Izdelaj svoj kamin! Plošče za oblaganje

Zahvaljujoč vsem lastnostim Grenaisol plošč boste na samo estetsko oblekli vaš kaminski vložek, temveč boste zagotovili trajnost in kar je ključno, odlično toplotno prevodnost v samo enem konstrukcijskem koraku. Grenaisol plošče so namenjene tako profesionalnim izdelovalcem kaminov, kot vsem domačim mojstrom, ki želite enostavno s pomočjo pravega, ekološko neoporečnega materiala izdelati svoj sanjski kamin. Izolacijske plošče Grenaisol, so že dosegle velik uspeh po vsem svetu, predvsem pa v Evropi. Material je vrhunske kakovosti. Grenaisol je edinstvena obloga za kamine, deluje namreč kot izolacijska in gradbena plošča v enem!

 

 

 

 

Temperature v plašču kamina v povprečju dosegajo okoli 400°C, zato se je potrebno zavedati, da je material pod konstantno toplotno obremenitvijo. Ni dovolj, da je material deklariran kot protipožaren, saj so testi namenjeni za certificiranje protipožarnih gradbenih materialov usmerjeni v čas, ki ga mora material zdržati preden se zruši ali propade v primeru požara. Ti materiali po navadi zdržijo 90 oziroma največ 120 min, zato niso primerni za konstantne toplotne obremenitve. Da bo vsak pomislek odveč, priporočamo ODLIČNE GRENAISOL izolacijske plošče 😮

Izolacijska plošča Grenaisol je odporna na visoke temperature, tudi do 1250°C 😮

 

 

 

 

    

Grenaisol termoizolacijske plošče so priporočeno s strani nemških profesionalcev 🔝 GRENAISOL izolacijske plošče so izdelane iz expandiranega vermikulita in zagotavljajo dolgotrajno visoko odpornost na visoke temperature tudi do 1250°C. Plošče so brez vsebnosti strupenih snovi, brez azbesta, steklenih ali mineralnih vlaken. So dovolj močne in mehansko stabilne, da jih lahko uporabljamo brez posebne podkonstrukcije,  po vgradnji praktično ni omejitve življenjske dobe, so neprevodne in imajo majhno toplotno prevodnost. Plošče je mogoče enostavno obdelati z običajnimi orodji za obdelavo lesa (ročna žaga, akumulatorski vrtalnik, pištola za spenjanje, brusilni zaslon za mavčne plošče itd.). Pri delu s temi ploščami je zares minimalno prahu! Grenaisol je edinstvena obloga za kamine, deluje kot izolacijska in gradbena plošča v enem!

 

 

 

Zahvaljujoč vsem lastnostim Grenaisol plošč boste ne samo estetsko oblekli vaš kaminski vložek, temveč boste zagotovili trajnost in primerno toplotno prevodnost v samo enem konstrukcijskem koraku. Plošče se enostavno režejo in obdelujejo z običajnim orodjem za les. Izdelajo se lahko različne oblike – od ravnih do okroglih. Spoje plošč je potrebno med seboj lepiti s posebnim lepilom, kot pomoč pri montaži pa se spoji in vogali plošč vijačijo z lesnimi vijaki. Površina plošč se nato obdela z  temperaturno obstojnim lepilom in mrežico, na to pa se lahko nalepi dekorativni kamen ali keramika, lahko pa se površina prevleče z grobim ali finim zaključnim slojem.

 

 

 

 

Dimenzije Grenaisol termoizolacijskih plošč:

GRENAISOL 3cm 800x600x30mm
GRENAISOL 4cm 800x600x40mm
GRENAISOL 5cm 800x600x50mm
GRENAISOL 3cm 1000x610x30mm
GRENAISOL 4cm 1000x610x40mm
GRENAISOL 5cm 1000x610x50mm

 

 

👀 Oglejte si video: Kako poteka vgradnja GRENAISOL plošč 👇

Grenaisol termoizolacijske plošče so izdelane iz kolju prijaznega materiala, so certificirane v EU, ko jih obdelujete, režete, … ni prahu, zaradi majhnih debelin ne zasedejo veliko prostora, gre za konstrukcijski in izolacijski material v enem, omogočajo enostavno in hitro delo in obdelavo. Odlikuje jih visoka kvaliteta in prijazna cena.

 

 

Kontaktirajte prodajalca: PAN-DA, David Pelikan s.p.

031 744 592  I   pandasp@siol.net  

Vabljeni v salon: Podlipoglav 1k Ljubljana – Drobrunje. Obiščite tudi Facebook stran »Kamnitikamini«.

 

 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

 

V ogled priporočamo tudi tele aktualne REŠITVE za ureditev okolice ali obnovo vašega doma 👇

Izjemni akumulacijski kamniti kamini

Simpatični regali za drva 👏

Vrhunski MONTAŽNI in INOX dimniški sistemi 🔥

Talne obloge in sodobni TRENDI (Kaj se priporoča?)

Suhomontažni estrih z utorom za talno ogrevanje

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN (KLIK)!

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: