ponedeljek, 5 junija, 2023
DomaGradnjaRešitev za posedene temelje

Rešitev za posedene temelje

Šibka nosilnost terena in posedanje temeljev pri stavbah povzročata ne samo razpoke temveč ogrožata tudi stabilnost konstrukcije in varnost ljudi. Uretek je razvil inovativno tehnologijo z globinskim injektiranjem. Poseg opravijo brez razkopavanja, zato stanovalcem ni potrebno zapustiti hiše.  Gre za učinkovito rešitev, kjer se v vrtine namestijo cevi, skozi katere vgradijo geotehnično smolo Uretek Geoplus, ki se v tleh takoj strdi in večkrat poveča svoj volumen. Raztezna sila močno utrdi teren.

👉 Utrjevanje temeljnih tal se izvaja na različnih globinah

Deep Injections® je tehnologija, ki jo je podjetje Uretek razvilo za reševanje težav s posedanjem zemljin na hiter in kar najmanj invaziven način. Geoplus® je smola, ki se po injektiranju močno razširi in tako utrdi zemljino.

Pravilna ocena razpok nakaže vzrok in primerno rešitev. Tehniki podjetja Uretek® izvedejo na stotine ogledov vsako leto. Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Uretek Deep Injections® je sistem za takojšnjo rešitev problema.

Primer sanacije hiše v Žalcu

Na stenah starejše, a lepo obnovljene stanovanjske hiše, so se pojavile obsežne razpoke tako na notranjih kot zunanjih stenah. Na osnovi ogleda in razpoložljivih tehničnih informacij je bilo ugotovljeno, da je izpiranje terena glavni vzrok za posedanje temeljev in pojav razpok. Odvodnjavanje deževnice ni bilo pravilno urejeno. Prav tako se hiša nahaja na območju, kjer redno prihaja do izrazitega nihanja nivoja podtalnice. Izpiranje temeljnih tal pomeni, da temelj po določenem času nima več ustrezne opore.

Navedeno stanje so sanirali s tehniko Uretek Deep Injections®:

Še nekaj primerov izvedb si oglejte na povezavi TUKAJ.

Metoda je izjemno preprosta: ko določimo območje, ki ga je potrebno učvrstiti, naredimo vrtine neposredno skozi temelj in v zemljino. Skozi te vrtine injektiramo smolo Geoplus®, katere značilnost je, da se v nekaj sekundah razširi in utrdi zemljino. Smola se dokončno strdi že v nekaj minutah. Učinek posega je takojšen – takoj po izvedenem posegu opazimo dvig konstrukcije. Poseg spremljamo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverimo s primerjalnimi geotehničnimi preizkusi.

 Uretek rešuje težave kot so:

  • Posedanje pasovnih temeljev, točkovnih temeljev in temeljnih plošč.
  • Posedanje tlakovanih površin kot so npr. industrijski tlaki in ploščadi, tlaki v hišah, večje terase in pločniki ter podobne površine.
  • Posedanje infrastrukturnih površin in objektov kot so npr. prehodne plošče mostov in viaduktov, posedanje cestnih in železniških nasipov, posedanje asfaltnih in betonskih vozišč itd.
  • Praznine v terenu, katere je potrebno zapolniti in zagotoviti ustrezno nosilnost.
  • Poroznost kamnito-opečnih zidov, katerim je potrebno povrniti statično monolitnost in čvrstost

Prenesite si predstavitveni katalog:

Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Oglejte si katalog in preverite tudi več o tehnologiji Floor Lift®, ki rešuje težave v primeru posedenih tlakov, talnih plošč, večjih teras in ploščadi.

Še več o predstavljeni rešitvi najdete na www.uretek.si. Sanacije izvaja podjetje Uretek d.o.o. na področju celotne Slovenije.

Kontaktirajte izvajalca:  Uretek d.o.o., Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica

01 78 78 386  I  www.uretek.si  I  uretek@uretek.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Enostavna rešitev za čiščenje sončnih elektrarn in fasad

Izkoristite pridobljeno energijo v maksimalni meri V Bentu sledimo smernicam razvoja in novostim ter zahtevam po varnejši in cenejši ter okolju prijazni metodi čiščenja sončnih...

Nova ograja? In kakšno naj izberem?

Ustrezna izbira ograjnega sistema je v prvi vrsti odvisna predvsem od tega, kakšno ograjo potrebujemo in čemu naj ograja služi. Je to večja mera zasebnosti...

Kaj je dobro vedeti, preden se odločimo ograditi zemljišče?

  Preden se odločite za omejitev zemljišča z ograjo morate najprej preveriti, kaj o tem določajo prostorski akti, ki veljajo na območju, kjer želite postaviti...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA