četrtek, 30 junija, 2022

Hiša iz lesa

Pozimi se pri nizkih temperaturah ohladi manj kot klasični gradbeni materiali, poleti pa manj segreje. 

Masivne hiše iz lesa so energetsko varčne. Ob ogrevanju lesene stene toploto absorbirajo le v manjši meri, zato se hiša pozimi hitro segreje, poleti po ne prihaja do pregrevanja.

Je potrebno leseno hišo ves čas barvati?

O tem kako je barva lesene hiše smo povprašali gospoda Marjana iz podjetja Sadek d.o.o.

“Dolgo časa je veljalo prepričanje, da je potrebno leseno hišo ves čas barvati, da ne propade, v resnici je vzdrževanje lesene hiše precej poceni, pobarvali naj bi jo na deset let, definitivno pa je veliko odvisno od premazanih materialov in kakovosti le teh. Primerljivo bi lahko rekli, da je vzdrževanje s klasično fasado – tudi ta se z leti umaže in jo je potrebno oprati. ” pravi Sadek.

Lesna industrija Sadek ima pridobljen FSC certifikat. 

FSC cerfitikat z oznako 100% pomeni, da so proizvodi s to oznako v celoti iz državnih gozdov pridobljeni v skladu z načeli in kriteriji FSC standardov.

 

Prostorna enodružinska hiša predstavlja na fotografiji predstavlja odlično kombinacijo sodobne arhitekture, funkcionalnosti in kakovosti. Vhod v hišo vodi skozi predprostor in nato naravnost v veliko dnevno sobo s kaminom in odprtim pogledom na zunanjo teraso in bližnjo okolico.
Bivalna površina: 200 m²
Način gradnje: masivna lesena
Gradbeni material: lepljen les smreka (sistem gradnje lesnih lepljencev, pri čemer so bruna zlepljena iz treh ali več slojev)
Energijski razred: Masivne hiše iz lesa so energijsko varčne. Ob ogrevanju lesene stene toploto absorbirajo le v manjši meri, zato se hiša pozimi hitro segreje, poleti pa ne prihaja do pregrevanja.

 

Lesna industrija Sadek d.o.o.

Brezje pri Oplotnici 35

2371 Oplotnica

02 84 502 250

info@sadek.si 

 

 

 

 

 

Takole …

v prispevku zgoraj smo vam predstavili enega izmed atraktivnih trendov za opremo doma, ki je trenutno na samem vrhu po priljubljenosti. V kolikor pa vaš dom urejate celoviteje vam priporočamo, da se seznanite z dodatnimi novostmi in rešitvami.

Za vas smo pripravili kar celo revijo trenutno najbolj iskanih rešitev.

Le to si lahko popolnoma brezplačno ogledate na povezavi TUKAJ.

SVEŽA IZDAJA REVIJE

BODI OBVEŠČEN

OboževalciVšečkaj
SledilciSledite
NaročnikovNaročite se

Novosti

VIDEO VSEBINE

Vrhunska okna, vrata, senčila doživela poletno ohladitev cen!

Poglejte video: Menjava zunanjega stavbnega pohištva v izvedbi podjetja Hausmart za ekološki sklad republike Slovenije.  Ponujamo vam cenovno izdelke vrhunske kakovosti, uveljavljenih znamk. Nudimo tudi vso...

Ena najvarčnejših toplotnih črpalk!

Alfea Excellia je vrhunec ponudbe toplotnih črpalk Atlantic. Namenjene so tako za radiatorsko kot talno ogrevanje prostorov. Zmožne so delovati vse do -25°C in...

Možnosti uporabe transportnega vozička

Aktivacija vseh možnih prijateljev za tovorjenje veliko pretežkega produkta v šesto nadstropje do vašega stanovanja ali pisarne … Tako nekako večina ljudi ukrepa, ko...
Alpod talne obloge