Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru [Nov sistem zračenja]

Običajno vrtljivo nagibno okovje na oknu nam omogoča odpiranje okna nagibno ali na široko po vertikalni osi.  Ker se v stanovanju, zaradi dobrega tesnjenja sodobnih oken, nabira vlaga (predvsem  v kopalnici, kuhinji in spalnici), jo je potrebno redno odzračevati, saj se lahko v nasprotnem v posameznih prostorih razvijejo zdravju škodljive plesni in spore, stekla pa se zaradi prevelike količine vlage v zraku orosijo. V hladnejših delih letnega časa nas lahko prezračevanje stane veliko dragocene energije. Pri običajnem zračenju moramo biti pozorni tudi na vremenske razmere, saj lahko voda že ob rahlem dežju priteče v prostor, veter pa ob «loputanju« poškoduje okno in prostor. Ob naši odsotnosti je na nagib odprto okno tudi pripravljeno za enostaven vstop nepovabljenih gostov. V podjetju Remoplast ponujajo rešitev. Njihova okna so na voljo z okenskim okovjem za zdravo klimo v prostoru. Omogočajo namreč varčno in enakomerno prezračevanje. Več 👇

 

„Zaprto zračenje“ – nova dimenzija prezračevanja [Remoplast okna prihodnosti]

 

V podjetju REMOPLAST d.o.o. predstavljajo izjemno rešitev.  Okensko okovje za zdravo klimo, varčno in varno prezračevanje. Gre za paralelno odmično nagibno vrtljivo okensko okovje activPilot Comfort, WINKHAUS PADK, katerega stalen paralelni odmik krila za 6mm omogoča enakomerno in nadzorovano prezračevanje, ki zagotavlja tudi varnost pred vlomom stopnje 1. Sistem je na voljo za vse vrste oken, tako za lesena, PVC/ALU in PVC-U okna.

 

Gre za dovršen sistem in novo dimenzijo zračenja. sistem poleg osnovnih opcij odpiranja, ki smo jih poznali do danes, omogoča tudi vzporedno odpiranje okna. Remoplast je z novo, inovativno funkcijo zračenja ob varnostno zaprtem oknu poskrbel za revolucijo na področju prezračevanja. Po zaslugi okovja activPilot Comfort, ki ga lahko vgradijo v vaša okna. Gre za sistem odpiranja okna, kjer se med krilom in okenskim okvirjem po vsem obodu ustvari skoraj nevidna, pribl. 6 mm široka prezračevalna reža skozi katero se zagotovi učinkovita izmenjava zraka –  v prostoru ostane več toplotne energije, kot pri klasičnem zračenju (manjša je izguba toplote). Vzporedni odmik na oknu pa je od zunaj komaj mogoče opaziti. Krmiljenje in upravljanje okna je ročno, vgradi pa se lahko tudi krmiljenje z daljinskim upravljanjem.

 

Podjetje Remoplast d.o.o. vam tako pri nakupu novih oken priporoča vgradnjo oken z odmičnim okenskim okovjem. Nadvse dobro se obnesejo v spalnih prostorih ter v prostorih, ki so bolj izpostavljeni vlagi (kuhinja, kopalnica). Odmično okensko okovje vam bo omogočalo: prezračevanje pri vsakem vremenu, povečano protivlomno stopnjo tudi pri odmiku(zračenju), manj hrupa v prostoru pri zračenju kot pri nagibnem okovju, zračenje brez prepiha v prostoru, učinkovito izmenjavo zraka, ki omogoči, da se v prostoru ohranja sobna temperatura, kvalitetno klimo v prostoru brez škodljivih plesni in klic in dragocen prihranek na energiji.

 

 

 

Pri nakupu novih oken v podjetju Remoplast d.o.o. povprašajte prodajalce o paralelno odmičnem okovju, z veseljem vam bodo svetovali. Kontaktirate jih lahko na 02 888 0 443 ali preko e-pošte na info@remoplast.si 

 

 

 

In kakšne so še dodatne prednosti vgradnje oken z odmičnim okovjem za zdravo klimo v prostoru? V podjetju Remoplast smo predstavili, da je ključna prednost predvsem enakomerna izmenjava zraka v prostoru ter varčnejše prezračevanje, prezračevanje z manj toplotnih izgub. Ključna pa je tudi dobra protivlomna zaščita med tem ko zračite. tukaj ne smemo pozabiti na opcijo zračenja v vseh vremenskih razmerah, ter odlično zaščito pred žuželkami. Kako pa je s toplotnimi izgubami ob zračenju s sistemom odmičnega okovja?

 

V primeru zračenja z odmičnim okenskim okovjem toplotna izguba znaša le 0,5 °C/10 min,  med tem ko pri klasičnem načinu zračenja (z okni na kip) le ta znaša 2 °C/10 min.

 

 

 

Remoplast na tržišču predstavlja tudi nova premium okna Kömmerling 88

Remoplastova premium okna Kömmerling 88 so odlična za obnove, novogradnje in tudi za pasivne hiše! Z odlično toplotno izolacijo in trendovskim dizajnom so nova okna Remoplast orientirana v prihodnost. Odlikujejo se z novim, visoko izolativnim 7-komornim sistemom s sredinskim tesnjenjem ter maksimalno dimenzioniranimi jeklenimi ojačitvami. Že v standardni različici, z ustrezno trislojno zasteklitvijo, dosegajo izolativne vrednosti za pasivne hiše. Sistem je na voljo v širokem spektru barv, z možnostjo vgradnje različnih vrst okovja. Inteligentna konstrukcija omogoča vgradnjo modernih funkcijskih stekel. Omogoča odlično zvočno in protivlomno zaščito. Remoplast okna so na voljo v izvedbah PVC, PVC/ALU, ALU in LES/ALU.

 

 

Za vse, ki vam je naravni videz velikega pomena in se niste pripravljeni odreči prednostim sodobnega okna, v podjetju REMOPLAST izdelujejo PVC OKNA v LESNIH DEKORJIH z izraznostjo lesa. Okna DEKOR imajo tako vse pozitivne lastnosti sodobnih plastičnih oken z dekorativnim učinkom lesa. Poleg lesnega dekorja lahko izbirate tudi med univerzalnimi barvami (priljubljena antracit siva barva) in kovinskimi barvami. Izberete lahko enostranski ali obojestranski dekor.

 

Dekor sistem poleg široke izbire barv odlikuje tudi odlična obstojnost dekor folij, ne glede na vremenske vplive in osončenost. Več najdete na povezavi TUKAJ.

 

 

 

Novost na slovenskem trgu! Serija vrat REMOPLAST AluClip ZERO –PRESTIŽEN IZGLED IN VRHUNSKA KVALITETA. PVC vhodna vrata, ki so z zunanje strani prekrita z ALU oblogo, na notranji strani pa so izdelana v PVC izvedbi. Nova serija ima zunaj ALU krilo popolnoma poravnano s podbojem, zato imajo takšna vrata prestižen zunanji izgled aluminijastih vrat. Toplotna prehodnost vrat ZERO je zaradi skupne debeline krila 100 mm boljša od 0,9 W/m2 K. Nova serija vrat daje odlično razmerje med ceno in kakovostjo. Izbirate lahko med široko paleto modelov modernih oblik v standardnih RAL barvah in lesnih dekorjih, ki ustrezajo različnim tipom gradenj. V podjetju Remoplast nudijo tudi strokovno montažo za vse izdelke iz njihovega proizvodno prodajnega programa.

 

 

👀 Oglejte si katalog in širok izbor modelov vhodnih vrat remoplast ZERO. Za ogled KLIKNITE TUKAJ

 

 

 

Kontaktirajte ponudnika:  REMOPLAST d.o.o., Spodnja vižinga 68b, 2360 Radlje ob Dravi

02 888 0 443  I   info@remoplast.si   I www.remoplast.si 

 

 

 


 

 

Tako …

V prispevku zgoraj smo vam predstavili sodobno rešitev, okensko okovje za zdravo klimo v prostoru.

Ampak tukaj še nismo končali. Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev. 

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

 

Prijetno urejanje doma vam želimo,

Ekipa revije Gradnja in Obnova

 


 

 

V ogled priporočamo tudi te aktualne REŠITVE 👇

S premišljeno in celostno zasnovo doma je gradnja ali obnova enostavnejša 👌

Fasadne obloge, ki navdušujejo!

V TRENDU: Pohodna ravna streha in bivalna terasa

V TRENDU z Benders Carisma ravnim strešnikom

Marex DEKOR. Pločevina lepa kot les! 😍

WoodCore deske za terase, ograje in fasade 👌

Sodobne in trendovsko oblikovane linije tlakovcev 😍

Fasadni sistemi JUBIZOL (Fasada, ki diha in ostane lepa)

Svetila za sanjsko ureditev okolice in vrta [Sodobni TRENDI]

Suženj ključev – nič več! Rešitev za naknadno vgradnjo 😮

Izjemni vrtni kamini [za gurmanske užitke na domači terasi]

Vrt brez polžev [Rešitev, ki deluje!]

V PRENOVO z gotovinskimi krediti Delavske hranilnice

 

👉 Še več nadvse praktičnih vsebin za vašo sanjsko okolico ter gradnjo ali obnovo doma najdete TUKAJ.

 

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: