Trije edinstveni suhomontažni sistemi ogrevanja in hlajenja, ki jih je dobro spoznati!

Predstavljamo vam edinstven sistem za suhomontažno vgradnjo talnega, stropnega ali stenskega ogrevanja. Variomodul sistem je novost na slovenskem trgu. Namenjen pa je tako gretju kot hlajenju prostorov, kar pomeni da lahko z njim poleti svoj dom tudi prijetno ohladite. Sistem je energetsko varčen in enostaven za vgradnjo. Zaradi svoje majhne debeline so moduli hitro odzivni. Tla, stene ali strop tako hitro prijetno in toplo površino, poleti pa vas lahko tudi varčno hladijo. Njegovo obratovanje v funkciji hlajenja pa je namreč cenejše kot hlajenje s klimatskimi napravami. Ker je sistem suhomontažen, nam zagotavlja nežno renovacijo starejših zgradb. Gre za nizko temperaturen sistem in je zato idealen za ogrevanje s toplotnimi črpalkami, solarno tehnologijo in za ogrevanje na biomaso (trda goriva) in plin. Več preverite 👇

Modularna tla. Modularna stena.
Modularni strop.

7 ključnih prednosti unikatnega suhomontažnega sistema:
• Gre za SUPER PRILAGODLJIV suhomontažni sistem.
• Omogoča varčno, ploskovno GRETJE/HLAJENJE tal, sten in stropov.
• Kompleten sistem je dobavljiv iz strani enega dobavitelja.
• Stroški obratovanja so, zaradi nizkotemperaturnega sistema, nizki.
• Njegovo delovanje je ekološko in absolutno brez neprijetnega hrupa med obratovanjem
• Zahvaljujoč udobni sevalni energiji zagotavlja prijetno in zdravo bivalno klimo.
• Na sistem je zagotovljena 10 letna garancija!

SuperTanko Talno Gretje. Njegova debelina znaša le 20 mm in je zato izjemno odzivno!

Talno gretje ponuja učinkovito in energijsko varčno ogrevanje. Z debelino le 20 mm je Modularno Talno gretje Variokomp idealna izbira za adaptacije, suhe estrihe in povsod, kjer je potrebna hitra odzivnost. Prijetna toplota Variokomp sistema v trenutku pretvori hladna tla v udobno bivalno površino. Zaradi majhne debeline so cevi tik pod površino tal in se tla ogrejejo zelo hitro. Zaradi tega je Variokomp talno gretje zelo primerno za prehodna obdobja, kjer se temperatura zraka v prostoru hitro spreminja.

Variothermov sistem kompaktnega talnega gretja Variocomp zagotavlja izjemno udobje. Ne le da je idealen za suhomontažne konstrukcije, ampak tudi za nežne adaptacije starejših objektov in za pod, kjer ni prostora za cementne estrihe. Kakšne pa so idealne talne obloge za talno gretje Variocomp? Izberete lahko katerokoli talno oblogo želite in jo montirate direktno na VarioKomp talno gretje, kot na primer kamen, les, keramične ploščice, Linolej ali tekstilno oblogo. Pomembno je upoštevati toplotno prevodnost talne obloge in seveda navodila proizvajalca talne obloge.

👀 Oglejte si brošuro in preverite več o sistemu super tankega talnega gretja.

Sistem Modulnega stenskega gretja je idealen za prenove prostorov. 

Stensko ogrevanje se pokaže kot nadvse praktična rešitve predvsem takrat, kadar ogrevanja ne moremo vgraditi v tla ali pa smo tla in talne obloge pred kratkim že obnovili, Vgrajuje pa se tudi v primeru, ko samo talne površine ne bi zadoščale za učinkovito ogrevanje prostora. Poleg tega pa se (napram radiatorskemu ogrevanju) poveča še izkoristek prostora. Variomodul sistem je sestavljen iz mavčnovlaknenih plošč Fermacell debeline 18mm, v katere so cevi za gretje oz. hlajenje že vgrajene. Več različnih oblik plošč, z različno ogrevalno površino oz. obliko, zagotavlja racionalno postavitev v še tako razgiban prostor. Modularna stena nudi pomembne prednosti saj je nizkotemperaturno stensko gretje poznano kot najbolj udobna in zdrava oblika ogrevanja. Sistem Modulnega stenskega gretja je idealen partner nežnih renovacij. Fleksibilni sistem panelov se lahko prilagodi vsem strešnim konstrukcijam, lahko se prilagaja individualnim zahtevam posameznika, arhitektom ter izvajalcem.

Uporaba Variomodul plošč stenskega ogrevanja se uporablja za ogrevanje in tudi za hlajenje prostorov, slednje se še posebej dobro vse izkaže na površinah, ki se močno pregrevajo, na primer pri strešnih konstrukcijah in lahkih montažnih stenskih konstrukcijah ter v mansardnih stanovanjih, kjer  je pregrevanje strehe kar izrazit problem.

👀 Oglejte si brošuro, standardne velikosti in navodila za montažo. Preverite več o sistemu stenskega ogrevanja (in hlajenja).

Modularni strop. Z ali brez akustike 👇

V stropne obloge se lahko integrira tudi sistem ogrevanja s toplo vodo. Isti sistem lahko uporabljamo tudi za hlajenje. Ogrevalno-hladilni stropi so lahko nameščeni neposredno na stropno ali strešno konstrukcijo, lahko so spuščeni monolitni stropi ali spuščeni modularni/rasterski stropi, pri katerih so posamezne stropne plošče demontažne. Variotherm suhomontažni sistemi stropnega gretja ali hlajenja so idealni za skeletno grajene objekte, montažne hiše, mansarde in adaptacije. Gre za zelo energijsko varčne nizkoenergijske sisteme, ki vam hkrati omogočajo tako gretje kot hlajenje, poleg tega jih odlikuje hitra in enostavna montaža. Vsi Variotherm Modularni stropi so dobavljivi z gladko ali pa perforirano akustično površino. V kombinaciji z že tovarniško vgrajenim stropnim gretjem in hlajenjem, si zagotovite zelo udobno in prijetno delovno ali bivalno okolje. Hladilni sistem je v primerjavi s klimatskimi napravami tih in ne povzroča prepiha. Prav tako se hitro povrne strošek investicije, saj je njegovo obratovanje cenejše kot hlajenje s klimatskimi napravami. Ker je suhomontažen, omogoča tudi nežno renovacijo starejših zgradb. Stropno gretje oziroma hlajenje je nizkotemperaturni sistem, zato je idealen za ogrevanje s toplotnimi črpalkami, solarno tehnologijo in biomaso.

👀 Oglejte si brošuro, standardne velikosti in navodila za montažo. Preverite več o sistemu stropnega ogrevanja (in hlajenja).

Izdelek zastopa in prodaja TRGOVINA KALCER:
info@kalcer.si, www.kalcer.si
TRZIN: 01 724 67 70
NOVO MESTO: 07 371 90 90
MARIBOR: 02 320 74 20

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title