Re┼íitev za sanacijo posedenih temeljev ­čĹć

┼áibka nosilnost terena in posedanje temeljev pri stavbah povzro─Źata ne samo razpoke temve─Ź ogro┼żata tudi stabilnost konstrukcije in varnost ljudi. Uretek je razvil inovativno tehnologijo z globinskim injektiranjem. Poseg opravijo brez razkopavanja, zato stanovalcem ni potrebno zapustiti hi┼íe.┬á Gre za u─Źinkovito re┼íitev, kjer se v vrtine namestijo cevi, skozi katere vgradijo geotehni─Źno smolo Uretek Geoplus, ki se v tleh takoj strdi in ve─Źkrat pove─Źa svoj volumen. Raztezna sila mo─Źno utrdi teren.

 

 

­čĹë Utrjevanje temeljnih tal se izvaja na razli─Źnih globinah

Deep Injections┬« je tehnologija, ki jo je podjetje Uretek razvilo za re┼íevanje te┼żav s posedanjem zemljin na hiter in kar najmanj invaziven na─Źin. Geoplus┬« je smola, ki se po injektiranju mo─Źno raz┼íiri in tako utrdi zemljino.

 

Uporabnost

Pravilna ocena razpok naka┼że vzrok in primerno re┼íitev. Tehniki podjetja Uretek┬« izvedejo na stotine ogledov vsako leto. Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogro┼żen. Uretek Deep Injections┬« je sistem za takoj┼ínjo re┼íitev problema.

 

ÔśŁ Primer sanacije hi┼íe v ┼Żalcu

Na stenah starej┼íe, a lepo obnovljene stanovanjske hi┼íe, so se pojavile obse┼żne razpoke tako na notranjih kot zunanjih stenah. Na osnovi ogleda in razpolo┼żljivih tehni─Źnih informacij je bilo ugotovljeno, da je izpiranje terena glavni vzrok za posedanje temeljev in pojav razpok. Odvodnjavanje de┼żevnice ni bilo pravilno urejeno. Prav tako se hi┼ía nahaja na obmo─Źju, kjer redno prihaja do izrazitega nihanja nivoja podtalnice. Izpiranje temeljnih tal pomeni, da temelj po dolo─Źenem ─Źasu nima ve─Ź ustrezne opore.

Navedeno stanje smo sanirali s tehniko Uretek Deep Injections®:

Še nekaj primerov izvedb si oglejte na povezavi TUKAJ.

 

 

Metoda je izjemno preprosta: ko dolo─Źimo obmo─Źje, ki ga je potrebno u─Źvrstiti, naredimo vrtine neposredno skozi temelj in v zemljino. Skozi te vrtine injektiramo smolo Geoplus┬«, katere zna─Źilnost je, da se v nekaj sekundah raz┼íiri in utrdi zemljino. Smola se dokon─Źno strdi ┼że v nekaj minutah. U─Źinek posega je takoj┼íen ÔÇô takoj po izvedenem posegu opazimo dvig konstrukcije. Poseg spremljamo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverimo s primerjalnimi geotehni─Źnimi preizkusi.

 

 

 

­čĺ¬┬áUretek re┼íuje te┼żave kot so:

  • Posedanje pasovnih temeljev, to─Źkovnih temeljev in temeljnih plo┼í─Ź.
  • Posedanje tlakovanih povr┼íin kot so npr. industrijski tlaki in plo┼í─Źadi, tlaki v hi┼íah, ve─Źje terase in plo─Źniki ter podobne povr┼íine.
  • Posedanje infrastrukturnih povr┼íin in objektov kot so npr. prehodne plo┼í─Źe mostov in viaduktov, posedanje cestnih in ┼żelezni┼íkih nasipov, posedanje asfaltnih in betonskih vozi┼í─Ź itd.
  • Praznine v terenu, katere je potrebno zapolniti in zagotoviti ustrezno nosilnost.
  • Poroznost kamnito-ope─Źnih zidov, katerim je potrebno povrniti stati─Źno monolitnost in ─Źvrstost

 

 

Prenesite si predstavitveni katalog:

Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogro┼żen.┬áOglejte si katalog in preverite tudi ve─Ź o tehnologiji┬áFloor Lift┬«, ki re┼íuje te┼żave v primeru posedenih tlakov, talnih plo┼í─Ź, ve─Źjih teras in plo┼í─Źadi.

┼áe ve─Ź o predstavljeni re┼íitvi najdete na www.uretek.si. Sanacije izvaja podjetje Uretek d.o.o. na podro─Źju celotne Slovenije.

 

 

 

 

 

Kontaktirajte ponudnika – izvajalca:┬á Uretek d.o.o., Sokolska ulica 5, 1295 Ivan─Źna Gorica

01 78 78 386  I  www.uretek.si  I  uretek@uretek.si

 


Gradite, urejate ali obnavljate Vaš dom? 

­čĹÇ┬áPrelistajte revijo na povezavi TUKAJ┬á

 

 

 

 

┼áe nekaj re┼íitev, ki jih priporo─Źamo v ogled:

Nova generacija PVC OKEN [tudi z vgrajenim prezra─Źevalnim sistemom] ­čĹî

Estrih – element. Za hitro in suho vgradnjo!

Bivanje z lesenimi okni je nadvse prijetno [Preverite]

Rolete ali ┼żaluzije? Odgovarjamo na pogosto zastavljena vpra┼íanja …

Vgradnja prezra─Źevalnega sistema

23 Vrhunskih REŠITEV Za Sodoben Dom In Sanjsko Teraso

Za ┼íe ve─Ź re┼íitev in novosti s podro─Źja gradnje in obnove obi┼í─Źi vstopno stran TUKAJ.

 

 

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli ─Źlanek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: