sreda, 29 novembra, 2023
DomaMoj domTalne obloge in sodobni TRENDI (Kaj se priporoča?)

Talne obloge in sodobni TRENDI (Kaj se priporoča?)

Izbira talne obloge je pomembna odločitev. Tla so v vsakem domu osnova udobja in tudi estetike, zato je pomembno, da  dobro pretehtate vse možnosti in se seznanite z vsemi sodobni rešitvami, ki so danes že na voljo tudi pri nas. Gotovi parket je postal trend, saj je rešil težave in prispeval h krajši izvedbi, ob enem pa zagotavlja vrhunsko kakovost površinske obdelave in možnost polaganja na klik (brez lepljenja). Pravi HIT zadnjega desetletja so luksuzne vinilne talne obloge in pa laminati Unilin Flooring, ki so na voljo tudi  s posebno zaščito Hydro Seal, ki omogoča, da ga lahko položite tudi v kopalnici. Predstavljene rešitve smo si ogledali v enem izmed 11 – ih salonov Kemoplast. Več 👇

Izjemen gotovi parket. Trend, ki nudi možnost možnost polaganja na klik 👌

Kar se tiče izbire materialov, se pri talnih oblogah ljudje še vedno v veliki meri odločajo za naravne materiale, torej za les, linolej, pluto, volno, sisal, bombaž, kokos, svilo, keramiko in kamen. Na vrhu lestvice priljubljenosti trdo zasidran že stoletja ostaja les, ki je pravzaprav brezčasen material, so nam zaupali v salonu talnih oblog Kemoplast. Parket se  tako že stoletja izkazuje kot odlična talna obloga na najrazličnejših področjih uporabe. Pravilno položen in vzdrževan bo vsekakor dolgoročna naložba tudi za prihodnje generacije, če ni preveč poškodovan, pa ga je mogoče tudi zelo enostavno obnoviti. Zaradi svoje večplastne strukture in elastičnosti površinske obdelave so med parketi za uporabo pri polaganju na tla s talnim gretjem najboljši gotovi parketi. Tudi sicer je gotovi parket postal trend, saj je rešil številne težave, hkrati pa zagotavlja krajšo izvedbo ter vrhunsko kakovost površinske obdelave ter možnost polaganja na klik. Proizvodni programi podjetij Weitzer Parkett iz Avstrije ter parketi Tarkett iz Švedske in Srbije obsegajo masivne, dvo in tro slojne gotove parkete, parkete za tla s talnim gretjem, športna tla ter letvice, ki lepo zaključujejo neko bivanjsko enoto. V programu Weitzer pa najdete tudi kompleksne rešitve lesenih stopnišč. Preden sprejmete končno odločitev, se je pametno posvetovati s prodajalcem in ga opozoriti predvsem na namen uporabe. Omenjeni parketi, ki jih tržijo v podjetju Kemoplast, imajo na primer tri različne zgornje sloje – odporno, lakirano in okolju prijazno površino ProStrong, površino ProActive Plus, ki jo odlikujejo enake karakteristike ter videz naravne oljene površine, ter naravno oljeno površino Pro Vital, katere prednost pa je v tem, da je obdelana iz 100 odstotkov čistih naravnih olj.

Gotovi parket je postal trend, saj je rešil težave in prispeval h krajši izvedbi. Zagotavlja vrhunsko kakovost površinske obdelave in možnost polaganja na klik (utor se zaskoči v pero brez lepljenja). Odlična talna obloga vam je na voljo v salonu Kemoplast.

👀 Oglejte si čudovite vzorce, primere ambientov in postopek polaganja. KLIK TUKAJ

HIT desetletja so luksuzne vinilne talne obloge in laminati Unilin Flooring 👇

LAMINAT odlikuje enostaven sistem vgradnje in relativno ugodna cena. Narejen je iz ostankov lesa in dodanih umetnih mas, njegova prednost pa je nadvse enostavno vzdrževanje in polaganje, položiti ga je mogoče celo na obstoječo talno oblogo. V tem primeru je potrebno pod laminat položiti debelo penasto folijo (2-3 mm), ki je dober zvočni in toplotni izolator. Laminat je kljub nekoliko krajši življenjski dobi zelo odporen na težo pohištva, na udarce, svetlobo in praske, mogoče pa ga je izbrati v številnih barvnih odtenkih in vzorcih. Glede na kvaliteto in debelino laminat razvrščamo v tri osnovne razrede obrabe (31., 32. in 33. razred), na podlagi katerih proizvajalci podajo tudi garancijski rok. Vodilni proizvajalec laminatov Unilin Flooring na laminate Quick Step, ki jih boste našli v razredu 32 in 33, nudi od 20 do 25 let garancije, zgornja površina le-teh pa je trdnejša od ostalih primerljivih laminatov, robovi so zaščiteni, cigaretni ogorki jim ne morejo do živega. So antistatični, ne vsebujejo formaldehida, so termično prevodni. Laminati so primerni za vse prostore, tudi za tiste z visoko stopnjo vlažnosti – v tem primeru je najboljša izbira laminatov Impressive, Impressive Ultra in Majestic, ki imajo za mokre prostore posebno zaščito Hydro Seal. Nanj pa proizvajalec nudi 10 let garancije.

👀 Oglejte si širok izbor vzorcev, primere ambientov in postopek polaganja. KLIK TUKAJ

Pravi HIT zadnjega desetletja so luksuzne vinilne talne obloge
Les je resda že stoletja nadvse priljubljena izbira, ko je govora o talnih oblogah, a so v zadnjih letih pravi “bum” povzročile vinilne talne obloge in v prodaji celo presegle naravne, saj so primerne za vse površine v stanovanju, so izjemno odporne in enostavne za čiščenje, najbolje pa je, da imajo zelo dolgo življenjsko dobo. Debelejše tudi zelo dobro ublažijo zvok.

Mogoče jih je kupiti v različnih oblikah, dimenzijah, debelinah, talne obloge iz visokokakovostnih prožnih vinilov, ki posnemajo videz lesa ali keramičnih ploščic, pa po videzu celo komaj ločimo od materialov, ki jih posnemajo. Nič čudnega, da z njimi opremljamo tudi vrtce, šole in poslovne prostore. V grobem vinilne talne obloge delimo na heterogene (večplastna struktura) ter homogene (enoplastna struktura) vinilne talne obloge. Prednost homogene strukture je, da je po vsej globini material enak in obraba ni vidna, heterogena struktura pa prinaša boljšo zvočno in toplotno izolativnost ter več udobja. Naš dobavitelj Tarkett proizvaja proizvode, ki ne vsebujejo ftalatov, kar je velik doprinos tudi k varovanju okolja. Vinilne talne obloge so namenjene različnim prostorom za normalno in intenzivno uporabo. Hoja po njih je tiha in prijetna, so nam zaupali v salonu Kemoplast.

Že nekaj let pridobivajo na pomenu luksuzne vinilne dekorativne plošče, s tujko »Luxury vinyl tiles – design flooring«. Gre za heterogeno vinilno talno oblogo, ki je sestavljena iz več plasti. Proizvodnja in prodaja vsako leto strmo narašča.

👀 Oglejte si izjemen izbor vzorcev, primere ambientov in preverite več o tem, zakaj so luksuzne vinilne talne plošče tla prihodnostiKLIK TUKAJ

Preverite še tole: Čudovita rešitev za teraso – umetna trava naravnega izgleda 😍

Ste si kdaj predstavljali, da bi imeli doma negovano travo, brez uporabe kosilnice? ORYZON trave, ki so v Kemoplastovem programu to omogočajo. So trave, ki jih je moč enostavno uporabiti, položiti in vzdrževati. Praktično ne potrebujejo nobene nege. Ob visokih temperaturah v poletnih mesecih je travo potrebno samo osvežiti z vodo. So odlična rešitev za terase, hoja po njih je nadvse prijetna.

👀 Oglejte si širok izbor vzorcev, primere ambientov in video kako se polagaKLIK TUKAJ

Možnosti je torej kar nekaj, odločitev pa … vse prej kot lahka. Tega se zelo dobro zavedajo tudi v podjetju Kemoplast, ki s talnimi oblogami opremljajo tako individualne objekte kot tudi hotele, šole, bolnišnice, trgovske in poslovne centre ter druge prostore že več kot 26 let. So zastopniki svetovno priznanih znamk talnih oblog, sledijo tehnološko vedno bolj dovršenim postopkom obdelave materialov ter novim načinom polaganja, na prvo mesto pa vedno postavljamo kakovost materialov in tudi montaže. Z veseljem vam bodo svetovali pri izbiri in vam pomagali najti optimalno rešitev za deset, dvajset ali celo več let.

Za dodatne informacije in pojasnila se oglasite v enem izmed Razstavno prodajnih salonov podjetja Kemoplast, kjer si boste v živo ogledali vzorce predstavljenih rešitev različnih proizvajalcev. Poleg vam nudijo tudi kakovostno vgradnjo z vsemi pripadajočimi polagalskimi deli.

👉 RAZSTAVNO PRODAJNI SALONI KEMOPLAST PO SLOVENIJI: KLIK ZA OGLED 

KEMOPLAST d.o.o.  I  03/746-42-00  I  info@kemoplast.si  I  www.kemoplast.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

5 opozorilnih znakov, da je zrak v vašem stanovanju slab

Revolucionarna Lunosova prezračevalna enota i-Vent, ki jo upravljate s pomočjo mobilne aplikacije, vašemu domu zagotavlja svež zrak podnevi in ponoči – učinkovito in brez toplotnih izgub. Sedaj v akciji Prezračimo Slovenijo do 50 % ceneje.

VIDEO VSEBINE

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA