petek, 2 decembra, 2022
DomaGradnjaGradnja in obnovaKo vodni kamen postane preteklost

Ko vodni kamen postane preteklost

Slovenija zaenkrat še vedno spada med tiste redke svetovne države, kjer si lahko odpremo pipo in iz nje natočimo vodo za pitje. Da bi nam to bilo omogočeno čim dlje časa je izredno pomembno, da naredimo vse, da jo ohranimo dovolj kakovostno. Njeno kakovost zmanjšuje vodni kamen, ki je pri nas večna težava. Če se ga želite znebiti za vedno, potem je potrebno odpraviti vzrok in se prenehati ukvarjati s posledicami. Kako se tega lotiti, so nam svetovali v podjetju Poanta H20 d.o.o., kjer si prizadevajo, da bi vsako slovensko gospodinjstvo uživalo v prednostih, ki jih nudi mehka in prečiščena voda.

V različnih krajih po Sloveniji imamo vodo različnih trdot. Trdna voda vsebuje višek mineralov – kalcij, magnezij in železo. To lahko povzroča težave, kot so obloge vodnega kamna, zmanjševanje življenjske dobe in učinkovitosti hišnih naprav, zmanjšanje učinkovitosti čistilnih sredstev ipd. Takšna voda, polna klora, svinca in drugih strupov pa ne vpliva samo na delovanje naprav, temveč tudi na naše zdravje. Kot je znano, klor povzroča raka, vodni kamen se nabira na zobeh, v žilah … Če bi se vsega tega zavedali, ko odprete pipo, da bi si natočili vodo … bi jo popili?

Do mehkejše in čistejše vode je mogoče priti čisto preprosto. Vse to vam omogoči že ena sama naprava, ki ustvarja 100 % mehko vodo. To doseže tako, da skozi dovodno cev v aparat oziroma posodo s smolo priteče trda voda. Smola nase veže kalcijeve in magnezijeve ione. Ko se smola s temi elementi nasiti, začne potekati regeneracija – pripravljena raztopina soli se spusti v posodo, kjer se nahaja zasičena smola, potem pa s pomočjo ventila od spodaj navzgor potisne zasičenost in odteka skozi odpadno cev na aparatu v odtok. Sledi izpiranje smole, s čimer se proces regeneracije zaključi. Ne samo, da bo voda kakovostnejša, z mehčalcem vode boste prihranili tudi do 900 € letno – porabili boste približno 40 % manj električne energije ter do 60 % manj čistilnih sredstev!

Katere so še prednosti mehkejše vode?

  • Mehkejša oblačila in tkanine. Trdna voda naredi vaše perilo trdno in grobo. Z mehčalcem vode boste obdržali sijaj barvanih tkanin ter dlje časa uživali v svetlejšem in mehkejšem perilu.
  • Lažje čiščenje. Na kozarcih, jedilnem priboru, posodi in različnih površinah se lahko poslovite od madežev, ki so prej nastajali zaradi vodnega kamna.
  • Manjša poraba detergentov. Ne samo, da boste nekaj prihranili, tudi za okolje boste naredili nekaj dobrega – porabili boste namreč tudi do 50 % manj detergentov.
  • Manjša poraba energije in manjši stroški. Optimalna učinkovitost vaših hišnih naprav bo večja, saj se boste izognili oblogam vodnega kamna na grelnih elementih bojlerja, pomivalnega in pralnega stroja … Posledično bodo stroški porabljene energije nižji.
  • Zaščita vodnih inštalacij. Vodni kamen zamaši cevi, glave tušev in pip ter tako zmanjšuje pretok vode in povzroča padanje tlaka.
  • Okusnejša kava in čaj. S tem, ko bo voda mehkejša in prečiščena, se bo razvilo tudi več okusa in napitki ter hrana bodo okusnejši.

V podjetju Poanta H2O so nam zaupali, da svojim strankam ponujajo samo najboljše možno od razpoložljive tehnologije, ko pride do mehčanja vode. Da bi vam in vaši družini ponudili udobnost, ki si jo zaslužite, priporočajo najpametnejši mehčalec vode do sedaj, proizvajalca EcoWater Systems – eVOLUTION. Podjetje EcoWater Systems je vodilno na trgu hišnih mehčalcev, prav tako pa nudi rešitve za komercialno in industrijsko uporabo. Inovativno tehnologijo, kakovostne proizvode in vrhunsko storitev podjetje nudi že 90 let. Ti mehčalci uporabljajo minimalno število gibljivih delov in izključno materiale, ki ne korodirajo, da se preprečijo okvare.

Kot smo izvedeli, so novi modeli mehčalcev eVOLUTION izboljšani z brezžično Wi-Fi tehnologijo, ki omogoča nadzor sistema in porabe vode preko pametnega telefona, tablice ali računalnika praktično s kateregakoli mesta. Vgrajen imajo tudi filter iz aktivnega oglja, ki odstranjuje neprijetne okuse in vonjave iz vode iz pipe, medtem ko ionsko izmenjevalna smola mehča vodo.

Obstajajo tudi ostali modeli, kot so Compact, Boost in Power. Ti so oblikovani tako, da se vključijo v prostor in zadovoljujejo potrebno kapaciteto ter pretok, opremljeni pa so s posebnimi ventili za omejevanje padanja tlaka ter izboljšanja pretoka. Omenjeni modeli so v prvi vrsti okolju prijazni – ekološko naravnani, tudi ‘pametni’, intuitivni, praktični, učinkoviti in varni.

Postopek montaže  sistema je enostaven. Na dovodno cev v objekt se opravi poseg in se namesti naprava za mehčanje. Naprava je v prostoru ( kurilnica, hodnik, garaža,.. ) Potrebna je el. energija in odtok.

 

040 635 634

poantah2o@siol.net

www.ecowater.com

 

Preberite tudi:

https://gradnjainobnova.si/2018/08/24/je-prosojna-kritina-lahko-tudi-zascita-pred-soncem/

https://gradnjainobnova.si/2019/03/04/prva-klimatska-naprava-ki-ne-piha/

 

 

 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Možnosti uporabe transportnega vozička

Transportni vzpenjalniki MARIO CARRELLI omogočajo strokovnost transporta, dostave, hitreje dosežen želen cilj in ničelne poškodbe dostave. In kar je najbolje, pri tem ne trpita...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...