Sodobno in udobno ležišče [Pravilna izbira trdote in sestave]

Ko obnavljate svoj dom ne pozabite tudi na kakovostno izbiro ležišča. V postelji preživimo kar tretjino svojega življenja. Preden se odpravimo v nakup novega ležišča se velikokrat porajajo različna vprašanja o tem kakšno ležišče bo za našo hrbtenico najboljše, a pri tem je potrebno upoštevati več dejavnikov, ki vplivajo na pravilno izbiro. Za dober spanec, je tako potrebno izbrati pravo ležišče. In kakšno je pravo ležišče? O tem kako izbrati ustrezno ležišče glede na naše potrebe in navade, kaj nam danes ponuja trg in kakšne so novosti, smo govorili s strokovnjaki iz podjetja Slovenska postelja.

 

 

Trdno jedro, mehkejša zunanjost. Ležišče iz žepastih vzmeti ali iz mehke pene?

Podjetje Slovenska postelja se ukvarja s proizvodnjo različnih tipov ležišč, posteljnine in vzglavnikov. Izdelki so rezultat lastnega razvoja in tehnologij. Nudijo vam jih pod lastno blagovno znamko, po načinu svetovanja »prodaja po meri kupca«. Nakupa ležišča se moramo namreč lotiti sistematično: najprej moramo premisliti o svojih spalnih navadah, morebitnih zdravstvenih težavah, osebnih posebnostih in željah, potem pa se poučiti tudi o lastnostih različnih vrst jeder, plasti in prevlek.

 

 

Kdaj izbrati ležišče z žepastim vzmetenjem?

Ta oblika ležišča se največkrat priporoča za osebe, katerim je rado vroče v postelji ali pa imajo težave s potenjem. Med spanjem telo oddaja toploto in vlago, ki se kopiči v ležišču. Žepaste vzmeti zaradi svoje strukture veliko hitreje prepušča vlago kot ležišča, ki so sestavljena samo iz pene ali lateksa, saj njuno »polno« jedro vlago zadrži dlje v sebi. To pa privede do ogrevanja ležišča in posledično tudi našega telesa in tako se pričnemo pregrevati ali potiti. Žepaste vzmeti so prav posebej oblikovane in vsaka v svojem blagu je prava rešitev tudi za osebe, ki trpijo z bolečinami v hrbtenici, saj se prilagajajo po našem telesu. Kvalitetna ležišča proizvajalca Slovenska postelja imajo tudi klimatsko-regulacijo z naravnimi materiali, ki vsebujejo naravno volno, organski bombaž, naravni lateks in tudi klimatski modul. Ti naravni materiali najprej absorbirajo, nato pa odvajajo vlago. V zvezi s tem so veliko boljša od ležišč, ki so večinoma sestavljena iz sintetičnih materialov, kot so poliestri in poliamidi. Žepasto jedro omogoča tudi najboljšo prilagoditev glede na težo in obliko telesa, saj posamezne vzmeti med seboj niso vpete oz. pletene. S tem dosežemo delni stranski oprijem, oblika vzmeti pa omogoča vedno enako silo podporne moči. Možna je izvedba v različnih trdotah, so nam zaupali ob obisku salona Slovenska postelja. Oglejte si ponudbo KLIK ZA OGLED. Za dober spanec sta seveda enako pomembna tudi vzglavnik in odeja, ki naj bo iz 100 % bombaža ali volne.

 

 

Vzmetnico iz konoplje izberejo tisti, ki imajo težave z alergijami in drugimi težavami 👇

Predstavljamo vam inovacijo – prvo slovensko ležišče iz ekološko pridelane slovenske konoplje. Konoplja ima veliko pozitivnih lastnosti, ki pomagajo k boljšemu spanju. Material je zelo vzdržljiv, zato je življenjska doba dolga. Struktura konoplje je izredno zračna in samodejno uravnava temperaturo, kar je ključno za optimalno klimo na ležišču. Ekološka pridelava konoplje omogoči odsotnost umetnih snovi. Uporaba konoplje je primerna pri težavah z alergijami, ker je odporna proti pršicam, plesnim in bakterijam. “Našo novo vzmetnico iz konoplje izberejo tisti, ki imajo težave z alergijami in drugimi težavami. Če vzmetnici dodamo še prevleko iz kašmirja, pa smo vam ustvarili vzmetnico, na kateri spite resnično kraljevsko. Ležišče izdelajo v vseh možnih dimenzijah. Več o prvem slovenskem ležišču iz ekološko pridelane konoplje najdete TUKAJ. Dodatno vam predlagamo tudi vzglavnik Antialergik, ki je klasične oblike po izvedbi pa mehkejši in zelo udoben ter primeren za ljudi z alergijami. Ob strani ima zadrgo za prilagajanje količine polnila. Vzglavnik ne potrebuje posebnega vzdrževanja. Po potrebi ga operemo ročno ali v pralnem stroju, prvič pri 40°C nato pri 60°C. Vzglavnik se suši sorazmerno hitro, ker polnilo ne absorbira vode. Oglejte si  celotno ponudbo vzglavnikov KLIK.

Za dodatne informacije kontaktirajte ponudnika (Slovenska postelja d.o.o.) na brezplačno številko ☎️080 14 99

Lokacija najbližjega salona KLIK ZA OGLED.

 

 

Vzmetnica, ki zmanjša težave, povezane z bolečinami v hrbtu in zagotavlja pravilen krvni obtok 👇

Ležišče Anatomic TFK Prestige in Prestige plus v Organic + prevleki sta vzmetnici, ki zmanjšata težave, povezane z bolečinami v hrbtu, idealno se prilagajata obliki telesa, ga podpirata na vsakem mestu in zagotavljata pravilen krvni obtok. Zgornja plast piramidne strukture lateksa ob enem tudi preprečuje preležanine. Sestava zagotavlja ustrezno kroženje zraka s pomočjo posebnih kanalov. Lateks je pena pridobljena iz izcedka mlečne tekočine nekaterih dreves kavčukovca. Vsebuje odprte in med seboj povezane mehurčke, ki omogočajo pretok zraka. Lateks se ne drobi torej ne povzroča prahu in je zaradi antistatične in antibakterijske lastnosti negostoljuben mnogim mikroorganizmom. V lateksu se pršice ne razvijejo. Za razliko od drugih TFK ležišč, je v modelu Prestige in Prestige plus dodana plast kokosa. KOKOS je 100% naravna, anti-alegrična podloga, ki daje ležišču še večjo prožnost in čvrstost. Zato je to ležišče v  izvedbi trše vzmeti primerno tudi za težje ljudi. Na voljo so različne prešite, snemljive prevleke, ki jo skupaj s stranko izberemo glede na potrebe in okolja v kateri stranka biva.

 

Za dodatne informacije kontaktirajte ponudnika (Slovenska postelja d.o.o.) na brezplačno številko ☎️080 14 99

Lokacija najbližjega salona KLIK ZA OGLED.

 

 

Ležišče FUTON NIKO optimalno izkoristi prostor [ležišče, počivalnik in sedežna garnitura v enem] 👌

   

FUTON NIKO je nadvse priročno ležišče narejeno po konceptu tradicionalnega japonskega ležišča. Ležišče FUTON NIKO je izdelano tam, kjer ste omejeni s prostorom, čez dan služi kot ležalnik ali sedežna garnitura, zvečer pa se raztegne in uporabi kot ležišče. FUTON NIKO je izdelan iz dveh debelih slojev mikane volne obdelane po BIO postopku. V sredini imamo lahko 4 cm kokos, lateks ali peno. Vse skupaj je ročno všito v bombažno vrečo in prešito z bombažnimi gumbi, izdelano tako, da se lahko prepogiba. Priporočamo dodatno snemljivo dekorativno prevleko, ki se lahko čisti kemično ali pere. To je ležišče za mlajše generacije s prostorsko stisko, odlično pa služi tudi kot dodatno ležišče. Postavimo ga na okvir FUTON FLEX, ki služi kot postelja ali osnova za sedežno garnituro, možna pa je tudi postavitev na prožno letveno podlogo. Več najdete TUKAJ.

Za dodatne informacije kontaktirajte ponudnika (Slovenska postelja d.o.o.) na brezplačno številko ☎️080 14 99

Lokacija najbližjega salona KLIK ZA OGLED.

 

 

Letvena podloga izboljša zračnost!

Večina kupcev se danes odloča za letveno podlogo, saj nudi dodatno prilagajanje in seveda tudi zračnost. V kolikor postavimo penasto ali lateks ležišče na polno dno se v večini primerov pojavi težava, saj se vlaga zadržuje in se ne oddaja v prostor skozi spodnjo stran, kot v primeru letvenega dna.

 

 

V ponudbi letvenih podlog najdete tudi takšno, ki nudi vrhunski komfort ter nastavitev višine nog in glave brez vstajanja iz postelje. Dvigne vas iz ležečega v popolnoma sedeči položaj s pritiskom na daljinski upravljalec. Oglejte si celotno ponudbo in izberite letveno dno po vaši meri. KLIK ZA OGLED ponudbe letvenih podlog

INTERVJU:  Kako izbrati ustrezno ležišče in kakšne so lastnosti kvalitetne postelje 👇

V podjetju Slovenska postelja imajo na izbiro številna ležišča, da zadovoljijo najrazličnejšim potrebam. Kvalitetna ležišča imajo klimatsko-regulacijo z naravnimi materiali, ki vsebujejo naravno volno, organski bombaž in naravni lateks. Ponujajo več različic žepastih vzmeti, lateks in penastih ležišč, kroglična ležišča, bonell vzmeti, šlarafijske vzmeti ter futone, z različnimi materiali in kombinacijami. Ugotavljajo pa, da so trenutno med strankami najbolj zaželene žepaste vzmetnice, saj v vseh cenovnih razredih dobimo največ za vloženi denar.

 

 

Oglejte si celotno ponudbo in prelistajte katalog.

KLIK ZA OGLED KATALOGA

Kontaktirajte ponudnika in se dogovorite za ogled v vašem najbližjem salonu (Ljubljana, Maribor, Celje, Koper, Kranj, Begunje na Gorenjskem, Novo Mesto, Slovenj Gradec).

 

Brezplačna telefonska številka  ☎️ 080 14 99   

info@postelja.com   I  www.postelja.com


 

Tako …

V prispevku zgoraj smo vam predstavili kar nekaj namigov o tem, kako izbrati ustrezno vzmetnico, da bo vaše spanje zdravo in udobno.

Ampak tukaj še nismo končali. Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev za ureditev doma, obnovo ali gradnjo. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova

 


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

[Solna infra kabina] Za popolno regeneracijo 🔝

Domišljeno zasnovana pomivalna korita BLANCO 😍

NOVA LINIJA Štedilnikov Senko navdušuje uporabnike 💕

Dom z vodo brez vodnega kamna (Enostavna in sodobna rešitev)

IZZIV: Ureditev (pre)majhne kopalnice

Čistilec in vlažilec zraka Daikin [uniči tudi več kot 99,9% novega koronavirusa]

Čudovite notranje žaluzije za prav vsak dom 🌞🌞

Suženj ključev – nič več! Rešitev za naknadno vgradnjo 😮

Nova generacija PVC OKEN [tudi z vgrajenim prezračevalnim sistemom] 👌

Trije edinstveni suhomontažni sistemi ogrevanja in hlajenja, ki jih je dobro spoznati!

23 Vrhunskih REŠITEV Za Sodoben Dom In Sanjsko Teraso

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN (KLIK)!

 

Avtor: Tanja Gostenčnik, urednica spletnega mesta

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: