nedelja, 27 novembra, 2022

Zunanje žaluzije [TRENDI in priporočila]

Zunanje žaluzije prav gotovo so sodoben trend senčenja, tako pri novogradnjah in obnovah. Veljajo za estetski in zelo funkcionalen element senčenja. Glavna prednost zunanjih senčil v primerjavi z notranjimi je njihova toplotna in zvočna izolacija. Zunanje žaluzije so pri tem izjemno učinkovite, saj poskrbijo, da ne pride do pretiranega segrevanja stekel z zunanje strani. Omogočajo zatemnitve, kot roleta in opcijo senčenja ob ohranjanju svetlobe v notranjih prostorih. Več o trendih, upravljanju in načinih vgradnje smo preverili pri podjetju Štuklek 👇

 

Zunanje žaluzije, kot del sodobne arhitekture [Kaj je ključno?]

Zunanje žaluzije veljajo za sodoben trend senčenja. So izredno dober toplotni izolator, saj na račun svoje zunanje instalacije preprečujejo segrevanje stekla in s tem neposredni vdor svetlobe v prostor. Zunanje žaluzije lahko danes prestrežejo že do 80% odstotkov vročine, ki bi sicer pregrevala notranjost. S pomočjo njih preprosto uravnavamo želeno količino svetlobe v prostoru, obenem pa ne zastirajo pogleda. Na voljo so različne vrste in sistemi zunanjih žaluzij. Prav tako se razlikujejo po sistemu montaže.

 

Kakšni so trendi, kje se priporoča upravljanje na motorni pogon in kakšni so načini vgradnje?

O trendih, opcijah montaže in upravljanju zunanjih senčil smo govorili s podjetjem Štuklek. Ob obisku njihove proizvodnje so nas seznanili, da imajo povsem lastno proizvodnjo lame, kar jim omogoča zagotavljanje kakovosti, ob enem pa na trg lahko ponudijo tudi ugodno ceno zunanjih žaluzij. Naročniki se danes najpogosteje odločajo za široke aluminijaste zunanje žaluzije.  Najpogosteje v izvedbi s podometnimi omaricami. Sistem upravljanja žaluzij je možen ročno ali z motornim pogonom. Priporočajo vgradnjo z motornim pogonom, saj le ta nudi veliko udobje pri upravljanju s senčili. Pravijo pa, da se naročniki danes zelo pogosto odločajo za kombiniran sistem. Žaluzije, ki senčijo stekleno steno v dnevni sobi pogosto opremljamo z motornim pogonom, druge steklene površine objekta, pa z ročnim upravljanjem. Pri izbiri zunanjih senčil bodite zelo pozorni na kakovost. Zunanje žaluzije Štuklek so večstopenjsko lakirane in so zato zelo odporne proti vremenskim vplivom in UV-žarkom, robovi so zaobljeni, kar jim zagotavlja čvrstost in stabilnost in ne nazadnje tudi lepši videz.

 

Ob nakupu senčil je dobro vedeti tudi, kakšne so naše potrebe in želje. Vsako senčilo ima namreč svoje prednosti in tudi pomanjkljivosti,  z nobenim ne rešimo vsega. V podjetju Štuklek so nam tako zaupali, da se danes naročniki odločajo tudi za kombinirane rešitve senčenja. V spalnih prostorih, kjer je popolna zatemnitev ključna, se še vedno najpogosteje montirajo rolete, v dnevnih prostorih pa predvsem zunanje žaluzije.

 

Ena izmed zelo pomembnih odločitev pred nakupom zunanjih žaluzij  je tudi vrsta vgradnje (podometna ali nadometna). Nadometna vgradnja, pri kateri so vidne maske in vodila (namestijo se čelno ali bočno) se izvaja predvsem na že obstoječih objektih. V primeru novogradnje ali načrtovane sanacije fasade pa je možna podometna montaža žaluzij, in sicer klasična podometna vgradnja (omarica ni vidna, vodila so vidna) ali pa podometna vgradnja z utopnimi vodili, kjer se tudi vodila namestijo v fasado in torej niso vidna.

 

Zunanje žaluzije so praktičen in funkcionalen način senčenja okenskih odprtin in večjih steklenih fasad, saj preprečujejo neposreden vdor sončnih žarkov in sevanja v prostor z namenom, da ne pride do pregrevanja prostora, kar je še posebej ključno v poletnih mesecih.

 

 

Za nakup kontaktirajte ponudnika: Roletarstvo ŠTUKLEK

Telefon 03 491 58 50 I  info@stuklek.si   I   www.stuklek.si

 

 

 

Prelistajte tudi REVIJO  na povezavi TUKAJ 

Čaka vas 48 strani EKSKLUZIVNIH REŠITEV ZA GRADNJO ALI OBNOVO 👇

 

 

V ogled priporočamo tudi  👇

https://gradnjainobnova.si/2020/12/06/360-virtualna-predstavitev-prostorov/

Nova generacija PVC OKEN [tudi z vgrajenim prezračevalnim sistemom] 👌

Fasadni sistemi Caparol premikajo meje mogočega

Fastre strešne kritine za sodoben izgled vaše hiše 💕

Polikarbonatne plošče [odlične izolacijske lastnosti, tudi prosojne]

Sodobna garažna vrata [ekskluzivno] 😍

Caparol notranje barve in sodobni trendi😍

Sači, Žari In Vrtna Kurišča. TOP!

19 Vrhunskih REŠITEV Za Sodoben Dom…

 

 

Za še več rešitev za obnovo ali gradnjo Vašega doma obišči VSTOPNO STRAN (KLIK)!

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...