedelja, 2 oktobra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaLesena preobrazba terase→ PREJ IN POZNEJE

Lesena preobrazba terase→ PREJ IN POZNEJE

Bivalni nadstandard so naši zunanji prostori.

Zaradi sodobnega življenjskega sloga veliko časa preživimo v zaprtih prostorih, zato prostočasne (tudi službene) aktivnosti premikamo navzven. Osrednji povezovalni prostor za druženje in sprostitvene dejavnosti je običajno terasa. Ker je bila izpostavljena in s hišno nišo le delno zaščitena, njena razširitev predstavlja logično nadgradnjo. Lesena konstrukcija z ravno streho je spodaj zaprta z montažnim stropom, zgoraj pa zaščitena s folijo in srebrno aluminijasto pločevino. Prostor pod nadstreškom je postal podaljšek notranjosti oz. zunanja jedilnica z letno kuhinjo.

Lesena terasa

Vroča JZ lega pogojuje obvezno senčenje.

Tridelna macesnova senčila, s fiksnim in dvema premičnima kriloma so gosto letvičena. Primarni namen je preprečevanje pregrevanja terase in zaustavljanje močnih zahodnih vetrov in padavin. Vrt je usmerjen proti prometni ulici, zato je sekundarna funkcija zastiranje pogledov s ceste. Za naravno senčenje poskrbi olesenela vzpenjavka na pergoli. Minimalizem z ravnimi linijami narekujejo skriti sistem odvodnjavanja, integrirana vodila ter nevidno sidranje kovinskih nosilcev.

Tridelna macesnova senčila

Komplementarnost terase je njena okolica.

Oljeni macesnovini se v barvnih odtenkih od rumene do rdeče pridružuje viseči stol, vrtna garnitura, kamnito-lesena kuhinjska niša ter keramični žar. Dopolnjujoče nasprotje je modro-zeleni razgled izpod nadstreška, ki ga aktivna družina skupaj s psom dopolnjuje z vzponi nad drevesno mejo. Tam pa na visoki nadmorski višini srečuje rastoče macesnove viharnike, ki kljubujejo vetru, ledu in strelam.

LESENA ZUNANJA PREOBRAZBA Z MIZARSTVOM KOS

V Mizarstvu Kos največjo pozornost namenjajo željam in potrebam naročnikov, saj verjamejo, da le rešitve in izdelki, zasnovani s celostnim pristopom, trajno izboljšajo kakovost bivanja.

Z veseljem vas povabimo na obisk v naš razstavni salon na Veliko Presko, kjer si boste ogledali podrobnosti številnih že izvedenih projektov in se seznanili z različnimi možnostmi za ureditev vaše situacije.

KONTAKT: Mizarstvo Kos d.o.o., Velika Preska 1, 1272 Polšnik

051 615 020, 041 615 020, info@mizarstvo-kos.si

www.mizarstvo-kos.si I www.zunanjaureditev.com I www.lesarius.si

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...