četrtek, 30 junija, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaOdsesavanje v industriji

Odsesavanje v industriji

Industrijsko odsesavanje se uporablja v industriji za sesanje specifične snovi, večjih površin ali večjih kosov, kot tudi za vakuumski transport snovi med proizvodnimi linijami. V industrijah kot so kovinska, živilska, farmacevtska, kemična, tekstilna industrija ali opekarna so nepogrešljivi, saj lahko delajo brez prestanka. Kjer se v proizvodnem procesu ustvarja prah, emulzija, opilki ali kakšen drug odpadni material zadevo rešujemo z avtomatskim odsesavanjem na sami proizvodnji liniji.

 

Industrijske sesalnike razlikujemo po številu in moči motorjev, sesalni glavi, načinu pogona stroja, vrsti sesanju delcev in snovi ter po posebnih varnostnih ukrepih, kjer je prepovedana uporaba električnih strojev in premičnih delov (atex). Delijo se na enofazne sesalnike, trifazne sesalnike, sesalnike za eksplozivna okolja (atex), sesalnike za olja in tekočine, sesalnike namenjene farmacevtskim in prehrambnim obratom in industrijam (white line), sesalnike centralnih sistemov in pnevmatske transporterje.

 

 

Prednost industrijskih sesalnikov je tudi sestavljanju, dodajanju in menjavanju pripomočkov in rezervnih delov, ki so med seboj poenoteni in so kompatibilni z vsemi industrijskimi sesalniki. Pri izbiri moramo biti pozorni na karakteristike medija, ki se odsesava, količino medija, dimenzije in območje uporabe (atex).

 

 

Delavcem je potrebno zagotoviti varen delovni prostor in ker prah negativno vpliva na naše zdravje je potrebno problematiko pršenja pravilno rešiti. Največ prahu se generira v panogah, ki se ukvarjajo z brušenjem, poliranjem, izdelavo lesenih izdelkov, poliranjem, živilsko industrijo ipd. Najustreznejša zaščita je odsesavanje prahu in ustrezno prezračevanje prostorov.

 

 

Pravilen način odstranjevanja prašnih delcev bo pripomogel k bolj čistemu delovnemu prostoru in posledično zmanjšanim stroškov čiščenja. Priporočamo uporabo sesalnikov, namenjenih industrijskemu odsesavanju delcev. Sesalnik za sesanje snovi in delcev deluje na električni pogon ali zrak s pomočjo podtlaka preko filtrov, ventilatorjev ali venturijevega principa. Težji deli snovi se tako posedajo v zbirni posodi, medtem ko lažji delci sledijo zračnemu toku skozi filtre, ki ustavijo še preostale mikro delce, da izstopi prečiščen zrak.

 

 

Kateri sesalnik potrebujemo, se odločimo glede na delovne pogoje, pogostost uporabe, hitrost in moč delovanja, zanesljivost, učinkovitost, možnosti namestitve in mere sesalnika ter čim enostavnejše čiščenje in vzdrževanje. Na podlagi vseh danih možnosti se odločimo med profesionalnim in industrijskim sesalnikom.
Profesionalni sesalniki so namenjeni čistilnim servisom, delavnicam in manjšim proizvodnjam, so še vedno dovolj lahki, ekonomični in enostavni za uporabo tudi za več sesanja in na večjih površinah.

 

 


Industrijski sesalniki so namenjeni za potrebe, ki ostale presegajo, so bolj robustni in močnejši, z večjimi in boljšimi filtri, v različnih izvedbah glede na potrebo industrije in so primerni v industrijah in večjih obratih (farmacevtska, kemična, prehrambna, gradbena, metalurška, letalska, keramična, tobačna, elektronska, energetska, ladjedelniška, zlatarska, optična, termohidravlična, transportna, barvna, steklarska, tekstilna, drevesna, gumarska, plastična, avtomobilska, tiskarska, kozmetična, medicinska), uporablja se jih tudi za posebne namene, kjer je potrebna posebna dodatna oprema in dodatni varnostni ukrepi.

 

 

Pri pravilni izbiri primernega sesalnika glede na vaše potrebe in prostor vam bodo pomagali specialisti iz podjetja Bent excellent.

Kontaktirajte jih na telefon 01 589 63 30 ali preko e-pošte na prodaja@bent.si

 


 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed trendov za industrijo in obrt, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vašo poslovno zgradbo, hišo ali okolico urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite s svežimi novostmi in rešitvami za področje gradnje in obnove.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

Bent pripomočki za pranje vašega jeklenega konjička 👌

Spoznajte odličen stroj za čiščenje teras in bazenov [Motorscrubber]

Suženj ključev – nič več! Rešitev za naknadno vgradnjo 😮

Epoksidni tlaki vse večji trend! 👀

23 Vrhunskih REŠITEV Za Sodoben Dom In Sanjsko Teraso

 

🤩 Za še več aktualnih rešitev za gradnjo ali obnovo vašega doma in zunanjo ureditev obišči vstopno mesto KLIK TUKAJ

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge