Hiša iz lesa

Pozimi se pri nizkih temperaturah ohladi manj kot klasični gradbeni materiali, poleti pa manj segreje. 

Masivne hiše iz lesa so energetsko varčne. Ob ogrevanju lesene stene toploto absorbirajo le v manjši meri, zato se hiša pozimi hitro segreje, poleti po ne prihaja do pregrevanja.

Je potrebno leseno hišo ves čas barvati?

O tem kako je barva lesene hiše smo povprašali gospoda Marjana iz podjetja Sadek d.o.o.

“Dolgo časa je veljalo prepričanje, da je potrebno leseno hišo ves čas barvati, da ne propade, v resnici je vzdrževanje lesene hiše precej poceni, pobarvali naj bi jo na deset let, definitivno pa je veliko odvisno od premazanih materialov in kakovosti le teh. Primerljivo bi lahko rekli, da je vzdrževanje s klasično fasado – tudi ta se z leti umaže in jo je potrebno oprati. ” pravi Sadek.

Lesna industrija Sadek ima pridobljen FSC certifikat. 

FSC cerfitikat z oznako 100% pomeni, da so proizvodi s to oznako v celoti iz državnih gozdov pridobljeni v skladu z načeli in kriteriji FSC standardov.

 

Prostorna enodružinska hiša predstavlja na fotografiji predstavlja odlično kombinacijo sodobne arhitekture, funkcionalnosti in kakovosti. Vhod v hišo vodi skozi predprostor in nato naravnost v veliko dnevno sobo s kaminom in odprtim pogledom na zunanjo teraso in bližnjo okolico.
Bivalna površina: 200 m²
Način gradnje: masivna lesena
Gradbeni material: lepljen les smreka (sistem gradnje lesnih lepljencev, pri čemer so bruna zlepljena iz treh ali več slojev)
Energijski razred: Masivne hiše iz lesa so energijsko varčne. Ob ogrevanju lesene stene toploto absorbirajo le v manjši meri, zato se hiša pozimi hitro segreje, poleti pa ne prihaja do pregrevanja.

 

Lesna industrija Sadek d.o.o.

Brezje pri Oplotnici 35

2371 Oplotnica

02 84 502 250

info@sadek.si 

 

 

 

 

 

Avtor: Lucija Črešnik, spletna urednica

Deli članek na

In kakšno je tvoje mnenje? Pošlji komentar: