Končno: učinkovita in estetska zaščita pred mrčesom.

Sezona komarjev, muh ter še najbolj nadležnih “mušic” se je pričela.  Pri podjetju Interokno smo preverili, kakšne različice komarnikov so na voljo, na kaj je treba biti pozoren pri njihovi izbiri in ali so primerni za vse tipe oken in vrat. Poleg tega, da komarniki zagotavljajo učinkovito in trajno zaščito pred mrčesjem pri popolnoma odprtem oknu, omogočajo tudi vstop svežega zraka v prostore.  Uporaba je priporočljiva predvsem v prostorih, ki jih  puščamo odprte.

 

 

Fiksni komarniki so cenovno zelo ugodna rešitev, ki jo lahko uporabimo kjer ne moremo ali ne želimo rolo komarnika. Možna je tudi vgradnja pod roleto. Komarniška mreža je vpeta v okvir, katerega pritrdimo na podboj okna. Tukaj sta na voljo dve vrsti teh komarnikov, to sta standardni, kateri je pritrjen zunaj na podboj z z-držali ali magneti, ali pa potopni komarnik, kateri se skrije v podboj in se zunaj z njim poravna. To je najbolj estetska rešitev fiksnega komarnika.

Rolo komarnik je zagotovo najbolj uporabna zaščita proti mrčesu. Ko jih ne potrebujemo, jih enostavno zvijemo v omarico. Ob uporabi posebnih adapter profilov jih lahko vgradimo pod žaluzijo ali roleto. Tudi tukaj vam ponujano široko paleto barv, katere izberete iz RAL lestvice.

Za balkonska vrata ali drsna vrata na teraso so najbolj uporabni stranski komarniki. Enodelno izvedbo uporabimo pri enokrilnih vratih, dvodelno pri drsnih ali dvokrilnih vratih. Za zapiranje komarnika skrbi magnetni trak, kateri je vstavljen po celotni vertikali komarnika, kar pomeni 100% tesnenje.

Med rolo komarnike spada tudi komarnik, kateri je vgrajen v roleto, t.i. integriran komarnik. To je najugodnejša rešitev vertikalnega rolo komarnika, saj je praktično neviden, ko je navit v roletno omarico. Ko ga potrebujemo ga enostavno izvlečemo v spodnji položaj in ga fiksiramo s pritiskom navzdol. Enako to storimo, ko ga ne želimo več v zaprtem položaju.

Krilni komarnik je rešitev za družinske hiše. Poleti želimo biti čim več zunaj na zraku, vendar pa vedno rabimo nekaj stvari, ki se nahajajo znotraj hiše. Prav krilni komarnik je namenjen velikemu številu prehodov skozi vrata. Ima posebne tečaje, ki namesto nas skrbijo, da se vrata za nami zaprejo. Tako imamo brez-skrbne prehode skozi vrata, ne da bi mrčes prišel v hišo.

Komarnik plise je novost v ponudbi podjetja Interokno. Je zelo enostaven za uporabo, čiščenje in vzdrževanje. Uporabimo ga, kadar želimo funkcionalen komarnik na večjih odprtinah, kot so drsna ali drsno-dvižna vrata.

Sestavljen je iz ALU profilov, katere lahko izbirate v standardni beli, rjavi ali srebrni barvi, inovativnega vzdržljivega mehanizma in plisirane mreže.

 

V galeriji preverite še kakšne modele oken lahko izberete v podjetju Interokno:

 

 

Za zatemnitev prostorov in zastiranje pred soncem ali neželenimi pogled preverite pester izbor senčil:

 

 

Prispevek podjetja:

INTEROKNO d.o.o.
Šentjanž 131
2373 Šentjanž pri Dravogradu

T: +386 (0)2 87 87 087
F: +386 (0)2 87 87 088
E: info@interokno.si

W: www.interokno.si

 

 

 

Preberite tudi: 

 

Okensko okovje za zdravo klimo v prostoru

 

 

 

 

 

Avtor: Matej Kvasnik

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: