Multipor – ogljično nevtralna toplotna izolacija

Predstavljamo vam inovativno in podnebno nevtralno blagovno znamko toplotne izolacije Multipor. Gre za izjemno rešitev!

Predstavljamo vam inovativno in podnebno nevtralno blagovno znamko toplotne izolacije Multipor. Multipor je zračni izolacijski material, ki ne zagotavlja le zdrave bivalne klime v objektu. Zahvaljujoč svoji sposobnosti filtriranja in kompenzaciji ogljika, omogoča tudi okolju, da globoko zadiha. Multipor plošče so odlična rešitev tako za novogradnje kot energetske sanacije. Primerne so za vse, ki prisegate na najvišjo požarno varnost in naravne gradbene materiale. Z Multipor toplotno izolacijskimi ploščami lahko izolirate fasado, stene iz notranje strani, strop v garaži ali ravno streho. Gre za izjemno rešitev!

Skupina Xella želi v okviru zaveze boja proti podnebnim spremembam strankam ponuditi priložnost, da lahko s pravilno izbiro trajnostnih materialov izmerijo svoj osebni prispevek k blaženju podnebnih sprememb pri gradnji ali obnovi. Zato bo Xella izravnavala izpuste CO2 pri proizvodnji toplotne izolacije Multipor®, s čimer bo ta postala prva ogljično nevtralna Xellina blagovna znamka.

Izolirajte vašo fasado

Predstavljamo edinstvene Multipor plošče za kontaktno fasado. Masivne plošče, ki ne vsebujejo vlaken in ne dražijo dihalnih poti. 

Prepričajte se o odličnih lastnostih, ki vam jih ponuja toplotna izolacija Multipor za fasade. Spoznajte idealno rešitev za zmanjšanje toplotnih mostov. Spoznajte Multipor, sodobno rešitev za izvedbo vaše fasade.

Xella je svoje cilje na področju trajnosti oblikovala leta 2020 in se zavezala, da bo zmanjšala intenzivnost izpustov CO2 za 30 % v obdobju od leta 2019 do leta 2030 na vseh področjih poslovanja. Skupina Xella si tako s svojimi gradbenimi in izolacijskimi materiali ves čas prizadeva izboljšati ogljični odtis stavb skozi njihovo celotno življenjsko dobo.

Skladno s spremembami je Xella spremenila podobo znamke Multipor, ki ga proizvaja v Nemčiji: od zdaj naprej je Multipor oblečen v zeleno, od logotipa do embalažne folije. Nova podoba blagovne znamke Multipor ponazarja, da ekološko razmišljanje in delovanje pri Xelli ni nov trend, ampak je zasidrano v samem jedru podjetja. Mineralne izolacijske plošče Multipor se lahko pohvalijo z odličnimi izolacijskimi lastnostmi, pomagajo zmanjšati energetsko potrebo po ogrevanju oziroma hlajenju stavb ter zagotavljajo uravnoteženo notranjo klimo in tako omogočajo bolj zdrave življenjske pogoje. »Nova celostna podoba Multipor krepi identiteto znamke in izpostavlja njene trajnostne lastnosti,« pravi Martin Kindt, vodja inovativnega in strateškega trženja pri Skupini Xella.

Izolirajte zidove z notranje stran

Multipor plošče za notranjo izolacijo zidov so odlična rešitev za energetsko prenovo starejših objektov brez posega v izgled fasade. 

Na notranje stene ali stropove jih namestimo enostavno, brez dodatne podkonstrukcije in brez parne zapore (brez folije). Spoznajte to edinstveno rešitev za energetsko sanacijo zidov iz notranje strani.

Poleg tega, da ima Multipor izjemne lastnosti: negorljivost, paroprepustnost in kapilarno aktivnost, je za Multipor značilno predvsem to, da ga je mogoče 100-odstotno reciklirati, zahvaljujoč izključno mineralni sestavi. Plošče Multipor so narejene iz naravnih surovin, ki ne vsebujejo vlaken ali drugih škodljivih snovi. Zaradi posebnih lastnosti materiala so mineralne izolacijske plošče Multipor trajnostna in pametna izbira za vse vrste gradnje od kleti do strehe, pa naj gre za adaptacijo ali novogradnjo, za stanovanjske, poslovne in industrijske objekte. Toplotna izolacija Multipor je že leta 2008 prejela certifikat NaturePlus, ki ga izdaja mednarodno združenje za trajnostno gradnjo natureplus e.v. s sedežem v Nemčiji.

Ključne prednosti prednostih znamke Multipor:

● Multipor ustvarja varno in zdravo okolje z mislijo na prihodnje generacije.

● Multipor poskrbi za čisto vest, saj zmanjša vaš ogljični odtis.

● Multipor mi z zagotavljanjem visokokakovostnih gradbenih materialov, ki spreminjajo svet na bolje, omogoča življenje v domu z visoko vrednostjo.

● Multipor na dolgi rok zniža stroške energije in poslovanja.

● Multipor pripomore k boljšemu zdravju, ker ne vsebuje vlaken niti škodljvih ali alergenih snovi.

● Multipor kot trajnostni material poveča finančno vrednost doma.

Izolirajte strop v garaži

Multipor plošče za izolacijo stropa v kleti ali garaži zagotavljajo čisto, hitro in enostavno izvedbo toplotne izolacije brez sidranja.

Zagotovite si izboljšano klimo v zgornjih prostorih, hkrati pa z negorljivimi Multipor ploščami poskrbite tudi za optimalno požarno varnost. Preverite!

Multipor je mineralna, ekološka in negorljiva toplotna izolacija, ki je že od leta 1999 eden od najboljših sistemov v svojem razredu. Plošče so izdelane na okoljsko trajnosten in energetsko učinkovit način iz mineralnih surovin (apnenca, peska, cementa in vode) in brez dodatka vlaken, plastike ali strupenih snovi. Ostanke obdelave je mogoče v celoti reciklirati. Za razliko od drugih izolacijskih materialov Multipor plošče ne povzročajo težav z odlaganjem v primeru poznejše adaptacije. Mineralne izolacijske plošče Multipor so prejele okoljsko deklaracijo na podlagi mednarodnega standarda ISO 14025.

👉 Preverite več o uporabi Multipor toplotno izolacijski plošč.

Izolirajte ravno sreho

Multipor plošče so primerne tudi za pohodne površine. Možna je kombinacija z vsemi običajnimi materiali za ravno streho.

Multipor plošče so izredno tlačno trdne in vodoodbojne in tako zelo primerne za izolacijo ravnih streh. So ena izmed najboljših rešitev za izolacijo ravnih pohodnih in nepohodnih površin. Več najdete TUKAJ!

Xella Slovenija je, kot del skupine Xella Group, zavezana k trajnosti in ekološki proizvodnji gradbenega materiala Ytong. Družba Xella porobeton SI proizvaja in prodaja gradbeni material Ytong že od leta 1977. Beli gradbeni material porobeton, je eden izmed bolj prepoznavnih gradbenih materialov na svetu, ki je v uporabi v gradbeništvu že vse od leta 1923. Poleg proizvodnje različnih elementov iz porobetona, družba Xella Slovenija pod svojim okriljem trži in prodaja tudi silikatne zidake Silka, mineralno toplotno izolacijo Multipor in armiranoporobetonske plošče Hebel. Leta 2019 je tovarna iz Kisovca prejela Okoljsko nagrado za najboljši okoljski postopek, saj se z učinkovitim izkoriščanjem odvečne procesne toplote, reciklažo surovin in drugimi procesnimi rešitvami uvršča med tovarne z najučinkovitejšo in okolju prijazno proizvodnjo gradbenega materiala Ytong.

👉 Za več informacij o podjetju Xella obiščite: www.xella.si

Pomembno: Zakaj govorimo o podnebni nevtralnosti? Izdelki in dejavnosti so podnebno nevtralni, če ne povzročajo nobenih izpustov toplogrednih plinov,
kar pomeni, da ne vplivajo na podnebje. Podnebno nevtralnost je mogoče doseči, če izpuste CO2 zmanjšamo na minimum, preostale izpuste CO2, ki se jim ni mogoče izogniti, pa izravnamo z ukrepi zavarovanje podnebja.

Skupina Xella želi pozitivno vplivati na okolje in podnebje tako s trajnostnimi in energetsko učinkovitimi gradbenimi in izolacijskimi materiali, kakor tudi s svojimi ravnanji.

Zmanjšanje in izravnava izpustov CO2 Xella želi pomembno prispevati k zmanjševanju izpustov CO2 in s tem k varovanju podnebja. Eden od glavnih ciljev je zmanjšanje intenzivnosti izpustov CO2 za 30 % do leta 2030. Več podrobnosti o naši strategiji ESG in trajnosti si lahko preberete na xella.si. Pri blagovni znamki Multipor gremo z izravnavo izpustov CO2 naših izdelkov in dodatkov Multipor še korak dlje. Skupaj z našim partnerjem za izravnavo ClimatePartner smo izmerili ogljične izpuste, do katerih pride pri proizvodnji plošč Multipor od surovin, embalaže, logistike do odlaganja, ter izravnali vse izpuste CO2, ki se jim ni mogoče izogniti, s podpiranjem projektov za podnebne ukrepe. Ti projekti zmanjšujejo izpuste CO2, na primer s pogozdovanjem ali nadomeščanjem škodljivih tehnologij z alternativami, ki so prijazne do podnebja, in so certificirani po mednarodnih standardih.

Več o Multipor – Ogljično nevtralni blagovni znamki in več o tem kaj je ogljična izravnava preverite na pdf dokumentu TUKAJ.

Vas zanima kako poteka vgradnja Mutipor tolplotno izolacijskih plošč?

Oglejte si videoprispevek 👇

Kontakt za več informacij:

Tel.: 03 56 60 300

Internet: www.mutipor.si 
E-pošta: info.si@xella.com

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title