Postopek namestitve KÖSTER Hidrosilikatnih izolacijskih plošč

Predstavljamo vam novost na slovenskem tržišču. KÖSTER Hidrosilikatne izolacijske plošče za sanacijo vlažnih sten iz notranje strani. Njihova namestitev je povsem enostavna. Njihove izolacijske lastnosti so izjemne, zagotavljajo pa trajno suho površino.

Postopek namestitve KÖSTER Hidrosilikatnih izolacijskih plošč.

KÖSTER Hidrosilikatne plošče so dobavljive v debelini 25 mm ali 50 mm in v dimenziji plošč 580 x 380mm. Na notranjo stran stene se lepijo cele ploščem v kotih, kjer je potrebna prilagoditev dimenzije pa se le te povsem enostavno (z običajno žagico) režejo na želene dimezije.

KÖSTER Hidrosilikatno lepilo, ki se nanese na steno, kot vezivo za ploščo in steno, se meša z vodo. Za xx m2 površine se predvideva poraba xx kg KÖSTER Hidrosilikatnega lepila in 5,2 litra vode.

Lepilo se nanese na celotno površino stene, na katero bomo nameščali – lepili  KÖSTER Hidrosilikatne izolacijske plošče.

KÖSTER Hidrosilikatne izolacijske plošče se nameščajo od spodaj navzgor, s preprostim pritiskom na steno. Pri tem pazimo, da so plošče in posamezni spoji popolnoma zlepljeni.

Po namestitvi KÖSTER Hidrosilikatnih izolacijskih plošč se celotna površina, v debelini 2mm, preplasti s KÖSTER Hidrosilikatnim lepilom (zaključni sloj).

V normalnih pogojih in dobri zračnosti prostora se stena lahko zaključno obdela že po 24 urah od nanosa zaključnega sloja.

 

Ključne prednosti KÖSTER Hidrosilikatnih izolacijskih plošč

 • Visoka alkalnost (pH vrednost 9,5)
 • Trajno suha površina
 • Hidrofobni material

(Absorpcija vode 2,1 – 2,4 kg / m2 • h0,5)

 • Paropropustnost (poroznost> 90 vol%)
 • Uravnava vlago
 • Zmanjša kondenzacijo
 • Dobre izolacijske lastnosti

(približno 0.0473 W / mK), zmanjšuje stroške ogrevanja

 • Ustvarja prijetno in zdravo življenjsko okolje
 • Visoka odpornost na staranje
 • Ekološki gradbeni, ki diha in je narejen iz naravnih gradbenih materialov
 • Hitrejše ogrevanje prostora
 • Enostavna namestitev zaradi priročne velikosti

 

KÖSTER

KOSTER Hidrosilikatni sistem – premium sistem, ki ima zelo dobre izolacijske lastnosti, učinkovito regulira vlago, diha in je narejen iz okolju prijaznih materialov. Sistem vključuje:

 

KÖSTER Hidrosilikatne izolacijske plošče dobavljive v debelini 25mm in 50mm in priročni dimenziji 580 x 380mm

 

KÖSTER Hidrosilikatno lepilo dobavljivo v vrečah po 25kg, meša se z vodo.

KÖSTER Hidrosilikatni sistem za notranjo izolacijo vlažnih zidov in stropov je prvovrstni sistem, nemškega proizvajalca KÖSTER in predstavlja učinkovito in trajno rešitev za odpravo vlage.

 

Zastopstvo in prodaja:

Zastopstvo in prodaja: podjetje Have d.o.o.                                                                                                                                                                                                                                                                               

051 454 386 info@have.si

www.koster.si

 

Preberite tudi: KOSTER TRO membrane

 

Naroči revijo

Zagotovite si brezplačen izvod revije s sodobnimi trendi za gradnjo in obnovo. Spoznajte preko 70 atraktivnih rešitev, ki jih ponujajo izključno uveljavljena slovenska podjetja. Revija je za vas brezplačna, tudi poštnino krijemo mi.

 • Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

  Predstavljamo vam vrhunske  zunanje žaluzije, zunanje žaluzije KRPAN. Na voljo sta dve izvedbi, klasična polkrožna lamela C80mm, izvedba S90 pa je nadgrajena tudi s tesnilom, za večji učinek zatemnitve prostora. Tako boste dobili vse, kar potrebujete za učinkovito senčenje in [...]

Title