Zakaj je ozelenitev pomembna za okolje in vaše počutje?

V tem članku bomo raziskali, zakaj je ozelenitev tako pomembna za naše okolje in počutje ter kako lahko tudi sami prispevamo k temu, da bo naša okolica postala bolj zelena in prijetnejša za bivanje. Preverili bomo tudi nekaj praktičnih nasvetov za urejanje zelenih površin, ki jih lahko uporabimo pri naših lastnih projektih.

V reviji The Garden, ki jo izdaja Kraljevo hortikulturno združenje (orig. Royal Horticultural Society – RHS) je bil zanimiv prispevek, ki je govoril o tem, kako rastline zmanjšujejo stres. V raziskavi so ugotovili, da imajo rastline pozitiven učinek na človekovo zdravje ter da vrtovi ob domovih zmanjšujejo stopnjo stresa. V eksperimentu so 42-im prebivalcem razdelili eno drevo (brin ali šmarno hrušico), eno grmovnico (azaleja), eno vzpenjavko (srobot), trajnico (sivka ali rožmarin), pomladanske čebulnice (narcise, žafran, zvončki) in enoletnice (petunije, vijolice), da zapolni z le-temi rastlinami dve posodi. Druga skupina ljudi (kontrolirana skupina) pa je dobila rastline eno leto kasneje.  Stopnja hormona kortizola pri tistih s posajenimi rastlinami se je zvišala z 24% na 53%, stopnja stresa pa se je zmanjšala za 6%. Več kot polovica prebivalcev je poročala o občutku sreče in bližine naravi. Dr. Lauriane Suyin Chalmin-Pui, ki je vodila eksperiment, zaključuje, da dodajanje rastlin v naše vrtove lahko blagodejno vpliva na naše zdravje.

Več o raziskavi si lahko preberete tukaj. (Vir: Drevesnica Omorika)

Ozelenitev je pomembna za okolje kot tudi za počutje ljudi

Omorika je specializirana drevesnica, ki se ukvarja z urejanjem vrtov in okolice. Nudijo širok nabor vrtnih rastlin, ki so primerne za urejanje okolice in vrta ter jih lahko prilagodijo glede na želje in potrebe strank. Poleg tega nudijo tudi strokovno svetovanje pri načrtovanju in izvedbi vrtnih projektov, tako da bo vaš vrt postal pravi raj za sprostitev in uživanje v naravi.

Njihova ekipa strokovnjakov ima bogato znanje in izkušnje pri urejanju vrtov in okolic, zato vam bodo lahko pomagali pri vsakem koraku in poskrbeli za vrtni projekt po vaši meri. Z Drevesnico Omorika boste lahko uresničili svoje sanje o popolnem vrtu.

Pridružite se nam pri odkrivanju čarobnega sveta vrtnarjenja in si oglejte njihov predstavitveni video!

Ogradimo se z zelenjem in cvetjem

Drevesnica Omorika vam ponuja različne možnosti za ustvarjanje živih mej, ki so estetsko privlačne in obenem uporabne za zavarovanje in zaščito vašega vrta ali posestva. Njihova ekipa vrtnarjev vam bo pomagala pri izbiri in pripravi primerne meje, ki ustreza vašim željam in potrebam. Pri tem bodo upoštevali različne dejavnike, kot so rastišče, podnebne razmere in druge specifične zahteve.

Drevesnica Omorika nudi širok izbor rastlin, ki so primerne za ustvarjanje živih mej, kot so iglavci, listavci in cvetoče grmovnice. Vse rastline so kakovostne in pripravljene na sajenje. Poleg tega pa nudijo tudi strokovno svetovanje glede izbire rastlin in priporočene razdalje med posameznimi rastlinami za optimalno rast in učinkovito zaščito vašega vrta.

S pomočjo Drevesnice Omorika lahko ustvarite popolno živo mejo, ki bo vaš vrt obvarovala pred vetrom, prahom in drugimi motečimi dejavniki ter ga hkrati naredila bolj privlačnega in prijetnega za bivanje. Kontaktirajte jih in se dogovorite za obisk ali svetovanje po telefonu.

Okrasite svoj vrt z najboljšimi okrasnimi sadikami iz drevesnice Omorika

Drevesnica Omorika ponuja široko paleto okrasnih sadik, ki bodo vaš vrt naredile bolj privlačen in raznolik. Njihova drevesnica je bogata z različnimi vrstami rastlin, kot so grmovnice, trajnice, drevesa, iglavci in drugo, ki so pripravljene na sajenje.

Okrasne sadike, ki jih ponujajo, so skrbno izbrane in kakovostno vzgojene, kar zagotavlja zdravo in hitro rastočo rastlino. Njihova strokovna ekipa vam bo z veseljem pomagala pri izbiri najboljših rastlin za vaš vrt, pri čemer bodo upoštevali vaše želje in potrebe. Skrbno načrtovanje vrta z uporabo okrasnih sadik lahko ustvari različne oblike in teksture, ki bodo vašemu vrtu dodali edinstven videz. Pri Omoriki vam ponujajo tudi strokovno svetovanje in nasvete o sajenju, negi in vzdrževanju vaših novih okrasnih sadik.

Če iščete kakovostne in raznolike okrasne sadike za vaš vrt, kontaktirajte Drevesnico Omorika in si zagotovite popolnoma nov videz vašega vrta.

Njihova strokovna ekipa vam bo z veseljem pomagala pri izbiri najboljših rastlin za vaš vrt, pri čemer bodo upoštevali vaše želje in potrebe.

Popestrite svoj vrt s trajnicami iz vrtnarije Omorika – Nasveti za izbiro in nego

Drevesnica Omorika vam nudi velik izbor različnih trajnic, ki so primerne za različne vrste vrtnarskih projektov. Njihova ponudba vključuje številne sorte trajnic, ki zagotavljajo barvito cvetenje in teksturo skozi celotno sezono.

Vse trajnice v njihovi ponudbi so skrbno izbrane in vzgojene z visoko kakovostnimi standardi, kar zagotavlja zdravo in hitro rastočo rastlino. Njihova strokovna ekipa vam bo z veseljem pomagala pri izbiri najboljših trajnic za vaš vrt in vas naučila, kako jih pravilno saditi, negovati in vzdrževati.

Trajnice so idealne za ustvarjanje barvitih gredic, bordur, skalnjakov in drugih dekorativnih elementov v vašem vrtu. Poleg tega pa so trajnice tudi zelo vzdržljive in zdrave rastline, ki lahko trajajo več let, kar vam omogoča, da uživate v svojem vrtu vrsto let.

Če želite dodati barvo in teksturo v vaš vrt, se obrnite na Omoriko in si zagotovite najboljše trajnice, ki jih ponujajo, ter strokovno svetovanje o sajenju, negi in vzdrževanju vaših trajnic.

Njihova strokovna ekipa vam bo z veseljem pomagala pri izbiri najboljših trajnic za vaš vrt in vas naučila, kako jih pravilno saditi, negovati in vzdrževati.

Urejanje vrtov

Načrt vrta je podlaga po kateri vam na vašo željo z njihovimi vrtnarji strokovno zasadijo in uredijo okolico vaše hiše. Zasajajo tudi korita, škarpnike, skalnjake, vodne elemente

Naročanje rastlin je hitro in enostavno, dostavijo jih na dom!

Drevesnica Omorika vam omogoča enostaven in zanesljiv način nakupa vrtnih rastlin, kar lahko storite kar iz udobja vašega doma. Naročanje rastlin je hitro in enostavno, saj sprejemajo naročila preko e-pošte na drevesnica@omorika.si ali preko telefona na +386 (0)2 87 61 319 ali +386 (0)2 87 69 000 v okviru delovnega časa. Pri naročilu rastlin je priporočljivo izbrati plačilo po predračunu, da se zagotovi hitra in varna dostava vašega naročila.

Rastline, ki jih naročite, so skrbno izbrane in pripravljene za dostavo. Omorika sodeluje z DPD-jem, da vam zagotovi hitro in zanesljivo dostavo rastlin, ki so na voljo v lažjih paketih (do 31,5 kg, višina 175 cm). S tem se izognete nepotrebnim obiskom drevesnice in čakanju v vrstah, saj vam rastline dostavijo na dom.

Torej, če si želite olepšati vaš vrt in si zagotoviti kakovostne rastline, enostavno naročite rastline preko e-pošte ali telefona in se prepustite strokovnosti ekipe Omorika. Ne zamudite priložnosti za čudovit in zdrav vrt, naročite rastline danes!

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

  • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

    Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title