nedelja, 27 novembra, 2022
DomaGradnjaKako poteka vgradnja notranjih vrat in sodobni trendi

Kako poteka vgradnja notranjih vrat in sodobni trendi

Kakovost in končni izgled vrat je odvisen od njihove vgradnje in ustrezne predpriprave vratne odprtine. Kako poteka montaža in kako naj bo pripravljena vratna odprtina, da bo celosten izgled ustrezen, smo povprašali pri izkušenemu mojstru za vgradnjo notranjih vrat, spodaj navajamo zapis in ob enem predstavljamo sodobne smernice na področju ponudbe notranjih vrat in vratnih kril.

Pred vgradnjo je ključnega pomena ustrezna priprava zidne odprtine.

Preden se notranja vrata montirajo je potrebno odpraviti vse morebitne nepravilnosti. Že ob ogledu na objektu in izmerah opozorimo na dvoje. Ključno je kako je nanesen omet na stene in kako ravna so tla. Če je ali bo omet na stenah neenakomeren, je potrebno pred vgradnjo notranjih vrat neravnine izravnati. Enako velja za tla. V kolikor tla niso ravna, bo podboj notranjih vrat nameščen na različnih višinskih točkah. Dobro je , da se temu, če je le možno, izognemo. Vse skupaj namreč pomembno vpliva na končni izgled vgrajenih notranjih vrat, nam je zaupal mojster, gospod Andrej iz podjetja POMIS.

Vgradnja notranjih vrat pride na vrsto povsem na koncu, ko je prostor ustrezno pripravljen.

Notranja vrata vgradimo, ko so dokončane talne obloge in ko so končane tudi stene bivalnih prostorov, v prostoru mora biti tudi ravno pravšnja vsebnost vlage (med 40 in 50 odstotki), kar je še posebej pomembno ob novogradnjah. Prostore je pred montažo vrat zato potrebno dobro osušiti, nam pojasni mojster.

Montaža notranjih vrat pri novogradnjah je po navadi enostavna, saj so vse navedene zahteve običajno ustrezno izvedene, je pa potrebno zagotoviti neoviran dostop in dovolj prostora za neovirano montažo. V primeru menjave vrat staro za novo pa se priporoča, da naročnik vse v kompletu prepusti našim monterjem, ki bodo delo opravili hitro brez oziroma z minimalnimi poškodbami zidu. Običajne demontaže so brez poškodb zidovja, vendar tega ne moremo garantirati, saj poškodbe zidu nastajajo tam, kjer so zidovi slabi, večkrat že poškodovani, v tem primeru je potrebna ustrezna sanacija. Po demontaži in očiščenju prostora se nato prične montaža vrat, nam je zaupal gospod Andrej. Podboje vrat se vgrajuje z dvokomponentno PUR peno. Ko je pena utrjena se namesti zaključna letev, nasadi vratno krilo in montira kljuka. Montaža notranjih vrat poteka v okviru dogovorjenih rokov. Pred montažo, je potrebno opozoriti na občutljive stvari in površine katere po potrebi zaščitite ali pa jih zaščitimo mi, pojasni mojster.

Sodobne smernice: “V notranje prostore vse bolj vnašamo elemente narave.”

Notranja vrata z vidno strukturo lesa prednjačijo, zelo pogosta izbira so tudi bela vrata. Vidne grče in jasna ponazoritev strukture lesa so ključne smernice novih linij notranjih vrat. Nova linija notranjih vrat Garant izpostavlja tudi površine CePaL in površine G-TEC s katerimi bodo prstni odtisi na površini notranjih vrat preteklost! Sodobni trendi tako poleg videza narekujejo tudi nadgradnjo v samih materialih in površinah, ki sledijo udobni in trajni rabi. Izstopajo tudi povsem edinstveni modeli notranjih vrat z dekorjem.

Izbira svetlih vrat, bela je še vedno najpogostejša izbira

poštevati tudi praktični vidik. Svetla oziroma bela barva vratnega krila je nekoliko bolj občutljiva na madeže. V kolikor pa se odločite, da boste prostor poudarili z barvami pohištva in sten, naj bodo notranja vrata bela in tudi gladka. Pri teksturirani površini bo z igro barv naloga nekoliko zahtevnejša. Prav tako pa ne spreglejte linije notranjih vrat TOPLINE proizvajalca LIP BLED. Bela vrata s strukturo lesa so resnično nekaj posebnega. Bela notranja vrata so s strani strank največkrat izbrana, saj jih je najlažje umestiti v prostor. Lepo se zlijejo v prostor, še posebej v kolikor se pri opremi nagibate k sivo ali črno belim kombinacijam. Bela je res brezčasna in z njo skoraj da ne morete zgrešiti.

Za konec smo mojstre povprašali še: “Koliko stane montaža notranjih vrat?”

Cena montaže in demontaže notranjih vrat so odvisne od sestavljene ponudbe, števila notranjih vrat, ki jih vgrajujemo ali demontiramo in nenazadnje tudi od materiala in dimenzij notranjih vrat. Predlagamo, da za konkretno ceno povprašate direktno na podjetje POMIS. Tako boste na enem mestu, dobili ponudbo za izbrana notranja vrata z montažo vred. Lahko ste brez skrbi, delo bo tako zagotovo opravljeno brez napak in vaša notranja vrata bodo vsekakor zasijala v najlepši luči.

Podjetje POMIS, je preverjeno podjetje z montažo notranjih vrat se ukvarjajo že od leta 1994. POMIS je uveljavljena blagovna znamka, podjetje je zanesljivo in ima bogate izkušnje na področju svetovanja, prodaje, izmere in montaže notranjih vrat. Prodajajo in montirajo notranja vrata vseh vrst slovenskih, avstrijskih in italijanskih proizvajalcev. Celotna ponudba je zbrana na spletni strani. Izberite Vaš model notranjih vrat KLIK TUKAJ.

Kontaktirajte ponudnika: POMIS, Andrej Šilc s.p.   I   www.notranjavrata.si

Kontakt: 041  694 871    I    pomis@amis.net


Sveža izdajaREVIJE
Sodobni trendi za gradnjo in obnovo

Izšla je nova številka revije Gradnja in obnova PLUS. Prelistajte ali naročite si svoj tiskan priročnik trendov za gradnjo in obnovo vašega doma. Čaka vas preko 70 atraktivnih rešitev, priznanih blagovnih znamk. Kako vam pošljemo revijo v trajno hrambo?

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...