sreda, 29 novembra, 2023
DomaGradnjaRešitev za posedene temelje

Rešitev za posedene temelje

Šibka nosilnost terena in posedanje temeljev pri stavbah povzročata ne samo razpoke temveč ogrožata tudi stabilnost konstrukcije in varnost ljudi. Uretek je razvil inovativno tehnologijo z globinskim injektiranjem. Poseg opravijo brez razkopavanja, zato stanovalcem ni potrebno zapustiti hiše.  Gre za učinkovito rešitev, kjer se v vrtine namestijo cevi, skozi katere vgradijo geotehnično smolo Uretek Geoplus, ki se v tleh takoj strdi in večkrat poveča svoj volumen. Raztezna sila močno utrdi teren.

👉 Utrjevanje temeljnih tal se izvaja na različnih globinah

Deep Injections® je tehnologija, ki jo je podjetje Uretek razvilo za reševanje težav s posedanjem zemljin na hiter in kar najmanj invaziven način. Geoplus® je smola, ki se po injektiranju močno razširi in tako utrdi zemljino.

Pravilna ocena razpok nakaže vzrok in primerno rešitev. Tehniki podjetja Uretek® izvedejo na stotine ogledov vsako leto. Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Uretek Deep Injections® je sistem za takojšnjo rešitev problema.

Primer sanacije hiše v Žalcu

Na stenah starejše, a lepo obnovljene stanovanjske hiše, so se pojavile obsežne razpoke tako na notranjih kot zunanjih stenah. Na osnovi ogleda in razpoložljivih tehničnih informacij je bilo ugotovljeno, da je izpiranje terena glavni vzrok za posedanje temeljev in pojav razpok. Odvodnjavanje deževnice ni bilo pravilno urejeno. Prav tako se hiša nahaja na območju, kjer redno prihaja do izrazitega nihanja nivoja podtalnice. Izpiranje temeljnih tal pomeni, da temelj po določenem času nima več ustrezne opore.

Navedeno stanje so sanirali s tehniko Uretek Deep Injections®:

Še nekaj primerov izvedb si oglejte na povezavi TUKAJ.

Metoda je izjemno preprosta: ko določimo območje, ki ga je potrebno učvrstiti, naredimo vrtine neposredno skozi temelj in v zemljino. Skozi te vrtine injektiramo smolo Geoplus®, katere značilnost je, da se v nekaj sekundah razširi in utrdi zemljino. Smola se dokončno strdi že v nekaj minutah. Učinek posega je takojšen – takoj po izvedenem posegu opazimo dvig konstrukcije. Poseg spremljamo s precizno lasersko tehniko, po potrebi pa rezultate posega preverimo s primerjalnimi geotehničnimi preizkusi.

 Uretek rešuje težave kot so:

  • Posedanje pasovnih temeljev, točkovnih temeljev in temeljnih plošč.
  • Posedanje tlakovanih površin kot so npr. industrijski tlaki in ploščadi, tlaki v hišah, večje terase in pločniki ter podobne površine.
  • Posedanje infrastrukturnih površin in objektov kot so npr. prehodne plošče mostov in viaduktov, posedanje cestnih in železniških nasipov, posedanje asfaltnih in betonskih vozišč itd.
  • Praznine v terenu, katere je potrebno zapolniti in zagotoviti ustrezno nosilnost.
  • Poroznost kamnito-opečnih zidov, katerim je potrebno povrniti statično monolitnost in čvrstost

Prenesite si predstavitveni katalog:

Objekt, na katerem so prisotne razpoke zaradi posedanja tal, je lahko ogrožen. Oglejte si katalog in preverite tudi več o tehnologiji Floor Lift®, ki rešuje težave v primeru posedenih tlakov, talnih plošč, večjih teras in ploščadi.

Še več o predstavljeni rešitvi najdete na www.uretek.si. Sanacije izvaja podjetje Uretek d.o.o. na področju celotne Slovenije.

Kontaktirajte izvajalca:  Uretek d.o.o., Sokolska ulica 5, 1295 Ivančna Gorica

080 14 18  I  www.uretek.si  I  uretek@uretek.si


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vse, kar morate vedeti, preden se odločite za posojilo

Želite kupiti novo pohištvo za dom, zamenjati dotrajano strešno kritino ali vgraditi nov fasadni sistem, vgraditi nov ogrevalni sistem, urediti okolico, prihranki pa niso...

TOPDOM širi mrežo: Otvoritev 36. poslovalnice – Gradbeni paradiž za vse mojstre

Nova poslovalnica predstavlja dobrodošlo pridobitev za Brežice in okolico V podjetju TOPDOM d.o.o. so za lokacijo svoje nove poslovalnice izbrali Brežice predvsem zato, ker na...
Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja za inovacijo je tudi podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu. (Foto: GZS)

iQwood prejemnik najvišjega nacionalnega priznanja za inovacije

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega...
google-site-verification=1-d8AhaiDxfSvIpZxixh28U4UMXh3uaAgZUCmiMYpfA