Rastlinjak: Nasveti za začetnike in izkušene vrtnarje

Vsi, ki se ukvarjamo z vrtnarjenjem, se zavedamo, kako pomembno je, da imamo prave pogoje za rast rastlin. Rastlinjak ni le zaščita pred mrazom in vetrom, temveč omogoča tudi podaljšanje rastne sezone in gojenje rastlin, ki sicer ne bi uspevale na naših vrtovih. V tem prispevku bomo podali nasvete za začetnike in izkušene vrtnarje, kako izbrati pravi rastlinjak, ga postaviti in vzdrževati, ter kako v njem uspešno gojiti rastline skozi celotno leto.

Prva stvar, ki jo morate ugotoviti, ko razmišljate o postavitvi rastlinjaka je, koliko prostora potrebujete. Ne pozabite, da je sam rastlinjak dolgoročna naložba. Vaš izbran prostor mora biti dovolj velik, da zagotovi dovolj prostora tudi v prihodnjih letih. V mnogih primerih lastniki rastlinjakov na koncu želijo več sadik, kot so prvotno predvidevali. Če nameravate pridelovati zelenjavo, boste potrebovali veliko svetlobe in veliko prostora. To je tudi dobro za viseče rastline.

Vrtni rastlinjak 4x6m

Vrtni rastlinjaki

Vrtni rastlinjaki so namenjeni predvsem za pridelavo zelenjave za lastno uporabo. V podjetju RAR 2020 d.o.o. izdelujejo serijske vrtne rastlinjake širine 3m, 4m in 5m. Vsi rastlinjaki od 4.5m in daljši imajo bočna okna za prezračevanje, z navijanjem, po celi dolžini, z obeh strani.

Kadar nimate prostora za postavitev serijskega rastlinjaka, vam izdelajo rastlinjak po naročilu, ki je lahko tudi ožji od 3m, in poljubne dolžine.

Rastlinjak si po njihovih navodilih zmontirate sami ali pa vam montažo rastlinjaka opravijo kar izkušeni mojstri.

Zaščita proti toči

Rastlinjak lahko uporabite tudi kot streho za bazen ali pa garažo za avtomobil in kamp prikolico. Če vas zanima zaščita proti toči za vaše nasade ali le za zaščito avtomobila, pa lahko uporabite njihove protitočne mreže.

Streha za bazen

 

Prisegajo na visoko kakovost. V proizvodnji rastlinjakov podjetje RAR 2020 že od nekdaj prisegajo na kakovost, zato ste lahko prepričani o uporabi najboljših materialov, strokovni montaži in dolgi življenjski dobi produktov. Z uporabo njihovih rastlinjakov, steklenjakov ali zimskih vrtov se bodo pogoji za rast rastlin približali optimalnim. Steklenjaki so priljubljeni predvsem pri ljubiteljskih vrtičkarjih, saj so nekoliko manjši od rastlinjakov. Kontakt: 068 648 364 ali 070 341 868

Profesionalni rastlinjaki

Profesionalne rastlinjake proizvajajo iz vroče pocinkanih cevi in profilov, ki omogočajo dolgo življenjsko dobo.

Rastlinjake izdelujejo po lastnih načrtih v dveh serijskih izvedbah in sicer: F-V širine 6 do 9m in F-M širine 9 do 12m. Rastlinjak vam omogoča prijazno in kontrolirano klimo za vzgojo in rast vrtnin, cvetja, itd,…

Rastlinjaki omogočajo zaščito pred vremenskimi razmerami (sonce, veter, dež), zato so primerni za tržno proizvodnjo vrtnin, cvetja, itd,…

Profesionalni rastlinjaki so namenjeni predvsem za tržno proizvodnjo. Lahko imajo bočno, strešno in čelno zračenje, da lahko ustvarimo čim bolj idealne pogoje za rast. Opremijo jih lahko z vso potrebno avtomatiko, ki vam olajša delo in prihrani čas: namakalni sistemi, sistemi ogrevanja.

Izdelajo vam rastlinjak po vaših željah in potrebah, glede na posebne zahteve proizvodnje. Rastlinjak ima lahko tudi dvojno folijo, med katero vpihujejo zrak, ki je odličen toplotni izolator kadar želite ogrevati, da imate proizvodnjo skozi celo leto. Rastlinjak je uporaben tudi kot skladiščni, parkirni prostor, itd,...
Profesionalni rastlinjak

Namakalni sistem

V vaš vrtni rastlinjak vgradijo tudi namakalni sistem. Namakalni sistemi so lahko popolnoma avtomatizirani in omogočajo tudi dognojevanje. V rastlinjakih lahko uporabljate tri osnovne sisteme namakanja: kapljično namakanje na cev ali kapljalnik, namakanje s pršenjem od zgoraj ali stoječe in namakanje z zamegljevanjem. Vsi ti sistemi so lahko mehanski ali podprti z kontrolerji.

profesionalnih rastlinjakih, pri proizvodnji zelenjave in cvetja, uporabljajo kapljično namakanje in pršenje. Pri vzgoji in proizvodnji cvetja uporabljajo namakanje s pršenjem, kapljično namakanje in potopne mize. Pri vzgoji sadik pa uporabljajo v glavnem namakanje s pršenjem ali zalivalne rampe.

Namakalni sistem

Kontakt ponudnika: Za več informacij lahko pokličete na 068 648 364 ali 070 341 868 ali pa jih kontaktirate po elektronski pošti.

 

 

 

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title