Top 3 barve, ki spodbujajo kreativnost 🤩

Barve izbiramo premišljeno in jih prilagajamo svojemu načinu življenja, saj močno vplivajo na počutje. Vedeti moramo, da nekatere barve na temnem ozadju delujejo svetlejše kot na svetlem ozadju. Med samo lahko kombiniramo komplementarne barve ali pa uporabimo harmonično barvno shemo.  Pri kombinaciji barv upoštevamo njihove posebnosti in težimo k uravnoteženosti. To lahko dosežemo z barvami, ki so v različnih barvnih nasprotjih: svetlo-temno, toplo-hladno in komplementarno nasprotje.

 

Po nasvet smo se obrnili na strokovnjake iz arihtekturnega biroja ProAmbient, kjer so nam povedali: “Pogosto zanemarjamo dejstvo, da se v objemu nekaterih barv različni ljudje različno počutijo. Barve tako vplivajo na njihovo razpoloženje, učinkovitost in kreativnost. Bivalni prostor se tako nja prilagodi posamezniku.” Več na www.proambient.si

 

Stene v prostoru so lahko v različnih barvah in vzorcih. 🔴🟠🟡🟢🔵🟣🟤⚫⚪

Temne barve naredijo prostor intimen, svetle pa ga odpirajo. Če želite prostor optično zožati, izberite močne barve, mirne in nevsiljive barve pa bodo vašemu prostoru dale občutek prostornosti. Dolge prostore navidezno skrajšamo tako, da najbolj oddaljeno steno prebarvamo s toplo barvo ali v temnejšem tonu, kar stene optično približa. Tople barve, ki vsebujejo nekaj črne ali rdeče, kot so rdeča, rumena, oranžna, rjava …, delujejo kot težke barve in navidezno zmanjšujejo dejansko velikost prostora ter zbližujejo elemente v prostoru. Hladne barve, kot so modra, bela, nekateri odtenki zelene, vijolična ipd, so nevsiljive, zato so primernejše takrat, kadar želimo prostor povečati. Z zelo svetlimi, hladnimi toni, kot je svetlo modra, svetlo zelena in svetlo rumena barva, povečamo temen in majhen prostor.

Rdeča barva 🔴

Je močna barva, vpliva na pulz in povečuje učinkovitost, sploh pri reševanju nalog, ki so polne detajlov. Za vas smo izbrali tole:

    

 

Modra barva 🔵

Modra barva je barva za tiste, ki so po duši kreativni. Ponirjajujoča , odraža komunikacijo, zaupanje in učinkovitost. Pomaga nam pri ustvarjanju novih idej. Prepričana sem, da vas katera izmed teh kreacij navduši:

      

 

Zelena barva 🟢

Za navdihujoče ideje je zelena barva najboljša izbira, saj spodbuja kreativno delo. Je barva potrpežljivosti. Predstavlja naravo, srečo, varnost ter ravnotežje. Izbrani zeleni odtenki nas lahko hkrati umirjajo ali poživljajo. Zagotovo vas prepriča katera izmed teh idej:

    

 

Pri izbiri pa ni pomembna samo barva,  ki bo krasila vašo steno, pomembna je zagotovo tudi sama kvaliteta izbrane barve.

 

Barva s funkcijo čiščenja zraka. NOVA Active Air iz Heliosa.

Je visokokakovostna in tehnološko napredna notranja zidna barva, s svojo posebno funkcijo čiščenja zraka, predstavlja pomembno inovacijo na trgu. Barva bistveno pripomore k izboljšanjuu kovosti bivanja v prostoru, saj razgrajuje za zdravje škodljiv formaldehi v zraku in to še 24 ur po nanosu. Zaradi svoje izjemne tehnologije čiščenja zraka je SPEKTRA Active Air še posebej primerna za beljenje zidov v prostorih, kjer se dlje časa zadrujemo in spimo. Več na www.helios-deco.com

 

100% naravne. Rastlinske stenske barve.

Tudi če vaša hiša ali stanovanje ni grajena iz povsem naravnih materialov, imate sedaj možnost, da v svoj bivalni prostor vnesete vsaj del narave. Naravne barve so okolju in zdravju prijazna alternativa klasičnim barvam. Kazeinske, apnene, ilovnate in rastlinske barve so narejene rastlinskih in mineralnih surovin. So izredno paropropustne – stena ostaja prehodna za vlago, ki jo ustvarjamo z vsakodnevnimi aktivnostmi. Ker ne vsebujejo konzervansovin sintetičnih polnil, med sušenjem ne spuščajo v zrak neprijetnih vonjav in zdravju škodljivih snovi. Barve in materiali, ki ne vsebujejo polimernih veziv so edini izdelki te vrste in jih najdete na www.gnezdo.si.

 

 

Vas zanimajo še druge praktične rešitve s področja gradnje in obnove doma? Na povezavi TUKAJ lahko prelistate revijo. Posebej za vas smo na kar 56 straneh zbrali ideje, nasvete in ponudbe za gradnjo, obnovo in dom.

 

 

Kakovostna osvetlitev lahko izboljša učni uspeh!

 

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

 

Avtor: Sanja Aplinc

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar:

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Garažna vrata z edinstveno inovativno lamelo 👇

Vrata bodo tako garantirano še dolgo ohranila lep in svež videz. 

Več o inovativni lameli z nanotehnologijo in katalog izjemnih garažnih

vrat HANUS najdete s KLIKOM TUKAJ.