petek, 2 decembra, 2022
DomaMoj domSodobne kaminske peči

Sodobne kaminske peči [NOVOSTI, ki prepričajo]

Kaminske peči Lokaterm se s svojo tehnično dovršenostjo, ekološko varnostjo in sodobno obliko uvrščajo v najvišji kakovostni razred tovrstnih ponudnikov v Evropi. Znane so po dolgi življenjski dobi. Odlikuje pa jih kar nekaj edinstvenih prednosti, ki jih je dobro spoznati.

Kaj je novega na področju ogrevanja s kaminskimi pečmi, ki poleg sodobnega izgleda nudijo izjemno udobje uporabe, smo preverili pri slovenskem proizvajalcu kaminskih peči Creina.

Z Lokatermovim edinstvenim sistemom LCS bo steklo vaše kaminske peči vedno čisto. Poleg izjemnih linij kaminskih peči, pa so pri Lokatermu naredili korak naprej tudi na področju udobja pri uporabi kaminskih peči. Ob nakupu in vgradnji kaminske peči Lokaterm boste tako čarobnost gorenja lahko vedno opazovali skozi čisto steklo. Kaminske peči Lokaterm imajo namreč vgrajen sistem LCS, sistem za avtomatsko čiščenje stekla peči. Gre za NOVOST, kjer vroč zrak priteka na notranjo stran stekla skozi odprtine nad kuriščem, nato teče po steklu navzdol, ter na ta način odvrača dimne pline od stekla.

Kaminska peč ovalne oblike z odličnim izkoristkom.

Model Jakob, je eleganten model kaminske peči,  na voljo v oblogi iz naravnega kamna ali s kovinskim plaščem črne barve. Peč primerna tudi za mansarde, lahko jo postavimo v kot ali na sredino sobe. Peč je primerna za vgradnjo v energetsko varčne hiše, ima možnost priklopa na zunanji dovod zraka, potrebnega za izgorevanje. Možnost priklopa dimne cevi zgoraj ali zadaj, aktivna regulacija primarnega in sekundarnega zraka, dvotočkovni samozapiralni mehanizem. Sistem za avtomatsko čiščenje stekla peči s predogretim sekundarnim zrakom.

Model Jakob, je eleganten model kaminske peči

Na fotografiji spodaj predstavljamo nadvse elegantno kaminsko peč Lokaterm Tinjan, ki je na voljo v izvedbi s kovinskim plaščem črne barve, ali z oblogo iz naravnega kamna (granit Serpentino, črni granit, Woodstone ali beli marmor. Kaminsko peč Tinjan odlikujejo sodobne linije in zagotovo lahko trdimo, da se poda tudi v nadvse sodobno zasnovan dom.

👀 Preverite ponudbo in akcijske ugodnosti kaminski peči Lokaterm s KLIKOM TUKAJ.

Vgrajena vratca za samodejno zapiranje navdušujejo uporabnike. Lokatermove peči so več  kot dobrodošle v času, ko je nesmotrno uporabljati centralno ogrevanje in se ponašajo še z eno nadvse sodobno rešitvijo. Vgrajena imajo Lokaterm avtomatska vrata – LAV sistem, ki omogoča enostavno samodejno zapiranje in kvalitetno tesnenje skozi celo življenjsko dobo peči. Vsa njihova vratca imajo tudi nepremičen, votel in zračno hlajen – hladen ročaj, ki služi odpiranju vrat. Zapiranje se s pomočjo vgrajenega mehanizma izvede samodejno ali z rahlim potiskom. Čiščenje in netenje ognja je z aktiviranim zaskočnim mehanizmom pa bo tako bistveno enostavnejše!

Nas je navdušila izvedba Lokatermove kaminske peči Krpan B2 160 obložen s keramičnimi paneli.

Kaminsko peč Krpan odlikuje izjemen izgled in vrhunske lastnost:

 • LER – enoročna regulacija primarnega in sekundarnega zraka,
 • možnost priklopa dimne cevi: zgoraj ali zadaj,
 • Lokaterm avtomatska vrata (LAV) z zaskočnim mehanizmom,
 • kakovostno tesnenje skozi celo življenjsko dobo,
 • LCS sistem za avtomatsko čiščenje stekla peči s pred ogretim sekundarnim zrakom,
 • možnost priklopa na zunanji dovod zraka, potrebnega za izgorevanje,
 • nepremičen votel in hladen ročaj za odpiranje vrat,
 • notranja obloga termobeton za boljše izgorevanje,
 • veliko kurišče omogoča kurjenje polen dolžine do 50cm,
 • velike steklene površine na vratih,
 • peč je obložena s keramičnimi paneli,
 • zaradi lažjega transporta in vnosa je peč iz dveh delov.
Lokatermova kaminska peč Krpan B2 160

👀 Aktualno ponudbo in ceno, ki je glede na vse odlike tudi izjemno dostopna preverite TUKAJ.

Ali ste vedeli? Lokatermove kaminske peči imajo celo nevtralni ogljični odtis! In kaj to pomeni? Pri popolnem zgorevanju lesa, ki so mu Lokatermove peči zelo blizu, nastane točno tolikšna količina ogljikovega dioksida (CO2), kot ga drevesa porabijo za svojo rast (pri fotosintezi) in tvorbo lesne mase. To pomeni, da peči ne onesnažujejo zemeljskega ozračja z dodatnimi količinami toplogrednega ogljikovega dioksida in žveplovih oksidov (SOx).

Lokatermove kaminske peči sledijo sodobnim trendom [model s stranskim okencem]

Odlikujejo večja steklena vratca, na voljo pa je tudi v izvedbi s stranskimi okenci za še več prijetnih pogledov in topline. Kaminske peči lokaterm zagotovo so v koraku s časom! Lokatermova enoročna regulacija (LER) namreč omogoča tudi enostavno enoročno nastavljanje količine in razporeditve zgorevalnega zraka. Če se odločite za zunanji priklop svežega zraka, sistem LER zagotavlja tudi popolno tesnost in neodvisnost peči od zraka v prostoru. Lokaterm peči, ki so opremljene s sistemom regulacije LER pa so primerne tudi za vgradnjo v objekte s prisilnim prezračevanjem.

👀 Celotno ponudbo in akcijske ugodnosti kaminskih peči, kaminskih vložkov in štedilnikov na trda goriva si lahko ogledate na spletni strani www.lokaterm.com

In kako je z montažo?

Visoko usposobljene ekipe podjetja Creina izvajajo tudi priklop kaminskih peči po sistemu »Na ključ«. Pri njih kupljeno kaminsko peč vam brezplačno pripeljejo na dom, vnesejo v stanovanje in opravijo varen priklop na obstoječ dimnik. Izvedejo tudi inštrukcije za varno in pravilno uporabo peči. Nakup kaminske peči z montažo pomeni tudi zmanjšanje DDV iz 22% na 9,5%, kar pomeni prihranek pri nakupu v višini 12,5%. Podjetje Creina d.d. je tudi uradni zastopnik in uvoznik izdelkov priznanega podjetja Alfa Plam. Podjetje slovi po svojih štedilnikih na trda goriva.

Poskrbljeno je tudi za kakovosten servis!
Creina ima v svojih vrstah tudi vrhunsko usposobljeno servisno ekipo. Za vas opravijo servis kaminskih peči Lokaterm, kot tudi servis štedilnikov Alfa Plam.

Oglejte si predstavitveni letak in spoznajte celotno ponudbo.

KLIK TUKAJ ZA OGLED

Kontakt: Prodajni salon Lokaterm
Ul. Mirka Vadnova 8, 4000 Kranj
04 20 13 350 trgovina@creina.si  I  www.lokaterm.com


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...