Top 3 barve, ki spodbujajo kreativnost ­čĄę

Barve izbiramo premi┼íljeno in jih prilagajamo svojemu na─Źinu ┼żivljenja, saj mo─Źno vplivajo na po─Źutje. Vedeti moramo, da nekatere barve na temnem ozadju delujejo svetlej┼íe kot na svetlem ozadju. Med samo lahko kombiniramo komplementarne barve ali pa uporabimo harmoni─Źno barvno shemo.┬á Pri kombinaciji barv upo┼ítevamo njihove posebnosti in te┼żimo k uravnote┼żenosti. To lahko dose┼żemo z barvami, ki so v razli─Źnih barvnih nasprotjih: svetlo-temno, toplo-hladno in komplementarno nasprotje.

 

Po nasvet smo se obrnili na strokovnjake iz arihtekturnega biroja ProAmbient, kjer so nam povedali: “Pogosto zanemarjamo dejstvo, da se v objemu nekaterih barv razli─Źni ljudje razli─Źno po─Źutijo. Barve tako vplivajo na njihovo razpolo┼żenje, u─Źinkovitost in kreativnost. Bivalni prostor se tako nja prilagodi posamezniku.” Ve─Ź na www.proambient.si

 

Stene v prostoru so lahko v razli─Źnih barvah in vzorcih. ­čö┤­ččá­ččí­ččó­čöÁ­ččú­ččĄÔÜźÔܬ

Temne barve naredijo prostor intimen, svetle pa ga odpirajo. ─îe ┼żelite prostor opti─Źno zo┼żati, izberite mo─Źne barve, mirne in nevsiljive barve pa bodo va┼íemu prostoru dale ob─Źutek prostornosti. Dolge prostore navidezno skraj┼íamo tako, da najbolj oddaljeno steno prebarvamo s toplo barvo ali v temnej┼íem tonu, kar stene opti─Źno pribli┼ża.┬áTople barve,┬áki vsebujejo nekaj ─Źrne ali rde─Źe, kot so rde─Źa, rumena, oran┼żna, rjava …, delujejo kot te┼żke barve in navidezno zmanj┼íujejo dejansko velikost prostora ter zbli┼żujejo elemente v prostoru.┬áHladne barve,┬ákot so modra, bela, nekateri odtenki zelene, vijoli─Źna ipd, so nevsiljive, zato so primernej┼íe takrat, kadar ┼żelimo prostor pove─Źati. Z┬ázelo svetlimi,┬áhladnimi toni,┬ákot je svetlo modra, svetlo zelena in svetlo rumena barva, pove─Źamo temen in majhen prostor.

Rde─Źa barva ­čö┤

Je mo─Źna barva, vpliva na pulz in pove─Źuje u─Źinkovitost, sploh pri re┼íevanju nalog, ki so polne detajlov. Za vas smo izbrali tole:

    

 

Modra barva ­čöÁ

Modra barva je barva za tiste, ki so po du┼íi kreativni. Ponirjajujo─Źa , odra┼ża komunikacijo, zaupanje in u─Źinkovitost. Pomaga nam pri ustvarjanju novih idej. Prepri─Źana sem, da vas katera izmed teh kreacij navdu┼íi:

      

 

Zelena barva ­ččó

Za navdihujo─Źe ideje je zelena barva najbolj┼ía izbira, saj spodbuja kreativno delo. Je barva potrpe┼żljivosti. Predstavlja naravo, sre─Źo, varnost ter ravnote┼żje. Izbrani zeleni odtenki nas lahko hkrati umirjajo ali po┼żivljajo. Zagotovo vas prepri─Źa katera izmed teh idej:

    

 

Pri izbiri pa ni pomembna samo barva,  ki bo krasila vašo steno, pomembna je zagotovo tudi sama kvaliteta izbrane barve.

 

Barva s funkcijo ─Źi┼í─Źenja zraka. NOVA Active Air iz Heliosa.

Je visokokakovostna in tehnolo┼íko napredna notranja zidna barva, s svojo posebno funkcijo ─Źi┼í─Źenja zraka, predstavlja pomembno inovacijo na trgu. Barva bistveno pripomore k izbolj┼íanjuu kovosti bivanja v prostoru, saj razgrajuje za zdravje ┼íkodljiv formaldehi v zraku in to ┼íe 24 ur po nanosu. Zaradi svoje izjemne tehnologije ─Źi┼í─Źenja zraka je SPEKTRA Active Air ┼íe posebej primerna za beljenje zidov v prostorih, kjer se dlje ─Źasa zadrujemo in spimo. Ve─Ź na www.helios-deco.com

 

100% naravne. Rastlinske stenske barve.

Tudi ─Źe va┼ía hi┼ía ali stanovanje ni grajena iz povsem naravnih materialov, imate sedaj mo┼żnost, da v svoj bivalni prostor vnesete vsaj del narave. Naravne barve so okolju in zdravju prijazna alternativa klasi─Źnim barvam. Kazeinske, apnene, ilovnate in rastlinske barve so narejene rastlinskih in mineralnih surovin. So izredno paropropustne – stena ostaja prehodna za vlago, ki jo ustvarjamo z vsakodnevnimi aktivnostmi. Ker ne vsebujejo konzervansovin sinteti─Źnih polnil, med su┼íenjem ne spu┼í─Źajo v zrak neprijetnih vonjav in zdravju ┼íkodljivih snovi. Barve in materiali, ki ne vsebujejo polimernih veziv so edini izdelki te vrste in jih najdete na www.gnezdo.si.

 

 

Vas zanimajo ┼íe druge prakti─Źne re┼íitve┬ás podro─Źja gradnje in obnove doma? Na┬ápovezavi TUKAJ lahko prelistate revijo. Posebej za vas smo na kar 56 straneh zbrali ideje, nasvete in ponudbe za gradnjo, obnovo in dom.

 

 

Kakovostna osvetlitev lahko izbolj┼ía u─Źni uspeh!

 

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

 

Avtor: Sanja Aplinc

Deli ─Źlanek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: