Zbiralniki vode AQUAstay [Kako izbrati pravega]

Ali ste vedeli, da lahko vodo iz zbiralnikov v vašem stanovanju, hiši in v okolici stanovanjskega objekta ustrezno nadomestite vodo za splakovanje stranišč, pranje avtomobilov in perila, zalivanje vrta ter za potrebe namakalnega sistema? Z zbiralniki za odpadne vode in deževnico lahko poskrbite za okoljsko prihodnost, saj z zbrano rabo deževnice in odpadnih vod lahko privarčujete tudi do polovico potreb po pitni vodi v gospodinjstvu. Predstavljamo vam cenovno dostopno rešitev! Zbiralnik vode in deževnice AQUASTAY.

 

Ko se boste odločili za zbiralnik vode oziroma deževnice boste deležni nemalo prednosti. Najpomembnejša so nizki stroški, saj boste porabili manj pitne vode in ostalih komunalnih storitev, ki so vezane na pitno vodo. Z zmanjšanjem stroškov si boste investicijo v zbiralnik povrnili v dveh do treh letih uporabe. Velika prednost zbiralnika za vodo je lastna zaloga vode. V daljših sušnih obdobjih boste ohranili lep izgled zelenice, gredic in vrtnin za nič dodatnih stroškov. Temperatura vode bo ostala nizka, odsotnost svetlobe pa bo zmanjšala možnost razvoja mikroorganizmov.

 

Kako izbrati ustrezno velikost?

Ali veste, kako izbrati primerno velik zbiralnik za deževnico? 🤔 Takole je. Za štiričlansko družino boste potrebovali …  Če govorimo o zbiralnikih za deževnico zadostuje za zalivanje vrta, pranje avtomobila in wc kotličke do 5.000 litrov. Če temu dodamo še pranje perila bo potrebna velikost 12.000 L. Ko se boste odločali o velikosti, se pogovorite s strokovnjaki. AQUAstay zbiralniki za vodo so namreč na voljo v različnih velikostih. Katero izbrati, je odvisno od namena uporabe. Zato predlagamo, da pokličete na 03 713 14 20 ali pišete na info@zagozen.si ter se pogovorite glede ustrezne velikosti za Vaše potrebe in namen uporabe.

Še nekaj informacij pa najdete tukaj:

 

 

Z zbiralnikom vode AQUASTAY lahko v stanovanju ali hiši ustrezno nadomestite pitno vodo za splakovanje stranišč, pranje avtomobilov in perila ter zalivanje vrta. Zakaj bi za splakovanje stranišča porabili 25 % dnevno porabljene pitne vode, če jo lahko nadomestimo z deževnico in še prihranimo. Deževnica je tudi bolj primerna za pranje perila, avtomobila in pomivanje posode, saj je mehka in ne vsebuje klora ali vodnega kamna.

👀 Oglejte si ODLIČNO PONUDBO in cene glede na velikosti. KLIK TUKAJ

 

 

Zbiralniki vode Aquastay so izdelani iz enega kosa in so tako 100 % vodotesni. Vgradnja in vzdrževanje zbiralnika po navodilih proizvajalca pa zagotavlja obstojnost materiala ohišja tudi do 50 let.  Zavarujte vaše vodne vire za lepši okoljski jutri.

 

 

In kako poteka vgradnja?

Zbiralnik je pri dostavi in razkladu pripravljen na vkop. Posebno pozornost je potrebno nameniti razkladu, saj lahko zbiralnik ob padcu z višine poči. Predhodno pa je seveda potrebno urediti izkop gradbene jame. Maksimalna globina vkopa mora zadostovati debelini posteljice in višini izbranega zbiralnika. Gradbena jama mora biti večja za cca en meter okrog posode in izkopana pod kotom 15 stopinj. Zbiralnik je potrebno postaviti na ustrezno posteljico, ki mora biti trdna in kompaktna. Za obsip zbiralnika je potreben primeren zasipni material. Če se izbere okrogolozrnati material, se uporabi zmes zrn velikosti do 32 mm, oziroma do 16 mm, kadar se uporablja drobljeni material. Ustrezna debelina posteljice je od 20 do 30 cm. V primeru prisotnosti podtalne vode je potrebno posteljico izvesti iz pustega betona C12/15 v višini 15 cm.

 

Več o postavitvi in zasipu zbiralnika, ter vgradnji pod povozne površine ali vgradnji v nestabilna pobočja najdete na povezavi TUKAJ.

 

AQUAstay zbiralnike odlikujejo naslednje lastnosti:

  • VISOKA KAKOVOST – izdelani iz polietilena, ki je ekološko razgradljiv, primeren za pitno vodo in živila – materiali testirani na razvoj mikroorganizmov (W270) v akreditiranem laboratoriju.
  • MULTIUPORABNOST – za deževnico, pitno vodo in odpadno vodo.
  • GOSPODARNOST – zmanjšanje porabe pitne vode – povrnitev investicije v dveh do treh letih.
  • ROBUSTNA IZVEDBA – zaradi izdelave po rotacijskem postopku so zbiralniki do 12.000 l dobavljivi v monolitni izvedbi (ulito v enem kosu).
  • HITRA VGRADNJA IN ENOSTAVNA UPORABA – majhna teža omogoča hiter in enostaven transport z vgradnjo. Izdelke odlikuje praktična uporaba ter hitro in enostavno čiščenje.
  • 50-LETNA ŽIVLJENJSKA DOBA OHIŠJA ZBIRALNIKA – vgrajenega in vzdrževanega po navodilih proizvajalca ter uporabljenega v skladu z namembnostjo.

 

AQUAstay zbiralniki vode so visoke kakovosti. Majhna teža zagotavlja hitro, enostavno in cenovno ugodno vgradnjo. Narejeni so iz okolju prijaznih materialov in ne vsebujejo mikroplastike. Pred nakupom in vgradnjo vam bodo glede ustrezne priprave za vkop zbiralnika svetovali pri podjetju Zagožen. Predlagamo, da jih kontaktirate na 03 713 14 20 ali pišete na info@zagozen.si 

 

Pri investiciji, kot je nakup zbiralnika za vodo, izberite partnerja, ki je ima potrebno znanje in izkušnje. V podjetju Zagožen, kjer se neprestano posvečajo razvoju in izdelavi okolju prijaznih izdelkov za urejanje podzemne infrastrukture, kakovost dokazujejo s 45-letno tradicijo. Vse izkušnje, ki so jih pridobili skozi leta, uspešno vključujejo v rešitve za svoje strank.

 

 

Kontakt: 03 713 14 20 ali pišete na info@zagozen.si 

Več o AQUAstay zbiralniku za vodo preverite še na www.zagozen.si

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO  Gradnja in obnova 👇

KLIK ZA OGLED

 

 

 

V ogled priporočamo še te aktualne REŠITVE za ureditev ali obnovo vašega doma 👇

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

Rešitev za črpanje odpadnih voda iz nižje ležečih objektov na višje ležeči nivo …

Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

Viskoko kakovostna hidroizolacijska membrana za trajno tesnjenje 👌

Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les! 😍

Svetila za sanjsko ureditev okolice in vrta [Sodobni TRENDI]

Edinstveni tlakovci in povozne travne rešetke [InovGreen]

Sanacija posedenih temeljnih tal

😍 Generalna obnova kamnite površine. Vrhunsko!

Očarljive vrtne lope Biohort

Vrt brez polžev [Rešitev, ki deluje!]

Opora za kumare, ki očara [rastlinjaki in …]

 

Atraktivni Trendi Za Prenovo (Ali Gradnjo) Vaše Hiše

 

Za še več idej in aktualnih rešitev za ureditev okolice, obnovo ali opremo doma obiščite vstopno stran. KLIK TUKAJ

 

 

 

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na