Rešitev za sanacijo kaminov in odprtih kurišč 👌

Ste vgradili pred časom vgradili odprt kamin, in ga zaradi svoje nefunkcionalnosti ali težav zaradi dimljenja ne uporabljate? Predstavljamo vam rešitev 👉 sanacijske kaminske kasete. Njihova montaža je preprosta in to brez večjih posegov ali rušenja kaminske obloge.

 

S kaminskimi kasetami je sanacija dotrajanega kamina ali kamina z odprtim kuriščem PREPROSTA!

Starejši in nepravilno zgrajeni kamini pogosto ne zadovoljijo uporabnikovih pričakovanj. Imajo preveliko porabo, pojavljajo se težave zaradi dimljenja, izkoristki so slabi, iz kurišča lahko pade tudi kakšen ogorek, kar ne zagotavlja varne uporabe. Zaradi tega se ti kamini redko ali nikoli ne uporabljajo. V podjetju Kamini Kočevar nudijo posebno rešitev. Takšne primere rešujejo s sanacijskimi kaminskimi kasetami, ki se vgradijo v obstoječe kurišče. Zaradi funkcionalnosti, varnosti in estetskega videza in enostavne vgradnje zagotavljajo svojevrstno rešitev ogrevanja in enostaven prehod od kurišča v ogrevalno napravo.

 

☝ Sanacijska kaminska kaseta se enostavno vgradi v že obstoječe kurišče. 

Vgradnja je nezahtevna in vizualno usklajena s stilom kamina. Sanacija odprtih kurišč s kaminskimi kasetami omogoča sodoben in popoln vir ogrevanja brez dimljenja in izpadanja ogorkov. Izkoristki kaminskih kaset so cca 70 %, njihova moč je med 5 in 11 kW, z njimi pa je mogoče ogreti tudi do 200 m3. Kaminski vložek se pri vgradnji vzida v obstoječe kurišče, razbijanje obstoječih oblog kamina ni potrebno. Po navadi se vgradi še dodatno oblogo med vložkom in obstoječim kaminom. Kasete so torej vgradljive v različne dimenzije kurišč, zato vam ni potrebno iskati vložka, ki bi po dimenzijah popolnoma ustrezal staremu kaminu.

 

✔ Odličen ogrevalni sistem zagotavlja maksimalno toploto ob majhni porabi 👍

Sanacijske kaminske kasete odlikuje velika toplotna moč s cca 70% izkoristkom, njihova moč je med 5 in 11 kW, z njimi pa je mogoče ogreti tudi do 200 m3. Brez večjih posegov ali rušenja obloge kamina boste lahko v vašem kaminu zakurili ogenj ter prihranili pri ogrevanju. Zahvaljujoč odličnemu izgorevanju, vam sanacijske kaminske kasete zagotavljajo maksimalno toploto ob najmanjši porabi goriva. Ventilatorski sistemi, ki so že vgrajeni v kaminskih kasetah, pa prostor hitro ogrejejo in tako še povečajo njihovo učinkovitost. pretok toplote je preko cevi možno preusmeriti tudi v druge prostore, s čimer dosežemo enakomerno temperaturo tudi v prostorih, ki so bolj oddaljeni od kurišča. Sanacijska kaminska kaseta ima vgrajena steklokeramična vrata, ki zagotavljajo popolno varnost in hkrati pričarajo lep pogled na ogenj.

 

Različne težave, ki jih imajo imetniki starejših, nefunkcionalnih odprtih kaminov, v podjetju Kamini Kočevar enostavno rešujejo s sanacijskimi kaminskimi kasetami, so tudi možna opcija za sanacijo dotrajanih kaminov. Zaprto kurišče omogoča nadzorovano gorenje in precejšnje toplotne izkoristke energenta, ki se gibljejo okrog 70 -75 odstotkov, pri odprtem kaminu pa ti nihajo od 35 do 50 odstotkov. Vgradnja sanacijske kaminske kasete nam tako omogoča, da potraten kamin z zmernimi stroški spremenimo v učinkovito ogrevalno napravo.

 

Oglejte si celotno paleto modelov kaminov in kaminskih peči  ponudnika Kamini Kočevar. Priporočamo tudi obisk salona. Poleg predstavljene rešitve in lastnih kaminskih rešitev v salonih razstavljajo tudi izdelke največjih svetovnih proizvajalcev kaminov in specializiranih pečarskih izdelkov. Skratka vse kar ponuja sodoben svet kaminov in peči.

 

Lokacije salonov: Juhartova 19, 3311 Šempeter  I  Ulica 15. maja, 6000 Koper  I  Viška cesta 2, 1000 Ljubljana

 

Kontaktirajte ponudnika:  03 700 17 96  I  info@kamini.si  I  www.kamini.si

 

 

 

 

V ogled priporočamo še tole 👇

Kako poteka vgradnja in kako zakuriti ogenj?

Zvok pri delovanju toplotne črpalke in prijetno bivanje 👪

Vrhunski MONTAŽNI in INOX dimniški sistemi 🔥

Suhomontažni estrih z utorom za talno ogrevanje

Preden naročite vaša okna PREVERITE tole!

Celostna 3D prenova na konkretnih projektih

Prenova ali gradnja hiše BREZ KOMPROMISOV!

🤩 Za še več aktualnih rešitev za gradnjo ali obnovo vašega doma in zunanjo ureditev obišči vstopno mesto KLIK TUKAJ

 

Avtor: Tanja Gostenčnik, urednica spletnega mesta

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: