Rešitev za črpanje odpadnih voda iz nižje ležečih objektov na višje ležeči nivo …

Rešitev za črpanje odpadnih voda iz nižje ležečih objektov na višje ležeči nivo …

Predstavljamo vam novost, črpalni jašek. Rešitev, ki je namenjena črpanju odpadne ali odvečne odpadne vode iz nižje ležečih objektov na višje ležeči nivo kanalizacijskega omrežja, čistilne naprave ali greznice. Primerni so za različne vrste objektov, kot so stanovanjske in počitniške hiše, poslovni, kmetijski, gostinski ter gospodarski objekti. Njegova edinstvena prednost je kupolasto dno, ki preprečuje zastajanje fekalij na robovih dna jaška.

 

Vgradite ga lahko pod zelenico, v kletne prostore, ostale pohodne in povozne površine. Izdelek, namenjen individualni vgradnji, so po več kot 10-letnih izkušnjah na področju proizvodnje jaškov za različne namene razvili v slovenskem podjetju Zagožen. Gre za trajno rešitev črpanja odpadnih voda na višje ležeči nivo kanalizacijskega omrežja. Na voljo so različne dimenzije in višine. Izbira višine in dimenzije premera črpalnega jaška pa je odvisna od števila uporabnikov, globine objekta in vtočne cevi. Več o izdelku KLIK TUKAJ

 

Črpalni jašek, ki je sestavljen iz potopne črpalke in nivojskega stikala, deluje samodejno. Odpadna voda se skozi vtočno cev steka v spodnji del jaška. Ko nivo odpadne vode doseže določeno višino, se črpalka sama vklopi in se ob doseženem minimalnem nivoju samodejno izklopi. Krmilna omarica vsebuje alarmni sistem za obveščanje previsokega nivoja vode ter vsa potrebna plovna stikala. Višino, dimenzijo vtoka in dimenzijo iztoka je možno prilagoditi (po naročilu).

 

Ključne prednosti črpalnega jaška Zagožen: 

  • ENOSTAVNA DEMONTAŽA tlačnega cevnega sistema omogoča minimalne stroške servisiranja in vzdrževanja.
  • KUPOLASTO (SFERIČNO) DNO preprečuje zastajanje blata na robovih jaška in omogoča največjo količino črpanja odpadne vode (DN 625 in DN 800).
  • TRAJNOST IN TRDNOST zagotavlja skrbno izbrani material črpalnega jaška.
  • KVALITETNE ČRPALKE proizvajalca Pedrollo z večletno tradicijo in znanjem zagotavljajo tiho delovanje, enostaven servis in varnost nakupa.
  • DVOJNO TESNJENJE črpalke preprečuje vdor vode v notranjost črpalke.
  • TERMIČNA ZAŠČITA motorja črpalke preprečuje pregretje in omogoča neprekinjeno delovanje.
  • OLJNA KOMORA v črpalki omogoča pospešeno hlajenje motorja (neprekinjeno delovanje).
  • IZBIRA POKROVA, na voljo je polietilenski pohodni, povozni litoželezni ali kompozitni pokrov.
  • IZDELAN V SLOVENIJI – nakup črpalnega jaška Zagožen omogoča več slovenskih delovnih mest.
  • KRATKI DOBAVNI ROKI

 

Kako poteka vgradnja črpalnega jaška?

 

PRIPRAVA POSTELJICE: PE črpalni jašek je potrebno postaviti na ustrezno posteljico. Ta mora biti trda in kompaktna. Uporabljati je potrebno primeren zasipni material. Če se izbere okroglozrnati material, se uporabi zmes zrn velikosti od 0 do 32 mm oziroma od 0 do 16 mm, kadar se uporablja drobljeni material. Ne sme se uporabljati zmrznjeni material. Posteljico je potrebno pripraviti v debelini 15-20 cm ter jo komprimirati do zbitosti 97 % po Proctorju. V primeru prisotnosti podtalne vode je potrebno posteljico izvesti iz pustega betona MB15.

 

 

NAMESTITEV: Zaradi majhne teže je predvidena ročna namestitev. Pri strojni manipulaciji jaška pa je dovoljeno le tega zapenjati s trakovi okoli telesa jaška. Pri zasipavanju črpalnega jaška je potrebno izvesti povezavo na vstopno in iztočno cev. Predhodno je potrebno preveriti čistost priključkov, jih po potrebi očistiti in izvesti povezavo. Na iztočni strani priporočamo povezavo s hitrimi tlačnimi ali elektrofuzijskimi spojkami.

 

 

 

 

ZASIP: Zasip črpalnega jaška zahteva uporabo ustreznega zasipnega materiala (enak kot za izdelavo posteljice) in pravilno izvedbo zasutja. Zasipni material je potrebno skrbno in po plasteh (višina do 30 cm) utrjevati in komprimirati do zbitosti min 97 % Proctorja v širini najmanj 50 cm od stene jaška. Črpalni jašek s polkrožnim dnom je potrebno v fazi postavitve v gradbeno jamo obsuti do višine polkrožnega dna in ustrezno utrditi. S tem zagotovimo stabilnost jaška pri nadaljnjem zasipu in priključevanju na vstopno oz. iztočno cev. V primeru prisotnosti podtalnice je potrebno jašek obbetonirati, če je višina podtalnice > 2m, proti vzgonu pa ustrezno sidrati po navodilih projektanta.

 

☝ Pri obsipavanju črpalnega jaška je potrebno paziti, da se težki gradbeni stroji ne vozijo čez jašek oz. v območju zasutja.

 

 

 

Preverite dimenzije jaškov in dodatne tehnične lastnosti izdelka ☝

Oglejte si prospekt KLIK TUKAJ

 

 

 

 

 

Izdelek je na voljo pri podjetju Zagožen s 40 letno tradicijo in celovito ponudbo izdelkov za podzemno infrastrukturo. V ponudbi podjetja najdete tudi lastne biološke čistilne naprave in zbiralnike za deževnico ter široka paleta izdelkov za kanaliziacijo in vodovod.

 

👉 Kontaktirajte ponudnika: Zagožen d.o.o., Cesta na Lavo 2A, 3310 Žalec

Kontakt: 03 713 14 20  I  info@zagozen.si www.zagozen.si

 


 

 

Prelistajte tudi REVIJO  Gradnja in obnova 👇

KLIK ZA OGLED

 

 

 

V ogled priporočamo še te aktualne REŠITVE za ureditev ali obnovo vašega doma 👇

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

Zbiralniki vode AQUAstay [Kako izbrati pravega]

Ureditev okolice s soškimi prodniki – ideje

Rešitev za zatravitev povoznih površin in enostavno polaganje tlakovcev 👌

Skriti zabojniki za smeti. ALUMERO BOX 👌

☝ HIDROIZOLACIJA “Kaj je potrebno izolirati, kako in zakaj?”

Sanacija posedenih temeljnih tal

Obnova asfaltnih površin je lahko enostavna!

9 TOP modelov zunanjih in notranjih OGRAJ ter NADSTREŠKOV 👌

Vgradnja geosonde [Najbolj varčen sistem ogrevanja]

18 Vrhunskih REŠITEV Za Sodoben Dom…

 

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN!

 

 

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: