window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-35NFC81GP1');

Naj bo svetlo s FAKRO strešnimi okni

Preureditev podstrešja velja za eno najcenejših možnosti za rešitev stanovanjskega problema. Za takšno rešitev se najpogosteje odločajo mlade družine, prav tako pa je ta možnost pogosto tudi najenostavnejša in prav tako najcenejša pot do lastnih poslovnih ali zasebnih delovnih prostorov. Dobro namreč vemo, da je prostorov običajno prej premalo kot preveč.

Bivanje pod »poševno streho« je nekoliko drugačno in posebno, s številnimi edinstvenimi kotički, ki vse skupaj naredijo zanimivejše in bolj eksotično.

Da pa bi lahko uživali v vsem tem je potrebno izpostaviti, da so v podstrešnih stanovanjih izjemno pomemben element okna, ki nam omogočajo prepotrebno naravno osvetlitev ter zračenje. Res je, da so frčade na pogled všečne, pa vendar ne dajejo toliko svetlobe kot je dajejo strešna okna, zato so le-ta prav gotovo boljša izbira.

Predstavljamo posebno balkonsko strešno okno FAKRO 

Novo okno iz družine velikih, dolgih strešnih oken FAKRO lepo poveže prostor z zunanjim svetom. Za veliko svežega zraka, sončnih žarkov in užitek v neomejenem razgledu vsekakor priporočamo tole izvedbo strešnih oken. Poleg vsega pa lahko z njimi tudi zelo praktično prezračimo svojo posteljnino, obleko itd., obe odprti krili namreč tvorita prijeten balkon in omogočata enostaven izstop iz prostora. Upravljanje je zaradi kljuke na spodnjem delu krila enostavno, sistem nudi tri stopnje zapiranja. Zaradi enostavnega obračanja krila okoli sredinske osi do 160° pa sistem zagotavlja tudi enostavno čiščenje stekla. Dovoljen strešni naklon za montažo balkonskega strešnega okna znaša od 35 – 55°. Stranski ograji se avtomatsko zložita v okensko konstrukcijo in sta skriti pod pokrivnimi pločevinami. Ograji na strehi nista vidni, zato je zaprto balkonsko okno po obliki povsem enako vsem ostalim strešnim oknom.

In kaj pravite na TOLE mansardo? Vgrajena so strešna okna FAKRO z dvignjeno osjo.

Vgrajeno dvokrilno okno FAKRO z dvignjeno osjo. Zgornje gibljivo krilo se odpira z obračanjem okoli svoje osi, spodnje krilo pa je fiksno. Prednost predstavljene rešitve je večja steklena površina, zato namestitev dveh posameznih oken enega nad drugim ni več potrebno. Sistem nudi možnost uporabe električnega krmiljenja. Vgradite pa jih lahko pri strešnem naklonu 25 – 65°.

👀 Oglejte si še tale VIDEO:

S FAKRO dolgimi strešnimi okni so povsem nadomestili kombinirano vertikalno vgradnjo več manjših oken, ki je dražja in ki zaradi preklad med okni omejuje vidno polje. Njihovo najdaljše strešno okno tako meri kar 255 cm! Z njimi si lahko »pričarate« zimski vrt tudi pod vašo streho.

Zakaj ravno strešna okna Fakro?

Razlogov je ogromno, predstavili vam bomo samo nekaj najbolj očitnih.

👉 Višje vgrajeno okno predstavlja optimalnejšo osvetlitev prostora. Prav zaradi tega so kljuko za odpiranje namestili spodaj.

👉 Ker so v kakovost popolnoma prepričani, vam na okna nudijo zelo dolgo garancijsko dobo: splošno 10 let, z možnostjo podaljšanja na 20 let, na okovje 20 let, na stekla v primeru toče do 30 let.

👉 Njihovo kakovost dokazuje tudi certifikat TÜV, ki  ga je izdal svetovno znan nemški instituta, za kakovost, ki ves čas nadzira njihovo proizvodnjo.

Za zračenje je poskrbljeno!

V večino oken so vgradili samostojne zračnike za zračenje prostorov tudi takrat, ko imamo okna zaprta. Dovod svežega zraka se uravnava samodejno glede na zunanje vremenske pogoje. Ta prednost pride do izraza zlasti v zimskem času pri vdoru hladnega zraka v prostor. Naših zračnikov ni potrebno vedno zapirati.

Skoraj vsi modeli strešnih oken FAKRO imajo protivlomno zaščito. Nikdar ne vemo, kdaj nam to lahko pride prav. Pri razvoju so veliko razmišljali tudi o varnosti malih otrok, zato so oknom namestili kljuke s ključavnico in elemente, ki omejujejo odpiranje okenskih kril. Skrbi, da bi otroci odtavali na streho so tako povsem odveč. Izbirate lahko med različnimi materiali, kot sta les in PVC.

Dodatne video prispevke si lahko ogledate TUKAJ.

Prelistajte katalog strešnih oken FAKRO.

Oglejte si vse izvedbe strešnih oken FAKRO in čudovito paleto senčil za vaša strešna okna. KLIK TUKAJ

Ker je primarna funkcija strešnih oken osvetlitev z naravno svetlobo, sta njihovo število in razporeditev v prostoru zelo pomembna. Da boste iz tega potegnili največ kar se da, vam strokovnjaki podjetja FAKRO, TIM MACLER d.o.o. z veseljem pomagajo in svetujejo.

Kontaktirajte ponudnika: TIM MACLER d.o.o., Ob železnici 3, 3000 Celje.

Pokličite:  041 949 496 (Luka)  I  T: 041 630 548 (Metod)

www.fakro-okna.si  I  fakro@siol.net
FB: Fakro

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]